用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 樂基幼兒學校(駿景園) 收到樂基(駿景園)REPLY
樓主: Virginia105
go

收到樂基(駿景園)REPLY

Are all extra curriculum held on Sat morning? so, only one class can join?

原帖由 hair-health 於 10-7-20 11:57 發表
仔仔所有課外活動都是在樂基學的, 我沒有幫仔仔在外報任何活動, 基本上學校已可以提供足夠的選擇給學生. 仔仔十分享受在校生活, 而且我對樂基每位老師衷心多謝, 佢哋真係好用心地去教導小朋友, 很多愛心.
Anyway, 約 ...

請問你知吾知你班有幾多小朋友會入讀王錦輝?我班得我女一個,幫佢睇下有無樂基同學仔先.

原帖由 hair-health 於 10-7-20 11:48 發表
"自行分配學位"基本上與您讀那一間幼稚園沒有關係, 只是視乎您的彩數是否可以分配到第一志願.
我們是自己送仔仔返學, 係呢3年來已與一班每日接送子女返學的家長十分熟絡, 大部份人都是去考直資或私校, 在我們這群人 ...

醒目開學勳章

原帖由 SiuKo 於 10-7-20 12:54 發表
Are all extra curriculum held on Sat morning? so, only one class can join?

Not only on Sat morning.  Some of them held in weekdays after 4:00 p.m.  You have lot of choice.

醒目開學勳章

原帖由 hair-health 於 10-7-20 11:57 發表
仔仔所有課外活動都是在樂基學的, 我沒有幫仔仔在外報任何活動, 基本上學校已可以提供足夠的選擇給學生. 仔仔十分享受在校生活, 而且我對樂基每位老師衷心多謝, 佢哋真係好用心地去教導小朋友, 很多愛心.
Anyway, 約 ...

我也很同意.  樂基 提供足夠的選擇給學生, 教學質素也很好.  這年我對小兒所學的也很滿意, 老師很用心培育小朋友.