用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 2010-2011 STMKG (Interview & Result) 討論區
樓主: happymum1
go

2010-2011 STMKG (Interview & Result) 討論區 [複製鏈接]

之前已經問左學校, 有兄姊在讀都未必收.  要睇多唔多人報同performance.

唔知幾時知result呢?  另一間幼稚園12號deadline要交留位費了.

原帖由 七點半 於 09-12-7 14:17 發表
無世襲?? 好驚wor.....我都好擔心阿仔唔知入唔入到....

老師同樣無問佢叫咩名....只係問我平日邊個照顧佢地....

問到顏色阿仔都唔識答...家姐仔就搶住答晒.....

...

好似12號會知結果....或者你可以早d打去問一問如果12號都未收到信....

原帖由 ync_224 於 09-12-7 14:37 發表
之前已經問左學校, 有兄姊在讀都未必收.  要睇多唔多人報同performance.

唔知幾時知result呢?  另一間幼稚園12號deadline要交留位費了.

醒目開學勳章 王國長老

ync_224,
我記得有派到流程表, 內裡有講結果會在12月12日出既.

原帖由 ync_224 於 09-12-7 14:37 發表

主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

校長話12號出信, 13/14號應該收倒喎..

簽名被屏蔽

anyone know will the principal miss go to GH (good hope)?

醒目開學勳章 王國長老

posagg,
校長已說是傳聞, 沒有根據!

原帖由 posagg 於 09-12-7 18:48 發表
anyone know will the principal miss go to GH (good hope)?
主愛我

我哋星期六IN咗, 但有個疑問的是見到其他面試生之姓名LABEL上貼上一個綠色圓貼, 有無有任何意思同分別呢 因我唔記得張LABEL有無呢個綠色圓貼

醒目開學勳章 王國長老

lokjudy,
我所知是分組. 因你見有幾間房間見. 以視識別

原帖由 lokjudy 於 09-12-8 00:27 發表
我哋星期六IN咗, 但有個疑問的是見到其他面試生之姓名LABEL上貼上一個綠色圓貼, 有無有任何意思同分別呢 因我唔記得張LABEL有無呢個綠色圓貼 ...
主愛我

原帖由 JoJo 於 09-12-8 08:35 發表
lokjudy,
我所知是分組. 因你見有幾間房間見. 以視識別

JoJo

謝謝你回覆  我哋幾鍾意呢間學校, 希望有好消息

醒目開學勳章 王國長老

lokjudy,
不用謝!   希望幫到大家. 我明白等待既心情. 為你們各人祈禱

原帖由 lokjudy 於 09-12-8 10:20 發表

JoJo

謝謝你回覆  我哋幾鍾意呢間學校, 希望有好消息
主愛我

有無家長已經有其他學校在手.聖大要的話就立刻放棄其他?因為我都係.不過仔仔係細仔.若果唔收就要去其他交留位費.好心急!

我個人覺得未必係分組既識別,因為同一間房有幾個小朋友面試,有一個或兩個有label而已;我相信係分大細仔既LABEL

I've heard they won't accept any "small" children born in Nov and Dec under normal circumstances.

how do u know?

醒目開學勳章 王國長老

各位,
其實在置頂討論區亦已提及學校由舊年開始已改左政策, 唔會收細仔/女 (唔知有冇exceptional case)

而在Interview之前亦有家長打去學校查詢.亦有回覆咁答既.

希望呢個答案幫到大家.
主愛我

咁呢間學校係唔係有問題呢??
因為由上年開始唔收細仔女.點解仲接受咁多細仔女報名啦!
30蚊一個.宜家好似覺得被人偷錢.錢唔係多.但要老實嘛!心血加準備先最重要.

醒目開學勳章 王國長老

werbaba,
我想先問一問你有沒有致電學校查詢?

我明白當你知道學校不接受細仔/女時會很不開心.

但請不要出言說學校不老實, 因我知就算說了仍有不少家長也去試一試.

原帖由 werbaba 於 09-12-8 22:46 發表
咁呢間學校係唔係有問題呢??
因為由上年開始唔收細仔女.點解仲接受咁多細仔女報名啦!
30蚊一個.宜家好似覺得被人偷錢.錢唔係多.但要老實嘛!心血加準備先最重要. ...
主愛我

其實在置頂討論區亦已提及學校由舊年開始已改左政策, 唔會收細仔/女 (唔知有冇exceptional case)

JoJo,
我明白學校唔收一定有原因.但改左政策唔收細仔女.點解電話報名時唔講清楚呢?大方啲.綱上講清楚.如果講明我地細仔女啲家長就有準備.但係學校只係內部政策而家長唔知.唔覺得公平.例如.禁區上落客.寫明路牌你都停就咁心.而家你都知改咗唔收.我地啲細仔女家長仲準備晒一番心血.你平常心睇.你覺得ok嗎?

我想提出一點.我無針對成份.不過如果你地知道學校唔收細仔女.你地覺得學校仍然接受你報名.大家有乜感覺?
我本人仔仔係細b.雖然未知結果.但係你個段言語令我非常不開心.
點解你知學校唔收細仔女.學校唔聲明.
我亦想知你怎樣知道呢?
‹ 上一主題|下一主題