用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 聽聞呢仲冶療可帮助自閉症,有冇人知香港有冇? ...
樓主: mienmien
go

聽聞呢仲冶療可帮助自閉症,有冇人知香港有冇? [複製鏈接]

Hi dodomommy, pls also PM me the details of the treatment centre.

原帖由 dodomommy 於 10-1-11 23:58 發表

PM咗你啦。想知其他就睇上面回覆啦。

回覆 2# dodomommy 的文章

你好 Dodomommy

我小朋友正考慮排毒,可否PM 一些資料給我呢?

Please post the contact of the Bioresonance Therapy here in this column so that other parents can get more details of this treatment directly.

原帖由 dodomommy 於 10-1-11 23:19 發表

首先我要講明我的囡囡係因為咳同有鼻水好耐睇咗好多中西醫都唔理想。多數都話過敏的問題。既然唔想囡囡再食葯就試睇自然療法。佢哋用針對過敏的療程帮囡囡,效果幾好所以我知係有效但我唔可以話到俾你聽自閉症的冶 ...

你好 Dodomommy

我正考慮讓我的兒子試,可否PM 一些資料給我呢?
多謝你。

原帖由 kawai 於 10-1-24 00:28 發表
Please post the contact of the Bioresonance Therapy here in this column so that other parents can get more details of this treatment directly.

電話: 2332 3463
旺角彌敦道585號富時中心2101-02室

回覆 9# dodomommy 的文章

Dodomommy:
我想問佢地的治療方法係點? 如何排毒? 要不要打針? 你個女的過敏症,要去做多少次治療?thanks.

Hi dodomommy,

Please also pm the information to me.  Thanks a lot.

原帖由 dodomommy 於 10-1-6 16:47 發表

pm咗你啦。希望係你要搵果間。我知道佢哋有自閉症的病人。上次去復診時聽個媽媽講因為佢個仔既同學仔的哥哥有自閉症都係度做冶療。

原帖由 Reiki 於 10-1-27 11:36 發表
Dodomommy:
我想問佢地的治療方法係點? 如何排毒? 要不要打針? 你個女的過敏症,要去做多少次治療?thanks.

我唔識形容係點但我知係同中醫的經絡相似。阿囡净係坐係度舒舒服服咁玩同睇電視。
梗係唔使打針啦!囡囡肯我都唔制呀!無啦啦點解要佢受傷害? 如果要打針我先唔去啊。佢係自然療法。無創嘅。我就係因為囡囡一D苦都唔係受我先帶佢去。我諗如果你有個小朋友食藥食到我個女咁幾個月未停過,你就會明白咩叫天堂與地獄的分別。
我哋前後去咗五次但仲會復診多三至四次因為好睇囡囡的進度。到依家為止我就滿意因為囡囡已經冇咩再咳, 冇不停唔係鼻塞就係流鼻水。偶然有少少我覺得Ok。連99都話好好多!全家都冇咁慘。

之前有好多媽媽問我有關Bioresonance Therapy究竟係點做但我真係唔知點答。最近俾我無意中揾到呢段影片, 希望帮到大家。 我個囡囡都係用同一個方式搞點咗過敏的問題只不過块黑色貼放在唔同位。

http://www.youtube.com/watch?v=GP5Y8Sz6Lu0&feature=related

回覆 5# dodomommy 的文章

請問一個療程幾耐?

回覆 29# dodomommy 的文章

hi, dodomommy,

濕疹可以睇嗎?

自然療法香港有位醫生有診症,佢都係幫佢既有自閉仔/女做,我起明愛有聽過佢既講座,主要係用天然物質代替西藥進行生理療法,個診所好似起旺角.

當時聽佢講話有d孩童會因打疫苗而會有自傾,故佢會定d解疫苗劑來解去自傾的反應,還提倡用天然食物去排重金屬.

如需詳情,建議打電話去堅島明愛家長資源中心查詢

不用食藥打針, 的確是值得一試的方法.
又多左件化骨龍=.=" 慈慈+徽徽 尼次阿媽有排做囉...

