用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 你會選馬鞍山祟真會美善幼稚園or合一堂單家傳幼稚園? ...
go

你會選馬鞍山祟真會美善幼稚園or合一堂單家傳幼稚園? [複製鏈接]

你會選讀馬鞍山祟真會美善幼稚園抑或合一堂單家傳幼稚園呢? 現在兩間都收了入讀 AM, 請兩間幼稚園的家長俾d意見,好嗎? 真的好煩惱, 唔知D老師那間好D呢? 升小學那間好D呢? 請幫忙, 謝謝!
   0    0    0    0

聽講祟真會美善幼稚園派位唔錯.合一唔清楚,但校舍夠大.

多謝 bluemarry~
可否請多d媽媽比意見呀? 謝謝

我阿女讀緊合一堂N班, 老師好有愛心&耐性, 我個女日日返學見到老師都一定黎個擁抱~!! 不知幾霖D老師~!! 呢間學校著重培養小朋友品格同養成良好習慣~!! 校舍地方夠大, 有操場, N班都有戶外體育堂上~!! 阿女返得好開心, 連一次都無喊過話唔返學, 病左無得返學反而喊~!! 返左幾個月, 依家係屋企都堅持自己執玩具, 返學自己拎書包, 又話要早D返去, 要守時~!!

不過, 學校係學習程度上黎講就真係低左D, 返左4個月學, 數目字都係教左1同2, 顏色得紅色, 形狀就得圓形~!! 未返學我阿女都識, 所以老師話佢上堂唔夠專注~!! 我聽D老師講要K2下學期先開始學寫字, 比起其他幼稚園就真係慢好多~!!

所以要睇下妳想妳小朋友有一個點樣的幼稚園生活, 妳希望佢係幼稚園教到佢D咩, 妳先決定揀唔揀合一堂啦~!!

多謝桐桐媽意見~
‹ 上一主題|下一主題