用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德望學校 (幼稚園) welcome all 2010/11 K1 ^^
樓主: sin_928
go

welcome all 2010/11 K1 ^^ [複製鏈接]

SORRY, 我已經唔記得我個囡係咩班, 只記得係PM CLASS, 請多多指教, 囡囡都會坐校車, 我地住長沙灣.

請問你地有冇學校 updated 消息?

The staff said that there will be arrangement for students after mid of May..

原帖由 babychin 於 10-3-19 17:35 發表
SORRY, 我已經唔記得我個囡係咩班, 只記得係PM CLASS, 請多多指教, 囡囡都會坐校車, 我地住長沙灣.

請問你地有冇學校 updated 消息?

Hi,

I live in TKO and my daughter has been allocated to 下幼望.  

Will travel by school bus.

見到其他留言講幼稚園不太足夠校車, 有機會冇得坐 or 路線有限, 不知是否真的?

We also live in TKO and Will attend 下幼望.  Nice to meet you.

原帖由 Littlepa 於 10-3-22 13:55 發表
Hi,

I live in TKO and my daughter has been allocated to 下幼望.  

Will travel by school bus.

Hi Dingdingba,

nice to meet you too!  Hope our daughter has a happy school life in Good Hope.

我女都是上幼信

歡迎歡迎!!!

mum0724   上幼信
flowermumy上幼信
Mollymama  上幼信
embfamily    上幼信
princess_sumyin上幼信

CTWCHOW    上幼愛
6321             上幼愛

luilui007        下幼愛
ammc            下幼愛.

Monkey媽媽    下幼信

littlepa            下幼望.
Dingdingba      下幼望

babychin        pm class

上幼愛x1@.@

welcome

mum0724   上幼信
flowermumy上幼信
Mollymama  上幼信
embfamily    上幼信
princess_sumyin上幼信

CTWCHOW    上幼愛
6321             上幼愛
kenyuenkk     上幼愛

luilui007        下幼愛
ammc            下幼愛.

Monkey媽媽    下幼信

littlepa            下幼望.
Dingdingba      下幼望

babychin        pm class

打左去學校問lu, 五月中前會收到信,分別安排唔同班別既家長在六月一號至三號,是但一日參觀校學,訂校服、校車等!好開心,好期待呀! ^^

k1 係6月1日, 時間由學校訂的.

原帖由 sin_928 於 10-4-22 13:20 發表
打左去學校問lu, 五月中前會收到信,分別安排唔同班別既家長在六月一號至三號,是但一日參觀校學,訂校服、校車等!好開心,好期待呀! ^^

Thank you for all your update!

I'm really anxious to visit the new campus and know more about the school curriculum etc...

原帖由 babychin 於 10-4-30 16:09 發表
k1 係6月1日, 時間由學校訂的.

原帖由 Mollymama 於 10-5-11 07:17 發表
Thank you for all your update!

I'm really anxious to visit the new campus and know more about the school curriculum etc...

school curriculum八月先會知

HI: 我係新加入來的,希望大家射住,幫幫手。已經知讀辺班呀!我明天打电話去GH睇下什麼還景,你地DB幾多歲,有時間見面冴,我個女今年九月從讀K2,我想是做大女是一是會女D 我小朋友讀york今年班,功課都跟到、到時再想辦法!請各位義事義人幫我好嗎?又想問GH的好校是不是很嚴格讜,每天上課都會有很多功果要走,你有小朋友在GH讀書,你的小朋現在是讀幾年紀,

原帖由 du.999 於 10-5-12 03:42 發表
HI: 我係新加入來的,希望大家射住,幫幫手。已經知讀辺班呀!我明天打电話去GH睇下什麼還景,你地DB幾多歲,有時間見面冴,我個女今年九月從讀K2,我想是做大女是一是會女D 我小朋友讀york今年班,功課都跟到、到時再想辦法!請各位義事 ...

幼稚園今年九月纔開課,沒有人知道是否多功課,不過聽到介紹是愉快學習,應該不會。學校一貫作風是嚴格的,對學生有要求,但不代表學生不快樂...八月中會有家長會,屆時可向校方瞭解情況。:)

仲要等咁耐! >.<

原帖由 share123 於 10-5-11 23:35 發表

school curriculum八月先會知

No need to worry too much. In any event since you have chosen this school for your girl, just wait and see...

回覆 1# GHcat 的文章

21/8 我地去左旅行未返....好想出席....唉...要1/6再問問如何....請問有冇媽咪可幫手到時話番比我知21/8有咩講?  
~easybring~
‹ 上一主題|下一主題