用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

請指教 [複製鏈接]

有無讀更的媽咪 INTERVIEW時有喊都收呀, 喊左機會係咪= 0.

請各位有經驗媽咪可照直講, 可以等我死心,
   0    0    0    0

我小朋友當年無喊,但聽過同學仔d媽咪講喊都收左,副校長亦講過只要個小朋友肯答問題,而又答對,咁喊都有機會收,始終細個,喊好正常!

我見你都開左兩個topic,都可以體會到你個種失望,不過個人睇法係-->純以幼稚園來評價,培幼比起其他幼稚園唔係特別出色,佢培養小朋友既方向,係主要配合培小,換句話說,除非你真係非培小不讀,如果唔係入唔到培幼都唔洗太失望.

再講,如果真係非培小不讀,到小一先再考亦可以,其間多與小朋友看書,令小朋友愛上閱讀,要坐得定d,錦考培小就會有把握d!

再唔係,中學再考過培中!^^條條大道,而家先起步培小朋友跑,仲有好多挫折要面對,平常心,加油呀!

Lulu

原帖由 rubyrubylau 於 09-12-16 12:44 發表
有無讀更的媽咪 INTERVIEW時有喊都收呀, 喊左機會係咪= 0.

請各位有經驗媽咪可照直講, 可以等我死心,

多謝你呀, 共實我阿B好喜歡看書的.

原帖由 Lulu0820 於 09-12-16 15:10 發表
我小朋友當年無喊,但聽過同學仔d媽咪講喊都收左,副校長亦講過只要個小朋友肯答問題,而又答對,咁喊都有機會收,始終細個,喊好正常!

我見你都開左兩個topic,都可以體會到你個種失望,不過個人睇法係-->純以幼稚園來評價 ...

我個女當年係有喊,而且仲要我陪佢入去interview, 最後係收左既,

所以唔好太介謂啦,真係無人知佢地係用咩formula收生+

原帖由 rubyrubylau 於 09-12-16 15:22 發表
多謝你呀, 共實我阿B好喜歡看書的.

多謝, 我都唔知, 希望有奇蹟

原帖由 laurat 於 09-12-16 16:49 發表
我個女當年係有喊,而且仲要我陪佢入去interview, 最後係收左既,

所以唔好太介謂啦,真係無人知佢地係用咩formula收生+
‹ 上一主題|下一主題