用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 浸信會沙田圍呂明才小學 沙呂 - 2010-11 小一交流站
樓主: ChioMaMa
go

沙呂 - 2010-11 小一交流站

回復 80# ChioMaMa 的帖子

ChioMaMa,

send 咗比你啦!下星期都要上樂團,你會去嗎?到時不如見面交流下?

回復 81# jojoalex 的帖子

jojoalax,

多謝你傳來的資料, 已收到了! 我今個星期六是短週(25/9), 所以我會送穎穎上課, 不如一塊兒吃早餐???順便了解大家小朋友上課情況, 如不方便, 可以在學校見面.

回復 81# jojoalex 的帖子

收到PM啦! 星期五再聯絡!!

卓楠媽媽,

上星期見面真高興, 可以多了解小朋友在校情況,
2/10是家長日, 我都會9時到, 介時再見面!! 到時希望多認識其他家長!

原帖由 ChioMaMa 於 10-9-27 11:42 發表
卓楠媽媽,

上星期見面真高興, 可以多了解小朋友在校情況,
2/10是家長日, 我都會9時到, 介時再見面!! 到時希望多認識其他家長!

我都希望認識多些家長,多d交流一定會對大家小朋友有幫助!
今日有打紙功課但找不到,有無人知道呀?

原帖由 jojoalex 於 10-9-27 18:13 發表

我都希望認識多些家長,多d交流一定會對大家小朋友有幫助!
今日有打紙功課但找不到,有無人知道呀?

在內聯網的電郵中
10月4日前交

jojoalex and philbow

A lot of typing words?!!

原帖由 phibow 於 10-9-28 09:56 發表

在內聯網的電郵中
10月4日前交

thank you phibow, 已找到了

原帖由 ChioMaMa 於 10-9-28 13:01 發表
jojoalex and philbow

A lot of typing words?!!

我覺得對於佢地咁細黎講都算多,
我唔太明打黎有咩用

其實學打字都好, 只是不用頭一個月開學便要學, 六年小學, 真的是有好長時間, 不過學校總有其好安排!!信任他們啦!!

原帖由 phibow 於 10-9-29 09:21 發表

我覺得對於佢地咁細黎講都算多,
我唔太明打黎有咩用

原帖由 ChioMaMa 於 10-9-29 12:06 發表
其實學打字都好, 只是不用頭一個月開學便要學, 六年小學, 真的是有好長時間, 不過學校總有其好安排!!信任他們啦!!

咁我又唔係話打字唔好, 不過個段野係咪O岩一個剛上P1小朋友打呢???

你都講得O岩, 學校安排得總有佢原因, 唯有靜觀其變

你地覺唔覺得陳老師講野好細聲呀, 我問過阿女, 佢話陳老師上堂時都係咁細聲

但我囡囡沒有說聽唔到老師上堂, 只是斯文, 對小朋友的情況都好了解, 我覺得林老師和陳老師都好好!!:loveliness:

原帖由 phibow 於 10-10-5 11:21 發表
你地覺唔覺得陳老師講野好細聲呀, 我問過阿女, 佢話陳老師上堂時都係咁細聲

hi,你地好!我囡囡係1E班.  ^@^

原帖由 ChioMaMa 於 10-10-5 12:53 發表
但我囡囡沒有說聽唔到老師上堂, 只是斯文, 對小朋友的情況都好了解, 我覺得林老師和陳老師都好好!!:loveliness:

你有冇問老師點解要佢地做打字功課, 我個日問唔切

仲有尋日係咪冇派WS功課???

原帖由 applemary9527 於 10-10-6 04:42 發表

HIHI, 你囡囡叫咩名呀

你好!歡迎一同分享, 你囡囡如何稱呼??我囡囡是琬穎!

原帖由 applemary9527 於 10-10-6 04:42 發表

上星期六太多人問問題, 沒有機會問到打字事宜, 昨天沒有收到WS功課, 亦沒有FW功課,FW是什麼東東??

原帖由 phibow 於 10-10-6 11:44 發表

你有冇問老師點解要佢地做打字功課, 我個日問唔切

仲有尋日係咪冇派WS功課???

原帖由 ChioMaMa 於 10-10-6 13:10 發表
上星期六太多人問問題, 沒有機會問到打字事宜, 昨天沒有收到WS功課, 亦沒有FW功課,FW是什麼東東??

FW=FREE WRITING....呢個有, 係本細簿, 好似作文咁

星期六個家長會......如果可以係遂個老師同家長傾談就好啦

1E班同學會,你地有無收到第三次英默範圍呀? 我收唔到無得溫習!  明天咁快又教下册中文,真奇怪...