用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 藍田靈糧堂幼兒園 can check the result in their websi ...
樓主: Pekkle_bon
go

藍田靈糧堂幼兒園 can check the result in their website

原帖由 砵砵豬 於 09-12-18 10:42 發表

我都收左下午啦....雖然係下午,不過因為家姐K3都係下午,所以都冇所謂啦!!

babyhilary,

你可以二月會唔會有機會轉?我大女個陣n班都係下午,等到下學期,多數都會有機會轉架!!做住同學仔先啦!! ...

我剛剛check個校車,竟然比同區個間平$200一個月......

如唔開心r,唔收我個仔......v_v:

醒目開學勳章

my daughter was accepted and attend am N1 class, but we are likely not to study this kindergarden, so the pm and waiting still have chance.

Good Luck!

My daughter was admissed for N1 (pm).

Anybody knows the fee of school bus to TKO (Hang Hau)?

Thanks ^V^

我個囡都收咗, 係上午 N班, 好開心呀 ~~
[url=http://us.a2.yahoofs.com/users/43c91660z4f1e6eea/efafscd/__sr_/dcf6scd.jpg?phQ.mfFBpMq7_5Gq]

To Hang Hau $718

原帖由 dada_mama 於 09-12-18 14:09 發表
My daughter was admissed for N1 (pm).

Anybody knows the fee of school bus to TKO (Hang Hau)?

Thanks ^V^

according to the school bus list, hang hau TKO is $718.
My daughter was accepted  in N am class.

Have anyone know is there any NET in this school. How many lessons can be taught in NET in  N class?

醒目開學勳章

suen la, maybe later will change for u le

原帖由 BabyHilary 於 09-12-18 10:36 發表
我囡囡0804...pm class,
學校話可以寄信轉am, 不過機會低到同唔寄信一樣﹗
好失望呀
其實唔係都有機會有am小朋友最後放棄offer咩?
唔知點解個staff會咁講﹗

...

係呀, 竟然平$200咁多,
乖返嗰邊11個月, 即係校車可以慳返$2200/yr.
原本2間全年學費同雜費相差$2000左右,
而家計埋校車即係2間一樣﹗

靈糧留位只要reply信, 唔須要留位費,
所以我都會留左位然後再寫"轉am"信比校長。

原帖由 砵砵豬 於 09-12-18 10:51 發表

我剛剛check個校車,竟然比同區個間平$200一個月......
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

希望啦...

係呢, 你囝囝收到結果未? 最後會揀邊間?

原帖由 venus_mama08 於 09-12-18 15:45 發表
suen la, maybe later will change for u le
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

原帖由 BabyHilary 於 09-12-18 16:36 發表
希望啦...

hi,我女 0711 都收了 PM,
不過要 係 24 DEC 前 入$660 留位 WOR ,

妳地係 出年 SEP 開學 唔水比留位費 ??

醒目開學勳章

we choose cannan ah as we are just in a waiting list in lingliang.....
so cannot be classmates with ur kid lu

原帖由 BabyHilary 於 09-12-18 16:36 發表
希望啦...

我囡囡係出年9月開學,
今日電話問過, 職員話唔須要留位費。

原帖由 kiteli 於 09-12-18 17:14 發表

hi,我女 0711 都收了 PM,
不過要 係 24 DEC 前 入$660 留位 WOR ,

妳地係 出年 SEP 開學 唔水比留位費 ??

其實迦南都唔錯, 如果佢收我囡囡am,
我會揀迦南, 不過我唸機會唔大﹗
我大仔讀緊另一間kinder am class,
如果妹妹讀pm, 我接送同照顧上時間配合唔到。

原帖由 venus_mama08 於 09-12-18 17:18 發表
we choose cannan ah as we are just in a waiting list in lingliang.....
so cannot be classmates with ur kid lu

原帖由 BabyHilary 於 09-12-18 16:34 發表

靈糧留位只要reply信, 唔須要留位費,
所以我都會留左位然後再寫"轉am"信比校長 ...

真係?
我收到通知如下:

註:
一、 逾期無繳交註冊費者(2009年12月24日(星期四)),作放棄學位論 。
二、 獲取錄的學生在繳付註冊費後放棄學位,所繳費用概不退還。
三、 如更改通訊地址或電郵地址,請以電郵通知本校。

UNQUOTE

可能妳唔係 N1?  

我亞囝都係迦南同靈糧堂收左佢讀下午班呀,原本有是旦一間收佢讀上午班我就會揀邊間,而家都唔知點算好

我老公有陪我帶亞囝in 迦南,佢覺得環境唔錯,但佢無陪亞囝in 靈糧堂,只知我話由地鐵站行去好遠,唔知道個環境係幾咁好同幾新,仲有係interview當日係幾咁開心,所以佢話揀迦南喎!!!

我都心大心細,鍾意靈糧堂o既教學方式,但又怕課程太淺,不過個校舍好正噃!而迦南程度又好d,交通又方便d,但又舊d囉

可能係幼幼班2月同9月入學手續有分別,
我收到取錄信內容係:
辦理註冊的流程﹝請於12月24日前辦理﹞:
1.
確認接受學位(必須依照以下a-c的指示)
a.
請回覆電郵地址:[email protected]
b.
請回覆電郵主旨:必需依據以下格式輸入,並用逗號以作分隔

c.
請回覆電郵附件:必須把附件一中之「學位確認回條」填妥及簽署,然後以附件方式回覆。(註:回條上須有學生家長之簽署)

2.
1月中旬會收到本校回覆的『確認電郵』

a.
待本校收妥回覆後,會以電郵回覆確認。

b.
本校會以 台端所發出留位電郵之電郵地址作為我們日後聯絡之用。

註:

一、
逾期繳交「學位確認回條」回覆者,作放棄學位論。

二、
如更改通訊地址或電郵地址,請以電郵通知本校。

今朝電話問過學校職員cfm唔須要交留位費。

原帖由 parknshop 於 09-12-18 21:09 發表

真係?
我收到通知如下:

註:
一、 逾期無繳交註冊費者(2009年12月24日(星期四)),作放棄學位論 。
二、 獲取錄的學生在繳付註冊費後放棄學位,所繳費用概不退還。
三、 如更改通訊地址或電郵地址,請以電郵通知本 ...

我都覺得靈糧校舍環境同面試安排比迦南好,
但迦南都唔差, 傳統教學又有傳統教學好。
如果迦南收am我會揀迦南,
但如果同樣pm就...應該會揀靈糧,
我都唔sure, 因為未收到迦南結果, 希望星期一會收到啦﹗

原帖由 小謙仔朱媽 於 09-12-18 21:57 發表
我亞囝都係迦南同靈糧堂收左佢讀下午班呀,原本有是旦一間收佢讀上午班我就會揀邊間,而家都唔知點算好

我老公有陪我帶亞囝in 迦南,佢覺得環境唔錯,但佢無陪亞囝in 靈糧堂,只知我話由地鐵站行去好遠,唔知道 ...

原帖由 BabyHilary 於 09-12-18 22:22 發表
可能係幼幼班2月同9月入學手續有分別,
我收到取錄信內容係:
辦理註冊的流程﹝請於12月24日前辦理﹞:
1.
確認接受學位(必須依照以下a-c的指示)
a.
請回覆電郵地址:[email protected]
b.
請回覆電郵主旨:必需依 ...

你2月入學即係插班... 應該同9月唔同.
9月佢驚你唔讀收少一個學生錢.