用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 YEAH!! 收左喇
樓主: NICOLE123
go

YEAH!! 收左喇

原帖由 NICOLE123 於 10-1-23 12:09 發表
培正上午班

開心到心震同喊!!

恭喜你呀! 一年前我都有同樣既經歷同感覺.

原帖由 carol_kk 於 10-1-23 13:31 發表

恭喜你呀! 一年前我都有同樣既經歷同感覺.

多謝哂大家!!
終於可以成為紅藍兒女既一份子了

回覆 1# NICOLE123 的文章

恭喜晒NICOLE
My son is accepted as PM class.
I feel very happy too.  Since my preference is whole day class, so still wait for decision.  According to me, I will prefer PC.

原帖由 NICOLE123 於 10-1-23 12:09 發表
培正上午班

開心到心震同喊!!

恭喜你們啊!你個仔仔好犀利喎,好似有好幾間優良的學校都收了你仔仔喎!你有冇咩心得,你平日點教你小朋友可以咁叻叻....

回覆 3# NICOLE123 的文章

NICOLE, 我個女可能同你仔做同學, WE ALSO GOT AM OFFER FROM PUI CHING AR! YEAH~~!!:D

Gratz Nicole!  My daughter also accepted AM class PC.  I am having a headache choosing between Good Hope, Pui Ching and KV

oh ...... AM class Accepted ......

Until now ! PC and MS Accepted .....

congrat

恭喜哂大家呀
我決定要同一家人(包括工人姐姐)一齊去食餐好既慶祝下.
2009年我既PROJECT完滿完成了!!

sandy66 ,路人甲2012 . 好高興可以一齊係培正幼稚園既TOPIC再傾..希望可以傾到仔仔女女入U

piggypiggy88 :女仔好多選擇.你女女又咁叻..你要花D時間喇. 如果我個係女我估我會入GH

原帖由 mosquito_chu 於 10-1-23 14:11 發表

恭喜你們啊!你個仔仔好犀利喎,好似有好幾間優良的學校都收了你仔仔喎!你有冇咩心得,你平日點教你小朋友可以咁叻叻....

多謝你過獎了. 佢既表現真係出乎我地2公婆意料之外.
係5個月前既今日我個仔仲係唔敢望人.唔識講野.我地無想到佢可以考到咁多間學校
平日...我地無時間教佢. 交哂佢比我個印傭. 我印傭係新加坡5年.佢好聰明.又有心機教我仔仔. (今早我見佢教我仔PHONIC 真係估佢唔到)
不過老師比我仔既COMMENT係思想成熟.佢去每次面試都極度認真(我無教佢無比壓力佢), 佢明白係做大事既時候.唔係玩.
報名,填表,答問卷,整 PORTFOLIO先係我最大既付出.
今次培正我真預左衰. 面試前一晚亞仔氣管炎...我同老公都好SAD..係咁講點解會咁..真係天意....
所以今次得左仲要係AM班我真係開心到傻左....

培正上午班

開心到心震同喊!!

hi!  hi!

my daughter also get AM offer & studying  a palygroup of hongkong children's choir now...  whcih class of hk children's choir? homantin, sat 9-10am?  maybe they're classmate...

anyway, congulation to all can get the offer!!!

恭喜你地各位, 尤其Nicole,你真係一位不可多得的媽咪,為左仔仔做了許多事前的準備功夫,實在難得!

事實上,培正真係一間不錯的學校,以品德為先,而學術表現俱佳,教出來的小朋友真係好清純,之前我都有通知大家去參觀學校開放日,如曾到訪的,相信大部份人都會留下良好的回憶,再次恭喜你地成為PC一份子!

PS.我大仔現就讀PCK - K2
原帖由 NICOLE123 於 10-1-23 16:18 發表

多謝你過獎了. 佢既表現真係出乎我地2公婆意料之外.
係5個月前既今日我個仔仲係唔敢望人.唔識講野.我地無想到佢可以考到咁多間學校
平日...我地無時間教佢. 交哂佢比我個印傭. 我印傭係新加坡5年.佢好聰明.又有心 ...

醒目開學勳章

Congratulations to Nicole123 and other children accepted to PC!

原帖由 ZOEMamaPaPa 於 10-1-23 16:35 發表

hi!  hi!

my daughter also get AM offer & studying  a palygroup of hongkong children's choir now...  whcih class of hk children's choir? homantin, sat 9-10am?  maybe they're classmate...

anyway, co ...

HIHI
我香兒本來係12-1 不過今日剛轉左去9-10呀
我仔係最先出去做火車頭果個呢?唱歌又最大聲果個呀!
佢點名係最後架.因為轉班...好大聲講到又成日舉手...

你女女呢? 下星期打個招呼呀!

我個女都中左'六合彩'呢!

pm班,我唔轉am囉!會讓女女讀pm。

簽名被屏蔽

恭喜哂.. yoyo 收左係 pm 乍.. 冇得同你地做同學仔.. ^^!!!!!!

Hello Nicole123,

我個仔都係返香兒9-10呀, 所以今日我地應該見過,今日個班好似好熱鬧好多人咁,下次見到可以認識  我仔仔無考培正呀, 不過都鄧你好開心

原帖由 NICOLE123 於 10-1-23 17:08 發表

HIHI
我香兒本來係12-1 不過今日剛轉左去9-10呀
我仔係最先出去做火車頭果個呢?唱歌又最大聲果個呀!
佢點名係最後架.因為轉班...好大聲講到又成日舉手...

你女女呢? 下星期打個招呼呀! ...