用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦南幼稚園(麗港城) 麗港城迦南幼兒園2010/11
樓主: BabyHilary
go

麗港城迦南幼兒園2010/11 [複製鏈接]

venus mama,
唔好忘記仲有穎穎呀!蘇老師真係好好呀,我成日煩佢佢都好有耐性一一答我,仲有關老師都好好人,唔使擔心!

原帖由 venus_mama08 於 10-9-30 15:18 發表
今日終於收到聰聰班主任電話, 佢好似姓蘇, 佢話星期一見面時再暢談,嘻嘻嘻, 原來星期一開學都有另一位新同學一齊,希望聰聰到時同D同學仔玩得好開心啦~~ ...

醒目開學勳章

哈哈哈, 穎穎有冇留返個隔鄰位比聰聰坐先, 星期一卒之可以見到穎穎喇, 等我体吓佢上堂乖唔乖到時話你知, 嘻嘻嘻

醒目開學勳章

今日聰聰開學日, 佢嘅表現屬一般, 太痴身, 希望明天好些.....我見頴頴同heihei 好乖, 坐得好定, 叻叻

venus mama,

開頭係咁架,慢慢適應後一定可以~~聰聰加油呀!!
穎穎真的好乖嗎?老師講我都唔係好信~haha
想問下你見穎穎多唔多笑呀??

原帖由 venus_mama08 於 10-10-4 23:37 發表
今日聰聰開學日, 佢嘅表現屬一般, 太痴身, 希望明天好些.....我見頴頴同heihei 好乖, 坐得好定, 叻叻

welcome聰聰!
聰媽, 係咪都係家長陪3日呀? 返1hr or 3hrs?

原帖由 venus_mama08 於 10-10-4 23:37 發表
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

醒目開學勳章

穎穎呢三日真係好乖, 坐得好定聽老師講故仔, 又乖乖自已食茶點, 仲識講Sunny (day).
笑容就好似冇乜....但一到唱遊堂就勁開心, 笑笑笑, 唱唱唱, 跳跳跳
係呢星期二穎穎唔之係唔係整親, 我見老師幫佢查藥膏

原帖由 寶媽咪Jackie 於 6-10-2010 00:00 發表
venus mama,

開頭係咁架,慢慢適應後一定可以~~聰聰加油呀!!
穎穎真的好乖嗎?老師講我都唔係好信~haha
想問下你見穎穎多唔多笑呀??

醒目開學勳章

係呀Hilary媽,家長陪3日1hr呀, 聽日佢自已返1hr, 一定喊到成個豬頭咁, 冇眼睇
係呢你報KG報成點, 幾時interview?

原帖由 BabyHilary 於 6-10-2010 16:47 發表
welcome聰聰!
聰媽, 係咪都係家長陪3日呀? 返1hr or 3hrs?

聽你咁講都安心好多~唔該哂你詳盡的報道,haha
果日佢俾蚊咬,佢又R到損哂囉......
放心喇,好快聰聰會適應到,到時佢都會好開心好鍾意返學!你記住要笑住送佢入學校呀!

原帖由 venus_mama08 於 10-10-6 21:55 發表
穎穎呢三日真係好乖, 坐得好定聽老師講故仔, 又乖乖自已食茶點, 仲識講Sunny (day).
笑容就好似冇乜....但一到唱遊堂就勁開心, 笑笑笑, 唱唱唱, 跳跳跳
係呢星期二穎穎唔之係唔係整親, 我見老師幫佢查藥膏

...

聰聰點呀? 自己返有冇喊?
相信佢好快就完全適應!
暫時只係同hilary報左kv,
另外幾間1條龍都未接受報名,
你呢? 開始報名未呀?

原帖由 venus_mama08 於 10-10-6 22:07 發表
係呀Hilary媽,家長陪3日1hr呀, 聽日佢自已返1hr, 一定喊到成個豬頭咁, 冇眼睇
係呢你報KG報成點, 幾時interview?
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

醒目開學勳章

今日聰聰返學冇喊喇, 我好開心....到我12點接放學時有點感觸, 眼涙差點兒流出來, 明天仲會坐校車添, 唔知會唔會坐喺頴頴隔離呢?
原帖由 寶媽咪Jackie 於 6-10-2010 22:33 發表
聽你咁講都安心好多~唔該哂你詳盡的報道,haha
果日佢俾蚊咬,佢又R到損哂囉......
放心喇,好快聰聰會適應到,到時佢都會好開心好鍾意返學!你記住要笑住送佢入學校呀!

...

醒目開學勳章

係呀, 老師話聰聰開始習慣緊, 有進歩, 希望早日完全適應啦, 聰聰暫時只係報左1間, 今日安排左面試, 希望一切順利啦!
原帖由 BabyHilary 於 11-10-2010 00:20 發表
聰聰點呀? 自己返有冇喊?
相信佢好快就完全適應!
暫時只係同hilary報左kv,
另外幾間1條龍都未接受報名,
你呢? 開始報名未呀?

太好了~~穎穎坐係司機後面第一行,聰聰呢?

原帖由 venus_mama08 於 10-10-13 14:43 發表
今日聰聰返學冇喊喇, 我好開心....到我12點接放學時有點感觸, 眼涙差點兒流出來, 明天仲會坐校車添, 唔知會唔會坐喺頴頴隔離呢?

媽媽們,呢兩日好凍呀~今日我問左班主任佢話如果太凍,著淨色便服加圍裙都可以,因為到11月中先有冬季校服!

醒目開學勳章

thanks for ur info

原帖由 寶媽咪Jackie 於 28-10-2010 14:40 發表
媽媽們,呢兩日好凍呀~今日我問左班主任佢話如果太凍,著淨色便服加圍裙都可以,因為到11月中先有冬季校服!

del del del

各位mama,好耐冇上黎喇,say個hi先~~~
我囝囝最近返學都仲係好開心呀,日日都笑住上校車,仲有我覺得佢返左幾個月學講野叻左!相信大家d小朋友都好ok吧!?
‹ 上一主題|下一主題