用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 「家長發問及閒聊區」舊文章十三 (08年12月至09年7月) ...
樓主: yinyin
go

「家長發問及閒聊區」舊文章十三 (08年12月至09年7月)

原帖由 zitalin 於 09-6-11 16:37 發表
停課通告教育局在6月11日宣布全港小學由2009年6月12日起停課14日至6月25日。停課期間,所有課後活動取消。 原定於6月12日(星期五)舉行的小一至小四下學期期終考試取消。 原定於6月12日(星期五)舉行的小五呈分 ...

咁係咪本來聽日考既科目無補考呀?

2009至2010年度小一新生家長會

原定於2009年6月13日(星期六)舉行的小一新生家長會取消。

噢!! 沒有說會不會改期呢!!??

原帖由 恆香 於 09-6-11 18:37 發表
2009至2010年度小一新生家長會原定於2009年6月13日(星期六)舉行的小一新生家長會取消。

停課通告

停課通告

教育局在6月11日宣布全港小學由2009年6月12日起停課14日至6月25日。
停課期間,所有課後活動取消。

原定於6月12日(星期五)舉行的小一至小四下學期期終考試取消,不用補考。

原定於6月12日(星期五)舉行的小五呈分試取消,補考日期容後公布,請留意內聯網通告。

原定於6月20日(星期六)舉行的小三初領聖體取消。

原定於6月29日(星期一)舉行的校內音樂會綵排取消。

原定於6月30日(星期二)舉行的校內音樂會取消。

小六畢業班謝師宴改期,詳情請閱內聯網通告。

有關停課的其他安排,本校稍後會透過網頁或內聯網通知家長,請各位留意。

多謝大家既update

停課通告

教育局在6月11日宣布全港小學由2009年6月12日起停課14日至6月25日。
停課期間,所有課後活動取消。

原定於6月12日(星期五)舉行的小一至小四下學期期終考試取消, 不用補考

原定於6月12日(星期五)舉行的小五呈分試取消,補考日期容後公布,請留意內聯網通告。

原定於6月20日(星期六)舉行的小三初領聖體取消。

原定於6月29日(星期一)舉行的校內音樂會綵排取消。

原定於6月30日(星期二)舉行的校內音樂會取消。

小六畢業班謝師宴改期,詳情請閱內聯網通告。

有關停課的其他安排,本校稍後會透過網頁或內聯網通知家長,請各位留意。

同學可利用網上學習資源進行學習 :time: [開啟連結] :time:

2009年6月12日更新

請問高年級家長...

二年級開始d簿及手冊係要自己係文具部買, 定係老師會係開學後俾(即好似一年級時咁).

謝謝!

有冇人知畢業禮點安排?

嘩, 亞仔第一年番小學就有3個月暑假, 佢真高興, 我就頭痕, 唔知俾d乜佢做好

你地小朋友呢兩個星期有乜活動?
宜家開始放暑假有乜安排呢?

呢個問題認真難搞!! 我為了陪對囝囡, 公司差不多都要倒閉了!!!!

原帖由 maria_lai 於 09-6-23 22:46 發表
嘩, 亞仔第一年番小學就有3個月暑假, 佢真高興, 我就頭痕, 唔知俾d乜佢做好

你地小朋友呢兩個星期有乜活動?
宜家開始放暑假有乜安排呢?

六年前又係咁,提早放暑假,畢業禮又係要延期。:(

「喇沙小學家長交流區」這個主題今天開始轉為「家長發問及閒聊區」,希望能讓大家更輕鬆從容地在本題內「灌水」。

明年終於用回之前的午飯供應商,活力午餐,阿仔開心到飛起!

請問甚麼是活力午餐??

原帖由 LKMC 於 09-6-29 23:19 發表

原帖由 LKMC 於 09-6-29 23:19 發表

我個仔宜家係小一
之前聽過家長話用開既活力午餐好好, 但點知今年轉左美x, 真係麻麻.  好彩宜家轉番用活力.  亞仔真係有啖好食囉.

原帖由 ryohga 於 09-6-29 23:37 發表
請問甚麼是活力午餐??

係飯盒供應商.  係大x樂集團旗下架.
之前喇沙用開既, 好多人都話幾好.
點知舊年轉左美x, 真係麻麻.
今年終於轉番啦