用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) welcome all 2010/11 K1 ^^
樓主: sin_928
go

welcome all 2010/11 K1 ^^

囡囡係下幼愛, 6月1日, 11:30-12:30
帶埋小朋友去, 因為要度身訂校服。

welcome

mum0724   上幼信
flowermumy上幼信
Mollymama  上幼信
embfamily    上幼信
princess_sumyin上幼信

CTWCHOW    上幼愛
6321             上幼愛
kenyuenkk     上幼愛

luilui007        下幼愛
ammc            下幼愛.
babychin        下幼愛.

Monkey媽媽    下幼信

littlepa            下幼望.
Dingdingba      下幼望

囡囡係上幼信~
收到信喇~
6月1號9:30 - 10:30, 返去訂校服~買書~順便再同亞囡睇下間新學校!!! yeah!
多多指教!

Can we bring daughter to school on Jun 1?

It is stated on the letter that the kid is to come for taking measurement for the uniform

haha.. thanks Ghcat, I am overlooked :)

welcome

mum0724   上幼信
flowermumy上幼信
Mollymama  上幼信
embfamily    上幼信
princess_sumyin上幼信
Ghyiuma  上幼信

CTWCHOW    上幼愛
6321             上幼愛
kenyuenkk     上幼愛

luilui007        下幼愛
ammc            下幼愛.
babychin        下幼愛.

Monkey媽媽    下幼信

littlepa            下幼望.
Dingdingba      下幼望

wah!!! we have alot 上幼信 ^^

同我一樣 9:30 - 10:30 am 6月1日
原帖由 GHyiuma 於 10-5-13 12:59 發表
囡囡係上幼信~
收到信喇~
6月1號9:30 - 10:30, 返去訂校服~買書~順便再同亞囡睇下間新學校!!! yeah!
多多指教!
-

我囡囡的通告沒有"剔"到校時間,如果上幼信的話,我相信也是同樣時間吧,另外,請問你們是否也選擇自動轉賬交學費呢??????

原帖由 mum0724 於 10-5-18 23:48 發表
我囡囡的通告沒有"剔"到校時間,如果上幼信的話,我相信也是同樣時間吧,另外,請問你們是否也選擇自動轉賬交學費呢??????

應該是,可致電學校查詢。

無其他讀下幼信既同學媽咪既? :
Monkey媽媽

Hi,

I call GHS today and understand the uniform has fix size (said as S/M/L), you can pick the most suitable size for your princess. Or you can also take your girl there to check which size is suit for her.  
In general, you can take your daughter by going to the school but it's not compulsory.

好開心,好期待6月1日

有呀, 我小女下幼信

原帖由 Monkey媽媽 於 10-5-20 17:15 發表
無其他讀下幼信既同學媽咪既? :

原帖由 flowermumy 於 10-5-18 22:18 發表
同我一樣 9:30 - 10:30 am 6月1日 -

flowermumy,

Yeah~~~黎緊呢年要多多指教呀~

我女女係屋企樓下返緊N班~都有1, 2個比較要好既同學~返黎成日話今日又同亞邊個玩~~同佢講黎緊返新學校~~佢話唔鐘意 ....

希望佢見到間學校會鐘意~~同埋到時快D識到新同學啦!

我想問下其實係咪around個個時間到就ok? 唔一定要準時9:30到?? 我有諗過10:00到?!

原帖由 mum0724 於 10-5-18 23:48 發表

mum0724,

問左學校未呀? 係咪都係9:30呀???

我女女都係上幼信呀~~多多指教!!

原帖由 catsanddogs 於 10-5-21 23:01 發表
有呀, 我小女下幼信

真係好la, 我地可以多d交流下  
Monkey媽媽

是呀, 多多指教:)

原帖由 Monkey媽媽 於 10-5-22 10:52 發表

真係好la, 我地可以多d交流下  

原帖由 GHyiuma 於 10-5-22 10:10 發表

mum0724,

問左學校未呀? 係咪都係9:30呀???

我女女都係上幼信呀~~多多指教!!

對呀....09:30....他們說暫時只接受自動轉賬交學費....到時見.....

GHyiuma,
我囡囡同你小朋友一樣鍾意 N 班同學仔, 唔鍾意新學校.

原帖由 GHyiuma 於 10-5-22 10:08 發表

flowermumy,

Yeah~~~黎緊呢年要多多指教呀~

我女女係屋企樓下返緊N班~都有1, 2個比較要好既同學~返黎成日話今日又同亞邊個玩~~同佢講黎緊返新學校~~佢話唔鐘意mouth:" /> ....

希望佢見到間學校會鐘意~~同埋到時 ...

原帖由 flowermumy 於 10-5-29 22:28 發表
GHyiuma,
我囡囡同你小朋友一樣鍾意 N 班同學仔, 唔鍾意新學校.

小朋友很容易適應新環境。聽學校的老師說,有小朋友也堅持要留在原校,但看到新校服樣板便愛上了那條裙子,馬上說要到新校去。