用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) 2010-2011 Primary one
樓主: Yanamami
go

2010-2011 Primary one [複製鏈接]

請問有沒有家長知道學校有沒有冷背心賣呢? 夏天時, 又可否穿夏天外套或背心呢? (因校車有冷氣)
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

Hi May123,

多多指教.....
原帖由 may123 於 10-7-12 13:40 發表

大家好呀,我都好緊張呀,開始同女女物色文具,希望佢享受校園生活
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

Your son may wear a woollen/cotten school cardigan.  I think as long as the cardigan is in green colour, it's fine.

原帖由 Fionyiu 於 10-7-12 23:35 發表
請問有沒有家長知道學校有沒有冷背心賣呢? 夏天時, 又可否穿夏天外套或背心呢? (因校車有冷氣)

Dear Yanamami,

Can I buy the long cardigan and cotten vest in school?

Thanks,
Fion

原帖由 Yanamami 於 10-7-13 10:47 發表
Your son may wear a woollen/cotten school cardigan.  I think as long as the cardigan is in green colour, it's fine.

Sure.  I think the school will measure the kids during P1 prep period.

原帖由 Fionyiu 於 10-7-13 12:04 發表
Dear Yanamami,

Can I buy the long cardigan and cotten vest in school?

Thanks,
Fion

Yanamami,

You are so nice.  I sent PM to you already.  Did you receive?

原帖由 Yanamami 於 10-7-13 22:26 發表
Sure.  I think the school will measure the kids during P1 prep period.

簽名被屏蔽

各位kts mami,

本人有以下校服平讓, 如有興趣可pm我 或 在此留言:
合小一至小三學生, 合身高120 至140 cm

夏天校服:

1) 2套恤衫+西褲 (13碼) 1套恤衫+西褲 (12碼)$40套
     另 1條西褲 (17碼) $20@
2) 3套運動服 (12, 13碼 有一套是新款, 其餘二套是舊款)
     $40套
3) 2件冷氣線衫 ( 12, 14碼)  $35@

冬天校服:

1) 3條領帶 (1條全新未開袋, 其餘2條用過) $10@
2) 2件校褸 (13碼只穿過2次, 只有映班相時才穿)$100@
3) 1條頸巾   $15
4) 2件運動外套 (13碼) $35@
5) 1套恤衫+西褲 (13碼) $50套
     另外2件恤衫 (13碼)  $20@
6) 2套運動服 (一套13, 一套14碼(這套較新)  
     $20@上身運動衫
     另外1條運動褲 (13碼) 買運動衫送運動褲

2頂紅色 (禮社社帽) 一頂 M size, 頂 L size $5@
KTS 書包一個  $20

簽名被屏蔽

Hello sherin668

原帖由 sherin668 於 10-7-18 00:24 發表
很高興認識你地呀!

今日小一預備班開始, 聽日正式上課

Hello LFC,

請問你小朋友是第幾組呀?  

原帖由 LFC 於 10-7-19 09:05 發表
今日小一預備班開始, 聽日正式上課

我小朋友編入Group 3

原帖由 Fionyiu 於 10-7-19 09:33 發表
Hello LFC,

請問你小朋友是第幾組呀?  

係小一選校果邊我地都有個topic chat緊, 我諗我地要搬返過來lee邊傾.

原帖由 Fionyiu 於 10-7-27 17:05 發表
係小一選校果邊我地都有個topic chat緊, 我諗我地要搬返過來lee邊傾.

報到

Hi Fionyiu
我囡囡坐第一行第一個(如果佢無講錯比我聽的話), 你就好la , 仔仔喜歡返學, 我未聽過我囡話好想返學, 今日放學個囡話好開心(第一次聽), 佢話今日有野玩, 講左少少,聽完都5知玩咩, 你問吓仔仔..

囡囡係坐校巴,暫時無機會見到你

hello 粉紅虎:

你囡囡坐第一行第一個??? 我明天看看先.

我囝囝坐第四行第二個位 (由門口開始數), 佢有無告訴你知轉左老師呀? 今個week是miss wong教wor.  我只知道我囝囝今天答對問題老師貼左個貼紙俾佢.  但佢又無講俾我知有遊戲玩喎.  但我知道佢地每天都有分組遊戲的.  上星期佢地就係最乖個組, 所以老師送左d文具俾佢地.  so佢好開心囉.  另外我囝囝最鍾意就係小息, 可以去買野食.

原帖由 粉紅虎 於 10-7-27 22:56 發表
Hi Fionyiu
我囡囡坐第一行第一個(如果佢無講錯比我聽的話), 你就好la , 仔仔喜歡返學, 我未聽過我囡話好想返學, 今日放學個囡話好開心(第一次聽), 佢話今日有野玩, 講左少少,聽完都5知玩咩, 你問 ...

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

我仔仔都係識到2-3個同學仔jar.  不過唔緊要啦, 佢地大把時間可以互相認識

原帖由 sherin668 於 10-7-28 23:14 發表
hi 幸好我囡囡好鐘意返學,佢係Group 2, alway 有分組 game玩,佢好開心,但因為佢比較文靜,堅唔主動,所以仲未認識到新同學仔

Hi Fionyiu
我囡囡調左位lai...你仔仔有無調位呀!
‹ 上一主題|下一主題