用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 ! ...
樓主: 2bzmummy
go

仔女經 <<Part 36>> 之送舊迎新新氣象 !

醒目開學勳章

HIHI!ALL:

襯偉哥洗黑黑,又入黎撐撐場

betty

醒目開學勳章

dear 布媽

北 角 模 範 邨 疑 腐 蝕 液 高 處 墮 下 至 少 3 人 傷
2010-01-27 HKT 13:40北 角 模 範 邨 發 生 懷 疑 腐 蝕 液 體 從 高 處 墮 下 案 件 , 現 場 消 息 說 , 至 少 有 3 人 被 濺 傷 。 事 發 在 下 午 近 1 時  ...>>>好驚呀!好近我果樹,如果我行過2條街食午飯,差吾多都係果斷時間

betty

原帖由 bettylam 於 10-1-27 22:11 發表
dear 布媽

北 角 模 範 邨 疑 腐 蝕 液 高 處 墮 下 至 少 3 人 傷
2010-01-27 HKT 13:40北 角 模 範 邨 發 生 懷 疑 腐 蝕 液 體 從 高 處 墮 下 案 件 , 現 場 消 息 說 , 至 少 有 3 人 被 濺 傷 。 事 發 在 下  ...

Dear Betty

原本 Annie 有計劃 lunch 過去果頭買 D 野架,好在打消左念頭

早晨!
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

早晨

一個人在家,竟然會有點懶散,今早差點誤了班車

大家早晨好~~

2b,

都係3幾日o既事啫, 眨下眼, 細B 都好快返嚟啦

原帖由 2bzmummy 於 10-1-28 08:46 發表
早晨

一個人在家,竟然會有點懶散,今早差點誤了班車

原帖由 vivi_vivi 於 10-1-28 08:54 發表
2b,

都係3幾日o既事啫, 眨下眼, 細B 都好快返嚟啦

vivi

最弊連我家老闆都兩日在外呢

唔做大冬瓜0拿   

做"頭痕"

大家早晨

大家早晨好

2b

唔緊要啦, 您一向係勤奮準時的員工, 唔會遲到一次半次收警告信ge 話咁快細b 後日返港啦

原帖由 布甸仔媽媽 於 10-1-28 09:38 發表
大家早晨好

2b

唔緊要啦, 您一向係勤奮準時的員工, 唔會遲到一次半次收警告信ge 話咁快細b 後日返港啦

長老

我無遲到,同平時一樣咁早到 office,look 下我幾點出 post ? 係差 D 誤左班車,即係無誤呀 .....

話說1月中波士安排送一份記念品賀某大客戶高層榮休之喜, 預計1月尾休, 2月尾先離港回家鄉, 點之昨午收到消息, 明早packer會裝櫃, 高層星期日就離港   

波士下命令, 明晚要ready 份禮帶去高層farewell cocktail 處, 所以唯有出動長老好耐無用的'lur'功去求人幫手, then噚日仲5點半即由office 坐地窿去中環, 再chur上大斜路 (皇后大道中>>>威靈頓街)去睇prototype, 終於'lur'到天日午前交貨, but 家下大脾至腳眼好攰, 想唔認年紀大都唔得

原帖由 2bzmummy 於 10-1-28 09:39 發表

長老

我無遲到,同平時一樣咁早到 office,look 下我幾點出 post ? 係差 D 誤左班車,即係無誤呀 .....

2b

我雖然眼大, 不過無'look'過籠 只係叫您唔好咁趕, 小心大番薯就得不嘗失

醒目開學勳章

DEAR 2b&all:

午安~

而家的狂徒,週圍都擲野,最緊要盡量保護自己,行的有
瓦遮頭地方,就算真係淺到無已經叫做做左野

betty

出便好大霧呀,有無人返屋企蕩失路呀 ?

原帖由 2bzmummy 於 10-1-28 21:47 發表

2b,
我阿仔嘅出外活動已經結束, 天日唔駛出外留校呀,
尋日出外活動去機場食咗唔知咩快餐, 今朝起身肚疴

原帖由 2bzmummy 於 10-1-28 21:47 發表

2b,
今日晏晝出街做嘢, 經過中環機利文新街, 醒起你同 46 介紹嘅新樂園蛇竇, 即刻入去買咗隻雞批 & 什批, 共12蚊.

我每件咬咗一啖就比咗 HB 食, 連佢都話我咁為食呀, 雞批好多雞肉, 皮無用咁多牛油搓,
什批好細隻, 賺死佢.

原來果檔嘢係果條街好耐架, 我去親中環實過隔離條街行架, 不過一直就無留意街名同舖名囉.

原帖由 stitchfriends 於 10-1-28 22:05 發表

2b,
我阿仔嘅出外活動已經結束, 天日唔駛出外留校呀,
尋日出外活動去機場食咗唔知咩快餐, 今朝起身肚疴

stitchfriends

當清腸胃囉,我 HB 返左兩日大陸返黎,都可能食錯野肚屙呀,我煲左白粥俾佢

原帖由 stitchfriends 於 10-1-28 22:20 發表

2b,
今日晏晝出街做嘢, 經過中環機利文新街, 醒起你同 46 介紹嘅新樂園蛇竇, 即刻入去買咗隻雞批 & 什批, 共12蚊.

我每件咬咗一啖就比咗 HB 食, 連佢都話我咁為食呀, 雞批好多雞肉, 皮無用咁多牛油搓,
什批好細隻 ...

講左咁多,您無講究竟好唔好食喎 ?

2b,

咁咪心痛c 您囉....要您親自下廚, 您HB 有冇食藥, 您今晚會唔會勸佢早D 瞓呀, D 業務留番聽日先做啦....
呢排D 天氣乍暖還寒, 又濕又大霧, 各位都要保重身體呀
原帖由 2bzmummy 於 10-1-28 23:06 發表

當清腸胃囉,我 HB 返左兩日大陸返黎,都可能食錯野肚屙呀,我煲左白粥俾佢