用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) welcome all 2010/11 K1 ^^
樓主: sin_928
go

welcome all 2010/11 K1 ^^ [複製鏈接]

原帖由 GHcat 於 10-5-30 01:51 發表

小朋友很容易適應新環境。聽學校的老師說,有小朋友也堅持要留在原校,但看到新校服樣板便愛上了那條裙子,馬上說要到新校去。

那條校裙好令的嗎?可以形容下,我都好想知

到六月一日便可見到了。

原帖由 GHcat 於 10-5-30 14:19 發表
到六月一日便可見到了。

唔知是否同小學一樣呢

原帖由 luilui007 於 10-5-30 21:23 發表
唔知是否同小學一樣呢

聽說不一樣。一般學校的幼稚園校服都與小學的不同。

德望學校 (幼稚園) » welcome all 2010/11 K1

1請問有沒有人知明天是否即時要填銀行戶口做自動轉帳學費, 可否遲些才交表格?
2.校車是否即時要登記?
3. 校服size要即時決定?

原帖由 GHcat 於 10-5-31 01:51 發表

聽說不一樣。一般學校的幼稚園校服都與小學的不同。

應該不一樣啦,如果跟小學部一樣的校服對幼稚園的小朋友來說不是太舒服...而且金綸的老闆上次(兩個月前)也說正在"裁辨"中..我相信應該不同,我估計領花也是綠色.....

回覆 66# mum0724 的文章

今日已度身, 校徽一樣, cutting 好可愛...白色襯綠色, 與小學風格相同

請問是否需要帶同小朋友一起前往度身? 是否得大, 中, 小三個碼?

領花很漂亮呢!
~easybring~

回覆 24# sin_928 的文章

welcome

mum0724   上幼信
flowermumy上幼信
Mollymama  上幼信
embfamily    上幼信
princess_sumyin上幼信
Ghyiuma  上幼信

easybring 上幼望

CTWCHOW    上幼愛
6321             上幼愛
kenyuenkk     上幼愛

luilui007        下幼愛
ammc            下幼愛.
babychin        下幼愛.

Monkey媽媽    下幼信

littlepa            下幼望.
Dingdingba      下幼望
~easybring~

MIMIMOMO6   下幼信
校服裙, 都幾靚

[/url]

嘩,校裙好靚呀。

原帖由 mimimomo6 於 10-6-1 19:12 發表

luilui0 ...

有無影埋運動服,可否post埋看一看~

回覆 71# mimimomo6 的文章

勁喎py ma 可以影相比我地睇~

MIMIMOMO6   下幼信
英姑          下幼愛

yes, agree agree, hehe :loveliness:                                                                                                                                                                                                                        
原帖由 easybring 於 10-6-1 14:48 發表
領花很漂亮呢!

原帖由 英姑 於 10-6-1 23:15 發表
勁喎py ma 可以影相比我地睇~

k ...

好多對眼望住,唔敢影得咁張揚,忘記左, 冇影埋運動衫比 baba 睇添

請問你們是否需要坐校車 ? 昨天睇左校車路線表, 當中屋企附近沒有上落點, 最近的上落點, 都要坐bus 3個站, 問了校車的人, 他們說如果冇其他小朋友一起坐, 他們是不特別安排路線的, 點算 ??

唔通每天番學放學, 要先坐bus 3個站, 之後, 再轉校車. 工人姐姐十下十下, 又唔放心, 可以點 ????

原帖由 babychin 於 10-6-2 09:35 發表
請問你們是否需要坐校車 ? 昨天睇左校車路線表, 當中屋企附近沒有上落點, 最近的上落點, 都要坐bus 3個站, 問了校車的人, 他們說如果冇其他小朋友一起坐, 他們是不特別安排路線的, 點算 ??

唔通每天番學放學, 要先 ...

要呀, 我屋苑樓下有, 你照寫比佢睇吓佢地安唔安排到囉

d 校服又唔貴wow. v. good

原帖由 mimimomo6 於 10-6-2 09:19 發表

好多對眼望住,唔敢影得咁張揚,忘記左, 冇影埋運動衫比 baba 睇添
~easybring~

回覆 1# mimimomo6 的文章

請問知唔知道沙田愉翠有無站ar? Thanks!
‹ 上一主題|下一主題