用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 2010-2011 STMKG (Interview & Result) 討論區
樓主: happymum1
go

2010-2011 STMKG (Interview & Result) 討論區

Hi Elmolly,

你仔仔是否讀緊聖大? 想知你怎樣從九龍區返學呢? 我看見另有家長都好似我一樣正為此煩惱...

Hiu Tung mama

原帖由 elmolly 於 09-12-17 11:47 發表

如果唔係住12網, 真係唔係易, 除非聖大叩門真係有好大優勢? 其實我都有報寶血, 大家都係教會學校, 又係12網, 應該教徒+同區既小朋友數量唔會差好遠, 不過唔知點解, 聖大d小朋友好明顯係派位派得好d, 我唔知係好多 ...

醒目開學勳章 王國長老

serinac,
以前我知有人住將軍澳都來讀聖大, 但聖大沒有校車/褓姆車過九龍.

所以我見有人在北角/炮台山一帶等褓姆車/校車回校(要人帶佢返). 比較麻煩一點.

我只知咁多, 希望幫到你啦.

原帖由 serinac 於 10-1-2 00:35 發表
Hi Elmolly,

你仔仔是否讀緊聖大? 想知你怎樣從九龍區返學呢? 我看見另有家長都好似我一樣正為此煩惱...

Hiu Tung mama
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

終於睇晒呢篇既留言 真係得益不少 不過我本身住南區會跨網 但今年我仍會報名的 07/12  (大仔)

there is a nanny bus running between Central Kln to the school.  As far as I know, the bus currently picks up students at Kln Tong, Prince Edward Road and Hung Hom.   the bus is not organised by the school.   

If you are interested, you can PM me direct.  I can give you the contact no. to ask for details from the nanny bus company.

原帖由 serinac 於 09-12-27 16:06 發表
hello,

我個女都係06年12月, 將會讀下幼義班呀! 因我們住九龍區, 現在還未決定怎樣上學去

你同我當年一樣...係報名前都睇晒成篇留言...你是否打算報2011年K1?? Anyway, 祝你成功!!!!

原帖由 wwn 於 10-1-13 16:06 發表
終於睇晒呢篇既留言 真係得益不少 不過我本身住南區會跨網 但今年我仍會報名的 07/12  (大仔)

睇完成大篇留言, 真係好驚, 因為我打算幫仔仔報2011年K1.  但係見原來大仔再有介紹人都未必入到, 真係越諗越驚.

係呢, 唔知今年聖大會唔會有開放日呢?

醒目開學勳章 王國長老

家宇仔,
你好! 我所知聖瑪加利大幼稚園唔會有開放日既.

原帖由 家宇仔 於 10-1-21 19:00 發表
睇完成大篇留言, 真係好驚, 因為我打算幫仔仔報2011年K1.  但係見原來大仔再有介紹人都未必入到, 真係越諗越驚.

係呢, 唔知今年聖大會唔會有開放日呢? ...
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

thank you.

原帖由 JoJo 於 10-1-22 10:36 發表
家宇仔,
你好! 我所知聖瑪加利大幼稚園唔會有開放日既.

但係你去交form時可以看到學校是怎樣!!!

原帖由 家宇仔 於 10-1-22 18:27 發表
thank you.

HI.  我個囡囡都係上幼義啊!  同學仔. 多多指教!

原帖由 pwsvicky 於 09-12-15 15:07 發表
你好! 我大囡都是上幼義班,細囡是上幼考班,請各位媽咪多多指教.
:D

你好...我仔仔都係上幼義......請指教.....

原帖由 MB-Ivy 於 10-5-15 20:32 發表
HI.  我個囡囡都係上幼義啊!  同學仔. 多多指教!

K1幾時訂校服同派校車表格呀?

原帖由 七點半 於 10-5-24 12:26 發表
你好...我仔仔都係上幼義......請指教.....

已經派左form...第一次去註冊時已派校車表...而訂校服表格已經於上個月交左....

如果你沒有...你快d打電話比學校問一問可唔可以宜家訂啦...

原帖由 csauye 於 10-6-8 12:21 發表
K1幾時訂校服同派校車表格呀?

七點半 :

谢谢你的回复。我等紧候补位。请问你们几时交第一期学费?希望当日可以留守学校执到位。

csauye

原帖由 七點半 於 10-6-8 17:44 發表
已經派左form...第一次去註冊時已派校車表...而訂校服表格已經於上個月交左....

如果你沒有...你快d打電話比學校問一問可唔可以宜家訂啦...

首先希望你能成功!!!!

第一期學費好似係8月會自動轉賬...不過, 7月3日會買書包...學校亦寄信提醒家長如果退學記得通知它們...所以你可以7月5日或7月3日的下午再打電話去學校問一問...

原帖由 csauye 於 10-6-11 08:33 發表
七點半 :

谢谢你的回复。我等紧候补位。请问你们几时交第一期学费?希望当日可以留守学校执到位。

csauye

谢谢你!乖女能入到, 我一定通知大家。

原帖由 七點半 於 10-6-11 12:44 發表
首先希望你能成功!!!!

第一期學費好似係8月會自動轉賬...不過, 7月3日會買書包...學校亦寄信提醒家長如果退學記得通知它們...所以你可以7月5日或7月3日的下午再打電話去學校問一問...

...

大家好! 我囡囡今年9月入讀上幼信, 請多多指教.

你好..你好....多多指教!!!

原帖由 FuenHei 於 10-6-11 17:09 發表
大家好! 我囡囡今年9月入讀上幼信, 請多多指教.

我囡囡也係下幼義, 同班同學, 你們好嗎?

原帖由 ngjwc 於 09-12-28 16:45 發表
我個女都係讀下幼義班, 家住九龍區, 正煩怎樣返學?

你好,我仔仔都係上幼義,多多指教