用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 2010 青少年鋼琴大賽時間表出咗喇
go

2010 青少年鋼琴大賽時間表出咗喇 [複製鏈接]

醒目開學勳章

各位 :

2010 青少年鋼琴大賽時間表出咗喇

http://ylth.org/pnc/0.htm
快 d 去睇下 , 希望大家都有好成績
   0    0    0    0

醒目開學勳章

原帖由 yvonne.wong 於 10-1-8 15:22 發表
洛婷,
        您小朋友幾號比賽?幾點?

31 號上晝呀 , 你呢 ???

醒目開學勳章

原帖由 yvonne.wong 於 10-1-9 01:48 發表
洛婷,
     我囡31號下午呀, 您囡彈哪一首歌, 好多人比賽,真是很難脫穎而出

agree , 真係好多人參加 !!!

我女彈 sonatina , 你女係咪彈校際 ???

你上年有冇參加過依個比賽 ???
知唔知到時 d 情況係點樣 ???
彈完就要走定係可以繼續睇其他人彈 ???

唔好意思 , 有咁多問題 ,
因為我女今次係第一次參加依個比賽 ,
所以有好多野我都唔清楚

醒目開學勳章

你可以繼續睇,但係你可以走。比賽安排大致上似校際,不過就比校際自由D。
原帖由 洛婷 於 10-1-9 12:53 發表

agree , 真係好多人參加 !!!

我女彈 sonatina , 你女係咪彈校際 ???

你上年有冇參加過依個比賽 ???
知唔知到時 d 情況係點樣 ???
彈完就要走定係可以繼續睇其他人彈 ???

唔好意思 , 有咁多問題 ,
因為我女今次 ...

醒目開學勳章

要金獎係難,但係好似早幾年咁,銀獎和銅獎都唔係好難!(因為今年係第一年改名,唔知會唔會連賽際都改埋)
原帖由 yvonne.wong 於 10-1-9 01:48 發表
洛婷,
     我囡31號下午呀, 您囡彈哪一首歌, 好多人比賽,真是很難脫穎而出

醒目開學勳章

原帖由 fcbttkw 於 10-1-9 22:37 發表
你可以繼續睇,但係你可以走。比賽安排大致上似校際,不過就比校際自由D。

thanks

你仔仔今年有冇參加 ???

醒目開學勳章

我仔仔今年係第三年參加,呢個比賽又平又好玩,D工作人員好照顧D小朋友(幼童組D)!起碼唔會好似某D懶有名氣、又貴、又唔尊重D參賽者D比賽咁,個個彈唔夠半首歌就叮你走,態度又差,真係火都埋 我地俾小朋友去比賽,都係想佢地吸取多D演出經驗,起碼彈完一整首歌,就算係冇獎,D小朋友都會有成功感同滿足感!
原帖由 洛婷 於 10-1-10 15:38 發表

thanks

你仔仔今年有冇參加 ???

原帖由 fcbttkw 於 10-1-11 10:38 發表
我仔仔今年係第三年參加,呢個比賽又平又好玩,D工作人員好照顧D小朋友(幼童組D)!起碼唔會好似某D懶有名氣、又貴、又唔尊重D參賽者D比賽咁,個個彈唔夠半首歌就叮你走,態度又差,真係火都埋 我地俾小朋友 ...

因今年是第一次參加,想問有參賽經驗的家長,一般一組大約有多少人入到準決賽?是否一入到準決賽就有銀獎和銅獎?另入到決賽六個參賽者係咪起碼有金奬呢?

唔好意思,好多問題

醒目開學勳章

今年係第一年咁安排,之前幾年初賽後就已經決定左金、銀、銅獎;金獎就即係可以決賽,上年金獎決賽冠、亞、季軍有一座大水晶鋼琴,其餘金獎就有細水晶鋼琴。今年我都唔知會有幾多人入準決賽,上年統計過得銀獎人數約有五十人(幼童組)如果我冇記錯的話,所以今年真係唔清楚!不過就越高級嘅組別就越少人攞獎。你個小朋友係咩組別?
原帖由 Love_dd 於 10-1-11 11:16 發表

因今年是第一次參加,想問有參賽經驗的家長,一般一組大約有多少人入到準決賽?是否一入到準決賽就有銀獎和銅獎?另入到決賽六個參賽者係咪起碼有金奬呢?

唔好意思,好多問題 ...

原帖由 fcbttkw 於 10-1-11 12:23 發表
今年係第一年咁安排,之前幾年初賽後就已經決定左金、銀、銅獎;金獎就即係可以決賽,上年金獎決賽冠、亞、季軍有一座大水晶鋼琴,其餘金獎就有細水晶鋼琴。今年我都唔知會有幾多人入準決賽,上年統計過得銀獎人數約有五十人(幼 ...

fcbttkw

我個小朋友係少年組, 唔該你, 完全明白

醒目開學勳章

我就係見佢平 , 所以想比女女試下
其實我仲係未明賽際係點 , 不過一齊順其自然

回覆 1# 洛婷 的文章

醒目開學勳章

咁即係今年金獎會多過往年!話個好消息俾阿仔聽先,叫佢努力D!
原帖由 yvonne.wong 於 10-1-12 00:43 發表
我今天打電話問過, 每組有30個金獎入準決賽, 再選6個入決賽, 預計80個得銅獎, 60-70得銀獎, 那個男士這樣說的. 兒童組我計算過有約604人參加.

醒目開學勳章

原帖由 yvonne.wong 於 10-1-12 00:43 發表
我今天打電話問過, 每組有30個金獎入準決賽, 再選6個入決賽, 預計80個得銅獎, 60-70得銀獎, 那個男士這樣說的. 兒童組我計算過有約604人參加.

thanks

大家努力

醒目開學勳章

原帖由 Love_dd 於 10-1-11 15:20 發表

fcbttkw

我個小朋友係少年組, 唔該你, 完全明白

少年組好似最快今個禮拜有比賽 ,
如果你小朋友比賽完 , 可以上嚟講下嗎

原帖由 洛婷 於 10-1-12 17:47 發表

少年組好似最快今個禮拜有比賽 ,
如果你小朋友比賽完 , 可以上嚟講下嗎

不過佢七号先比賽, 希望大家努力呀

醒目開學勳章

我仔仔23號比賽,祝你地小朋友都有好成績!
原帖由 Love_dd 於 10-1-13 11:29 發表

不過佢七号先比賽, 希望大家努力呀
‹ 上一主題|下一主題