用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 金文泰收生要求?
go

金文泰收生要求? [複製鏈接]

請問金文泰呢兩年收生要求,係唔係高左好多? 平均分八十幾有無機會?(中,英,數主科計)
英文科八十幾,你地會唔會博英中呢?
   0    0    0    0

the end of Band one, not decide yet whether to have English class in F1

just visit few months ago in open days.

醒目開學勳章 王國長老

朋友個仔之前讀軒官, 岩岩今年升中一
全級考60幾, 第2次呈分考90幾, 老師叫揀BAND TWO, 佢唔制, 搏金文泰入左
不過要TAKE INTO ACCOUNT, 軒官係聯繫小學

原帖由 sisima 於 10-1-19 09:32 PM 發表
請問金文泰呢兩年收生要求,係唔係高左好多? 平均分八十幾有無機會?(中,英,數主科計)
英文科八十幾,你地會唔會博英中呢?

請問有冇人收到電話叫面試?

醒目開學勳章 王國長老

根據教育局網頁, 原來同金文泰有聯繫既小學都有一堆: http://www.chsc.hk/primary/tc/searchresult.asp?sch_name=&District=&network_code=&gender=&day_mode=&sch_type=&ttrain_sch_name=&feeder_sch_name=&nominated_sch_name=%BD%F0%CE%C4%CC%A9&medium=&religion=&sch_chara=&Submit2=%CB%D1%8C%A4

我朋友話, 係將聯繫既名額分俾咁多間聯繫小學SHARE WOR.........
原帖由 Auntie山渣 於 10-3-11 10:52 AM 發表

軒官係聯繫小學?聽聞北官又係,咁會唔會收好多軒官&北官。

回覆 1# Charlotte_mom 的文章

請問有冇人收到call去interview?知唔知interview形式係點?

回覆 1# princesserela 的文章

我冇收到call,可能落選了。
dfere

醒目開學勳章

原帖由 ALAL 於 10-1-20 09:04 發表
the end of Band one, not decide yet whether to have English class in F1

just visit few months ago in open days.

金文泰係中中, 就算有微調都堅持全母語教學, 一班英文班都無, 所以, 係軒官讀的band 1生, 係都會揀搏入qc (聯繫), 或者同區的鄧肇堅, 所以我覺得係軒官讀的band 2生, 入金文泰係好有機
‹ 上一主題|下一主題