用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 民生result
樓主: Freeb
go

民生result [複製鏈接]

Just got AM offer

好多謝你的回覆呀. 其實就算g, 都係要等的..............!!!

原帖由 conniew117 於 09-12-12 17:42 發表
唔好意思, 真係幫你唔到, 因為佢地既小學部同幼稚園既老師係0接觸. 我之前只係想佢幫我問下, 今年收幾多人? 有幾多人apply? 佢話幼稚園既人回覆: 機密. 所以我都覺得佢地幼稚園部既同同事係唔會講.

...

HelloJenny, 唔駛咁down, 我相信會有好多人放棄學位. 因為好多人會去左sc, kv, km.

我開初都好擔心民幼唔收, 我個女係細女0710, 好多有經驗既朋友話佢地收大仔多. 後來, 叫我朋友內部問一下, 係咪傾向收大仔. 佢地話唔係. 雖然我朋友係民小教, 即使今次考唔到, 佢話唔會幫到我. 所以, 今次正選入到, 真係超開心. 可能我自己果日in得好, 答到老師想要既答案.

原帖由 hellojenny 於 09-12-12 17:38 發表
Hi, Conniew117,
你有朋友係民小教,可唔可以打聽下,收幾多waiting list ?      唉! 超down 呢!!

恭喜駛你呀, 希望你細女讀得開開心心.  :)
我o個個係0707中仔, 有得等都好過冇得等lu.

原帖由 conniew117 於 09-12-12 17:53 發表
HelloJenny, 唔駛咁down, 我相信會有好多人放棄學位. 因為好多人會去左sc, kv, km.

我開初都好擔心民幼唔收, 我個女係細女0710, 好多有經驗既朋友話佢地收大仔多. 後來, 叫我朋友內部問一下, 係咪傾向收大仔. 佢地 ...

完全明白你心情, 我都係你同一類既家長, 都係報好多間. 但係我個女係細女, 我知唔會太多學校會首選佢. 到依傢我都in左6間, 有2間offer, 1間waiting, 3間reject. 所以, 唔係你問題.

原帖由 NICOLE123 於 09-12-12 17:43 發表
其實..我唔知點講...我有小小唔好意思.....
真係唔係哂命...
好難講你地知我個心而家係點..
間間都收當然係開心.不過見好多家長咁唔開心.
我又覺得自己唔應該咁開心....
唉..唔知你地明唔明呢?
當初報咁多間真係驚間 ...

原帖由 conniew117 於 09-12-12 17:58 發表
完全明白你心情, 我都係你同一類既家長, 都係報好多間. 但係我個女係細女, 我知唔會太多學校會首選佢. 到依傢我都in左6間, 有2間offer, 1間waiting, 3間reject. 所以, 唔係你問題.

...

我仔IN左8間,1間WAITING, 2間未知.5間收左(仲要唔係英普就係AM)

I also got rejected letter!

原帖由 maylam2022 於 09-12-12 18:34 發表

我女12月中出世,唔收,但哥哥在民生讀k1,哎...好失望呀!!!!!

回覆 48# ellachn369369 的文章

都唔使咁失望既^^放鬆d啦 細b出年仲有機會麻 大家一齊再努力過啦

Although I've been rejected by KV, I just got am offer from Munsang :loveliness: . Really hope other parents get the offer from desired kindergarten. Good lucky to all....

哎~~收到reject信,不過都預咗,因為阿女嗰日發脾氣,一條問題都唔肯答老師.....

原帖由 aleelee 於 09-12-12 16:25 發表
waiting list ....我個係07年9月.
想問下你地收左的小朋友係07年咩月出生

有冇人知道waiting list有多大機會, 終能被取錄???

仲未收到信,可能因為我in當日忘了拿出世紙,1/12才補交,所以遲D有信掛!我估都係凶多吉少啦!

我細仔11月尾出世, waiting list. 雖然哥哥在民生讀緊K2, 我而家都好down呀

原帖由 ellachn369369 於 09-12-12 19:09 發表

我女12月中出世,唔收,但哥哥在民生讀k1,哎...好失望呀!!!!!

完全明白,遭遇相同,我仲顛過你,我個細女,超驚佢無校收,幫佢報超過十間。今日收埋民生的 offer,已經係第十間收阿女的學校了......

原帖由 NICOLE123 於 09-12-12 17:43 發表
其實..我唔知點講...我有小小唔好意思.....
真係唔係哂命...
好難講你地知我個心而家係點..
間間都收當然係開心.不過見好多家長咁唔開心.
我又覺得自己唔應該咁開心....
唉..唔知你地明唔明呢?
當初報咁多間真係驚間間都唔收.
點知..原來我係最無自信既家長.太睇小左自己個仔...
如果以上唔岩睇.你地當無睇過.

我諗收唔收可能同interview無關 ....
因為interview當日小朋友原全唔明老師問咩, 亦無睬老師 (她說普通話的~),
不過竟然是收左, Am class (???)
(請不要介意, 不是曬命,但真的不明白他們的收生標準 )

你好勁呀!有什麼秘訣啊!哈哈
原帖由 B.B.BaBa 於 09-12-12 21:22 發表
完全明白,遭遇相同,我仲顛過你,我個細女,超驚佢無校收,幫佢報超過十間。今日收埋民生的 offer,已經係第十間收阿女的學校了......

我個女答到老師勁讚佢好叻..好主動, 拉晒櫈, MISS仲要求 GODD BYE KISS 都做晒, 但 waiting list, 不過好彩呀女已有更心儀的學校 OFFER, 祝您地想入MS 的小朋友如願以償啦~

原帖由 SNOWPUI 於 09-12-12 21:23 發表
我諗收唔收可能同interview無關 ....
因為interview當日小朋友原全唔明老師問咩, 亦無睬老師 (她說普通話的~),
不過竟然是收左, Am class (???)
(請不要介意, 不是曬命,但真的不明白他們的收生標準 ) ...

AGREE,

我個女答晒老師野, 拉晒櫈, MISS 仲要求 GODD BYE KISS 都做晒, 但 waiting list 呵

我做MAMI 比 120分個女o個日表現架 !!

‹ 上一主題|下一主題