用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧堂幼兒園 can check the result in their websi ...
樓主: Pekkle_bon
go

藍田靈糧堂幼兒園 can check the result in their website [複製鏈接]

我囡囡唔係插班, 係9月先入學架﹗

原帖由 parknshop 於 09-12-18 22:41 發表

你2月入學即係插班... 應該同9月唔同.
9月佢驚你唔讀收少一個學生錢.  
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

原帖由 BabyHilary 於 09-12-18 22:58 發表
我囡囡唔係插班, 係9月先入學架﹗

甘只有下星期打去問問...
不過有理冇理入左錢先....  

原帖由 BabyHilary 於 09-12-18 16:34 發表
係呀, 竟然平$200咁多,
乖返嗰邊11個月, 即係校車可以慳返$2200/yr.
原本2間全年學費同雜費相差$2000左右,
而家計埋校車即係2間一樣﹗

靈糧留位只要reply信, 唔須要留位費,
所以我都會留左位然後再寫"轉am"信比校長 ...

家姐下年係個邊得下午班讀,所以我諗個邊收阿妹下午班既機會係好好好大,所以我都冇諗轉上午Lu!!anyway,我見有d都係giveup上午,加上你個仔又讀緊上午,應該學校會體諒既,希望你可以轉返上午班啦!!

雖然呢邊學費貴d.......不過一年好快過,如果K1繼續讀既話,兩間都有學卷,好好多囉!!

我個女都係 pm  (N 班) .. so will give up

家姐讀pm, 相信妹妹會比返pm方便妳照顧。
我都有同迦南老師講哥哥讀緊am,
希望妹妹都am方便照顧同埋等2兄妹多d相處,
不過哥哥又唔係迦南學生, 學校未必會為我地安排,
加上之前2次面試已經收左好多學生,
後補名單都享12月中已經收到通知,
相信我囡囡連取錄機會都唔高, 唔好話am...

好無奈, 其實我囡囡面試做哂所有老師要佢做嘅野,
早晨, 唔該, bye bye, 飛吻做齊,
如果我地10月面試機會應該大d﹗

原帖由 砵砵豬 於 09-12-19 00:11 發表
家姐下年係個邊得下午班讀,所以我諗個邊收阿妹下午班既機會係好好好大,所以我都冇諗轉上午Lu!!anyway,我見有d都係giveup上午,加上你個仔又讀緊上午,應該學校會體諒既,希望你可以轉返上午班啦!!

雖然呢邊學費貴d.. ...

感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

my daughter PM N1 ar, but i will give up!!!:;pppp:

我亞女都收左讀AM, 但如果佢考到亞哥個間, 就會同亞哥一間, 唔讀靈糧

因為我大仔讀am class,
我將照顧2個小朋友嘅實際情況寫比校長,
希望囡囡可以轉讀am class,
唔知有冇機會, 不過都試下啦﹗

今日收到迦南取錄信, 係am class呀,
好開心, 因為老師話第3輪面試有am機會好低,
而家我會留左位再睇下靈糧轉唔轉到am﹗

原帖由 ccleung 於 09-12-22 09:39 發表
點樣寫信去申請轉am class 呢??
其實我有唸過, 等下年 k1先轉. 因唔想佢咁細個就要咁早起身返學
有冇人可比d 意見我呢

醒目開學勳章

congratulation~~, ur wish is coming true

原帖由 BabyHilary 於 22-12-2009 12:57 發表
因為我大仔讀am class,
我將照顧2個小朋友嘅實際情況寫比校長,
希望囡囡可以轉讀am class,
唔知有冇機會, 不過都試下啦﹗

今日收到迦南取錄信, 係am class呀,
好開心, 因為老師話第3輪面試有am機會好低,
而家我會留左 ...

very happy to receive this letter as a x'mas gift and thanks for ur warm greetings!

原帖由 venus_mama08 於 09-12-22 13:05 發表
congratulation~~, ur wish is coming true

原帖由 BabyHilary 於 09-12-22 13:25 發表
very happy to receive this letter as a x'mas gift and thanks for ur warm greetings!

雖然冇機會同你做同學仔...不過都鄧你好開心呀!!congratulations!! anyway,我個大女都會見到你呀!!哈哈!!

多謝哂呀﹗
妳細女迦南係咪pm? 但妳cfm揀靈糧?
有冇睇過呢個forum...
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2176780&extra=page%3D1

學校行政好似好亂咁,
仲要有幾個人話原本電話通知收左k1,
但話唔會讀pn之後就收到email變左waiting list!
不過我記得妳話迦南行政都麻麻地...

原帖由 砵砵豬 於 09-12-22 19:29 發表

雖然冇機會同你做同學仔...不過都鄧你好開心呀!!congratulations!! anyway,我個大女都會見到你呀!!哈哈!!

原帖由 BabyHilary 於 09-12-22 20:49 發表
多謝哂呀﹗
妳細女迦南係咪pm? 但妳cfm揀靈糧?
有冇睇過呢個forum...
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2176780&extra=page%3D1

學校行政好似好亂咁,
仲要有幾個人話原本電話通知收左k1,
但話唔會讀p ...

其實就算迦南收我am,我都唔讀啦......我諗每個人有每個人唔同既意見,所以我不便多講

我先生同我都好鍾意靈糧既環境,同教學,我只係希望我女返學返得開心d,況且N1都係比佢地習慣下群體生活,學知識係k1先開始,迦南D老師都好好,因為我同幾個老師好熟架!!佢地都好nice.

不過係大家既辦學既模式各有不同o者!!

我老公想我轉埋個大女過靈糧,不過我唔想個女轉嚟轉去,又要買過晒d校服同書包,而且大家既教學好唔同,一間係傳統,一間係活動教學,所以我怕我個女會lost.差一年就讀埋先啦!!

原帖由 砵砵豬 於 09-12-23 13:15 發表

其實就算迦南收我am,我都唔讀啦......我諗每個人有每個人唔同既意見,所以我不便多講

我先生同我都好鍾意靈糧既環境,同教學,我只係希望我女返學返得開心d,況且N1都係比佢地習慣下群體生活,學知識係k1先開始,迦南D ...

今日收到迦南收左am class!!!
不過我give up啦!!希望抽到pm既同學仔可以轉上去am啦!!

其實每間學校都有人話好同唔好,
最緊要自己覺得適合,
希望我地囡囡學到野之餘又讀得開開心心﹗

原帖由 砵砵豬 於 09-12-23 13:15 發表

我先生同我都好鍾意靈糧既環境,同教學,我只係希望我女返學返得開心d,況且N1都係比佢地習慣下群體生活,學知識係k1先開始,迦南D ...

我仔仔係0209番插班,冇收留位費,一月中通知交$事宜...

N1o即....讀邊間真係冇乜所謂...
橫掂K1都會再去考名校..
‹ 上一主題|下一主題