用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖若望英文書院 請問有沒有聖若望幼稚園K2O班的家長?
go

請問有沒有聖若望幼稚園K2O班的家長? [複製鏈接]

請問有沒有聖若望幼稚園K2O班的家長? 我都是學生的家長 , PM 給我 !
   0    0    0    0

我是k2 s 斑家長, 想問你小朋友班主任好嗎? 會繼續讀k3嗎?

我是k2 A 斑家長, 班主任 okay wor..what to know detail can PM me..

我係k2o家長,班主任ms.chung,好好人^^
我仔仔今年讀待&好開心....
原帖由 Chewy 於 10-9-27 10:13 發表
我是k2 A 斑家長, 班主任 okay wor..what to know detail can PM me..

Hi, 各位好, 我囡囡9/2012 會讀SJ的k1, 佢依家都讀緊PN, 平日用廣東話&英文係一半半, 佢係8月細B, 但老師話佢各方面進度都OK啦. 我知SJ課程都幾深, K1好快要做功課, 依家有以下問題好希望您地可以幫忙分享下意見:

1) 全日上課時間係幾點至幾點呢?
2) K2全日班的TIME SCHEDULE大約係點呢?
(例如,上午幾多堂, 幾點LUNCH? 每天下午Nap Time後有咩做? 會有時間比佢做下功課嗎? 是否放學後仍可參加活動?)
3) K2全日班D功課係咪每天都有?平均每日要幾多時間完成? 可以在校內完成嗎 ? (例如St.Cat.K2的家長話佢地小朋友好多時的功課都可由老師幫助在校內完成一半, 所以對小朋友不會太heavy!)
4) 學校著重普通話嗎? 中文是用 普通話 教嗎?
5) 小學出去考學校的話, 還可以入番佢小學嗎?
感激不盡 !!

回覆:請問有沒有聖若望幼稚園K2O班的家長?

我都想知道呀!剛收到offer

我都想知道呀, thanks!
‹ 上一主題|下一主題