用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 2010-2011 STMKG (Interview & Result) 討論區
go

2010-2011 STMKG (Interview & Result) 討論區 [複製鏈接]

聖瑪加利大收細仔嗎? 它喜歡收哪類型的學生呢?

謝謝!!

1    0    0    0

Any mami know?  Please share.

原帖由 happymum1 於 09-11-8 05:17 發表

謝謝!!

近年由於太多人報名, 好似11, 12月份太細既小朋友唔收啦, 就算有哥哥姐姐讀緊太細都末必收.

原帖由 happymum1 於 09-11-8 05:17 發表

謝謝!!

Thank you BoBo.  I heard the same from my friend too.  So I am thinking not to apply to save time and disappointment.

原帖由 BoBo1021 於 09-11-10 00:03 發表
近年由於太多人報名, 好似11, 12月份太細既小朋友唔收啦, 就算有哥哥姐姐讀緊太細都末必收.

今年開學時校長已講去年沒有收11月及12月的小朋友...相信今年都應該係........或許可以打電話去學校問一問...

原帖由 BoBo1021 於 09-11-10 00:03 發表

Thank you 七點半!

我打去報名那天,接電話的小姐聽到我個仔的生日就已話'超細仔喎!' (有D rude), 之後下午我好唔開心,再打去問超細仔係咪唔收(avoid waste both parties time), 佢行貨地話看表現. 我諗佢今年都係唔收細仔多了.

唔好唔開心...我都明白你的心情...一定會好失落及失望..惟有再想一想有什麼學校可以比小朋友去考...我知寶血幼稚園會收細b...可是, 剛過了interview時間...不過, 我見上個學年...佢地之後都會再招生....你可以考慮一下...又或者比你的小朋友下個學年做大b...不過, 你要confirm心儀學校容唔容許...

原帖由 happymum1 於 09-11-10 19:20 發表
Thank you 七點半!

我打去報名那天,接電話的小姐聽到我個仔的生日就已話'超細仔喎!' (有D rude), 之後下午我好唔開心,再打去問超細仔係咪唔收(avoid waste both parties time), 佢行貨地話看表現. 我諗佢今年都係 ...

2010-2011入學申請表

我係佢個websit print唔到張form既,有無人知點解呀? 我之前睇仲有架.... 我約左5/12 11:30am interview,點樣先可以print返張form出黎呢?

係呀, 唔好唔開心.
小朋友細兩三個月既表現真係差好多, 高度都好唔同.

原帖由 七點半 於 09-11-11 09:26 發表
唔好唔開心...我都明白你的心情...一定會好失落及失望..惟有再想一想有什麼學校可以比小朋友去考...我知寶血幼稚園會收細b...可是, 剛過了interview時間...不過, 我見上個學年...佢地之後都會再招生....你可以考慮一 ...

I think the link to download the form may be removed.  You may call the school.

原帖由 fredacheung 於 09-11-11 15:30 發表
我係佢個websit print唔到張form既,有無人知點解呀? 我之前睇仲有架.... 我約左5/12 11:30am interview,點樣先可以print返張form出黎呢?

iadalovebb,

我女兒盆豆已certified..... 不過, 我女竟然唔發現無左盆豆.....   

原帖由 iadalovebb 於 09-11-12 11:12 發表
係呀, 唔好唔開心.
小朋友細兩三個月既表現真係差好多, 高度都好唔同.

為什麼?  有無長芽?
其實我囡對棵植物都無愛心, 我既興趣大過佢lor.

原帖由 七點半 於 09-11-12 12:02 發表
iadalovebb,

我女兒盆豆已certified..... 不過, 我女竟然唔發現無左盆豆.....mouth:" />   

多謝你呀七點半!

原帖由 七點半 於 09-11-11 09:26 發表
唔好唔開心...我都明白你的心情...一定會好失落及失望..惟有再想一想有什麼學校可以比小朋友去考...我知寶血幼稚園會收細b...可是, 剛過了interview時間...不過, 我見上個學年...佢地之後都會再招生....你可以考慮一 ...

不用謝...good luck!!!!

原帖由 happymum1 於 09-11-13 00:30 發表
多謝你呀七點半!

聖瑪加利大本來是我的1st choice. 未見就知都係唔收多,都幾唔開心架! 不過人地唔收都無法啦! 有D學校覺得細D都可以教,視乎表現決定是否有必要repeat. 有D學校popular 到唔會consider D 暫時表現 ...

我個12月囡囡仲約咗interview tim, 如果係0 chance仲去唔去好???

stinkyrabbit111,

呢個都係我的問題. 去右好似浪費時間,唔去右好似唔為個小朋友試下咁.  不過十二月先見,或者到時睇情況啦! 你現在有無其他學校已經收了?

原帖由 stinkyrabbit111 於 09-11-15 09:38 發表
我個12月囡囡仲約咗interview tim, 如果係0 chance仲去唔去好???

醒目開學勳章

我約不到, 因為full 左

回覆 14# happymum1 的文章

一間都無呀, 不過我又無灰心, 唔得咪讀住n班先, 好彩有間近近地收佢....出年以大b身份再報d好d的k, 應該好d掛~~~

原帖由 fredacheung 於 09-11-11 15:30 發表

http://www.stmkg.edu.hk/html/10-11%E7%B6%B2%E4%B8%8A%E5%A0%B1%E5%90%8D%E8%A1%A8.doc
喺呢度,祝成功,我囡都會去in。

知唔知今年有幾多小朋友申請K1??

知唔知今年有幾多小朋友申請K1??
‹ 上一主題|下一主題