原帖由 conconma 於 10-3-1 18:28 發表
請問一個療程幾耐?

我個女睇過敏就連續每星期一次去咗6次就搞掂。之後就 3星期再去跟進。
如果係自閉症你不如打去了解下。

原帖由 nokia6300 於 10-3-1 20:44 發表
hi, dodomommy,

濕疹可以睇嗎?

可以。段片入的小朋友係濕疹問題。

原帖由 rpang001 於 10-3-1 22:07 發表
自然療法香港有位醫生有診症,佢都係幫佢既有自閉仔/女做,我起明愛有聽過佢既講座,主要係用天然物質代替西藥進行生理療法,個診所好似起旺角.

當時聽佢講話有d孩童會因打疫苗而會有自傾,故佢會定d解疫苗劑來解去自傾 ...

同意。Bioresonance Therapy的治療師都有咁講亦有咁為有需要的病人咁做。不限于自閉症因為佢話此問題會影响免疫系統。亦不會另收費。

原帖由 dodomommy 於 10-1-6 16:47 發表

pm咗你啦。希望係你要搵果間。我知道佢哋有自閉症的病人。上次去復診時聽個媽媽講因為佢個仔既同學仔的哥哥有自閉症都係度做冶療。

麻煩你PM埋比我, 唔該!

Bioresonance Therapy是科學家發明利用生物共振系統為煙民戒煙,成功率百分之八十五,費用隻有2000港元。英國Monadith中心上月開始引入這種生物共振戒煙方法,中心表示,方法是利用德國人25年前發明、用作治療花粉病及濕疹等敏感疾病的“百康生物共振系統”,將人體的波頻倒轉,逼出體內的尼古丁毒素,並去除吸煙的欲望。在過去3年,共有一萬人接受療程,當中八成半成功戒除煙癮。
何以現在能醫治自閉症,確實令人費解?
有趣的是,在 Wikipedia百科全書網中輸入“Bioresonance therapy”時,它的詮釋是一個有關生物共振理論的騙局和聲稱產生這種電波盒子其實是一個製作很便宜但售價極高的商品。

原帖由 peggy_ng 於 10-3-7 03:03 發表
Bioresonance Therapy是科學家發明利用生物共振系統為煙民戒煙,成功率百分之八十五,費用隻有2000港元。英國Monadith中心上月開始引入這種生物共振戒煙方法,中心表示,方法是利用德國人25年前發明、用作治療花粉病及濕疹 ...

自閉症治療原理我唔清楚。因為我唔系帶佢去做自閉症的治療。正如你所講﹐這是用來讓人成功戒煙﹐ 亦用做治療花粉病及濕疹的方法﹐ 又有那麼多成功例子﹐ 何以會如wikipedia所講呢﹖同埋唔通果間英國Monadith中心傻既﹖唔好忘記wikipedia的資料係人寫上去。唔知你有無試過係wikipedia搵資料但系搵不唔到然後wikipedia叫你自己創造篇野出來﹖
我係另外一些討論區睇過有人話自然療法向來被西醫打壓因為自然療法不提倡食藥所以大藥廠都唔鐘意佢地。會唔會係當中有d野呢﹖我地唔系佢地的圈子﹐點知咁多啊﹖
我就唔理個中原理係麼﹐我只相信實例。你有疑問點解唔打去問呢﹖老實講﹐ 二十年前有人同我講氣功可以醫病我都話佢傻啦。

dodomommy,
Pls pm to me the info thanks

原帖由 dodomommy 於 10-1-11 23:19 發表

首先我要講明我的囡囡係因為咳同有鼻水好耐睇咗好多中西醫都唔理想。多數都話過敏的問題。既然唔想囡囡再食葯就試睇自然療法。佢哋用針對過敏的療程帮囡囡,效果幾好所以我知係有效但我唔可以話到俾你聽自閉症的冶 ...
‹ 上一主題|下一主題