用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 2010-2011入宣小來講講吧!
go

2010-2011入宣小來講講吧!

Hello! Are you ready to prepare your kid for the P.1 life in APS?  Is there anybody know the school bus route in APS?  I phoned to the APS office, they only told me to wait for the parent meeting in June.  The accruate information would be released in the meeting.  However, I am planning to move from N.T. to Kowloon or Tsuen Wan, so I want to have the bus route for reference.  If you have the information, please send to me. Thanks a lot!

回覆 2# goodmama2003 的文章

It's very kind of you!

回覆 2# goodmama2003 的文章

hi goodmama2003, my sweetie got the offer of APS 2010, would you sent the school bus route for me please.
[email protected]
popowong :oops: :sleep: :sick: :chair: :sleep: :party:

hi goodmama2003,

可否 e-mail 給我嗎
thanks

原帖由 kathereen 於 10-1-19 15:47 發表

可否 e-mail 給我嗎
thanks

我都想要呀, 唔該

請問宣小幾點上堂, 幾點下課, 聽人講, 課後, 有興趣班, 請問有咩興趣班, 同放幾點呢 ?
教育王國以外之相冊連結已被刪除

原帖由 金毛B媽 於 10-1-25 12:00 發表

我都想要呀, 唔該

請問宣小幾點上堂, 幾點下課, 聽人講, 課後, 有興趣班, 請問有咩興趣班, 同放幾點呢 ?

宣小幾點上堂 -- 7:45am
幾點下課 -- 2:40pm
請問有咩興趣班 -- 主要係樂器, 仲有羽毛球、籃球、游泳(出去出面學)、乒乓球、普通話、好似仲有畫班
放幾點呢 -- 興趣班分2節, 一節係2:40、另一節應該係3點幾到4:30左右, 咁睇下小朋友上到邊節囉, 但如坐校車, 即使上第一節, 都要等埋第二節落堂先可以一齊坐校車走。校車就會另收費, 每程收$2X。

希望幫到你

每人仲要必須學一種樂器, 鋼琴不算。
原帖由 蕉媽 於 25-1-2010 13:54 發表

請問有咩興趣班 -- 主要係樂器, 仲有羽毛球、籃球、游泳(出去出面學)、乒乓球、普通話、好似仲有畫班
放幾點呢 -- 興趣班分2節, 一節係2:40、另一節應該係3點幾到4:30 ...

原帖由 蕉媽 於 10-1-25 13:54 發表

放幾點呢 -- 興趣班分2節, 一節係2:40、另一節應該係3點幾到4:30 ...

唔該晒
請問係咪由星期一至星期五, 都有不同的興趣班架呢 ? 興趣班大慨收費幾 $

原帖由 IP 於 10-1-25 23:15 發表
每人仲要必須學一種樂器, 鋼琴不算。

學樂器, 通常係放學後學, 定星期6回校學呢 ?

醒目開學勳章

想問下, 有無人知住維港灣,  要幾點上校車呀?  

我女舊年是宣小生及住維港灣,約7:00上車,不過年年不同的,要看看附近是否有其他宣小生.
希望幫到您.

原帖由 Queenie_0012 於 10-1-28 09:54 發表
想問下, 有無人知住維港灣,  要幾點上校車呀?  

醒目開學勳章

原帖由 pl9258 於 10-2-3 19:36 發表
我女舊年是宣小生及住維港灣,約7:00上車,不過年年不同的,要看看附近是否有其他宣小生.
希望幫到您.

OH~~ 多謝你呀, 終於有人答我. 好感激~
好有用, 謝謝你.

我仔仔學樂器是在星期二放學, 可能視乎不同樂器的時間而定。
原帖由 金毛B媽 於 26-1-2010 10:07 發表

學樂器, 通常係放學後學, 定星期6回校學呢 ?

不用客氣,因宣小是超早上課,所以7:00上車也算是ok啦
希望小朋友可以enjoy宣小的快樂生活... :>加油
原帖由 Queenie_0012 於 10-2-3 21:10 發表

OH~~ 多謝你呀, 終於有人答我. 好感激~
好有用, 謝謝你.

請問各位知不知道, 上宣小 p.1 前, 暑假係咪有小一識應班架, 大約上幾多日同幾時上架

Do students in APS enjoy the school life and take initiative to study? Pls kindly advise with thanks.

若沒有記錯是在7月尾一星期至八月中左右.記得留時間給小朋友去看看吧!

原帖由 金毛B媽 於 10-3-1 14:08 發表
請問各位知不知道, 上宣小 p.1 前, 暑假係咪有小一識應班架, 大約上幾多日同幾時上架

Is your child is studying in APS?
Whether the school provides enough learning materials for students and let parents to follow, or is it necessary to find many supplementary books or exercises from outside?  My friends told me that the textbook is simple but test/exam is very difficult, is it ture?  
Thanks for your advice in advance.

原帖由 kit-long 於 10-3-30 14:10 發表
若沒有記錯是在7月尾一星期至八月中左右.記得留時間給小朋友去看看吧!