用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 滬江小學 2010年入讀滬江小一
go

2010年入讀滬江小一

好開心1st round就入到我心儀既小學啊....我仔係讀明我幼稚園, 大家入黎認識吓OY, 話唔定我地小朋友第時係同班同學啊......
李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

Hi :

恭喜你, 希望日後能與我們分享更多相關滬江小學校園生活, 因為它早已是我們為囡囡將來入小一的第一目標, 主要原因是校址, 設施,無宗教, 又是男女校, 唯一略嫌 "升中派位"result較同區一般

是否侵犯人權

近日從我細妹個女口中知悉此校加裝多部監察電視,我姪女話經常聽到有老師開全校廣播器鬧學生,警告學生唔好跑、要企好、校服問題....又會成日被老師提住話影住你,要小小心心,我姪女閞始話唔想返學,仲想轉校tim

沒那麼嚴重la,侵犯人權.
香港地細人多,很多小學都係唔俾學生在學校跑動,怕產生危險,校服是個人儀容問題.凡事向好的方向諗,解釋俾小朋友聽,他們會明白的,致少我既姪在這間學校讀得很開心,放假時都很掛住,想快地番學校去.

過了咁來, 我想仔個姪女應該唔會唔返學, 如果還有疑慮, 打電話同黃校長傾吓, 了解清楚, 我個人覺得校長好好人!

同意,佢好為學生著想

原帖由 mickeyeva 於 10-4-22 18:31 發表
過了咁來, 我想仔個姪女應該唔會唔返學, 如果還有疑慮, 打電話同黃校長傾吓, 了解清楚, 我個人覺得校長好好人!

點解你想揀呢間學校呢
有咩好
原帖由 小心女人 於 09-12-12 00:09 發表
好開心1st round就入到我心儀既小學啊....我仔係讀明我幼稚園, 大家入黎認識吓OY, 話唔定我地小朋友第時係同班同學啊......
BABYSHOES集中營~click去個人網頁度睇下la~~

本來對依間學校了解唔深, 之前只聽人地講幾好, 都有人推介比我, 但我自己唔係有好大好感.......直至去完學校參觀, 簡直愛上. 全因為學校d老師, 校長, 好有愛心, 佢地唔會只顧拔尖, 對每一個學生都愛護有加.  有機會你可去參觀吓, 到時你就feel到.  仲有校長響網上講過依段說話另我覺得感動 ------"香濃的湯汁濺在衣服上就變成〔骯髒〕;美味的食物吐出來多麼令人嘔心,吞下去卻帶給我們營養;即使骯髒污穢如垃圾,埋在泥土裏,也能夠使植物開出美麗的花朵、結出甘美的果實。
  這個世界沒有任何一個人或一件東西,是一無是處的,任何人或物,只要放對了地方,便會成為有用的〔可造之材〕,正如魚兒是游泳的天才,卻是飛行的白癡。"
.....
原帖由 my-baby 於 10-7-1 01:53 發表
點解你想揀呢間學校呢
有咩好

李家兩條King - 大哥哥Cyrus B, 細佬佬Ryan Lee, 都係爹爹媽媽既心肝寶貝, 得閒入黎我地網頁look look啦!

My son also study Dominic in K2 this year.

How much points that you get in this school ?

Looking forward to hearing your news.

原帖由 小心女人 於 09-12-12 00:09 發表