用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 〝努力試〞課程三月有新課程展開
go

〝努力試〞課程三月有新課程展開 [複製鏈接]

各位好:

作為一個有ニ個小朋友《分別七歲和九歲》的爸爸已經是很忙碌,但當發現他們有特殊須要的時候更是傍惶無助。在此我想介紹〝努力試〞課程給各家長,此課程對家長和小朋友都非常有用!
三月有新課程展開!  我是它的義工有須要可pm我。
http://www.lp.org.hk/
   0    0    0    0

我都想報, 但有用嗎?
我幫亞仔家居訓練時佢非常不合作, 好煩, 攪到我都冇心機同佢訓練

原帖由 大隻father 於 10-1-8 23:35 發表
各位好:

作為一個有ニ個小朋友《分別七歲和九歲》的爸爸已經是很忙碌,但當發現他們有特殊須要的時候更是傍惶無助。在此我想介紹〝努力試〞課程給各家長,此課程對家長和小朋友都非常有用!
三月有新課程http://das.baby-k ...

回覆 1# owl_2046 的文章

完成這個課程, 會有很多得著, 因為LP 是透過簡單, 易明的方法, 循序漸進,有效地去幫助家長從小朋友的情緒, 認知, 行為, 自理, 溝通方面入手, 我自己兩個小朋友均有顯見的成效呢!

我都是過來人, 我02年參加努力試課程.  這課程好實在, 是一個以家長身份去教導我哋小朋友課程, 我依佢哋方法訓練小兒, 亦看見他好有進步.  當然作為父母, 訓練是要持之以恆, 不是三天兩日, 孩子便會進步的.

大家一起努力啦 !

原帖由 owl_2046 於 10-1-16 10:26 發表
我都想報, 但有用嗎?
我幫亞仔家居訓練時佢非常不合作, 好煩, 攪到我都冇心機同佢訓練

大師姐, 我也有同感, 要持之而行必會見成效, 比其他治療更實際, 更具效果!!!!

請問九龍或新界有上課地點嗎?
2005年4月18日出世 2006年1月18日 9.75kg 3.19kg Alvis studio photosAlvis Photos1 year old studio photoOne Year Old Studio Photo

〝努力試〞課程三月有新課程展開

我都要去上!!!以架就打電話去問吓先...

原帖由 YvonneH 於 10-2-4 01:12 發表
今年係九龍油麻地青年會上堂,
由三月一日開始,
逢星期一三五晚7點鐘開始,總共有八堂,

詳情可以到www.lp.org.hk

這個課程幫助我的家庭很大,不要錯過。:funny: ...

re

原帖由 大隻father 於 10-1-8 23:35 發表
各位好:

三月有新課程http://das.baby-k ...

thank you for your infomation.
‹ 上一主題|下一主題