用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 尖沙咀德信pm班轉am班
go

尖沙咀德信pm班轉am班

醒目開學勳章

有無人德信收左pm班交左留位費而想轉am班,又已經於交留位費當日寫左信轉am班架,請問成功轉到未?
以我所知有朋友唔交留位費等am waiting,最近am班有位,已通知佢交$留位
點解無我地份,咁乜野情況下先轉到?

我今日都收到電話問我要唔要 am 喎!

醒目開學勳章

原帖由 Carman1112 於 09-12-10 14:52 發表
我今日都收到電話問我要唔要 am 喎!

請問你是否之前沒有交留位費等 am waiting 的家長?定已交 pm班留位費的家長而轉 到am班呢?

如你是後者,是否很早交留位費呢,因我是最後1日交

我無交過留位費架!

醒目開學勳章

原帖由 Carman1112 於 09-12-10 15:03 發表
我無交過留位費架!

咁即係我做左蠢豬,比左留位費都轉唔到上午班啦

我都係俾咗錢未有通知,定還是未輪到呢

醒目開學勳章

原帖由 os2002 於 09-12-10 15:17 發表
我都係俾咗錢未有通知,定還是未輪到呢

My husband just call the school. The school just say some "full hin wording". Too bad. I think we have no chance at all subject to all am class waiting list the school called and have seat for am class at the end. And then the chance is for us la.  Just my opinion only. No mood.

我都打過比德信, 那位小姐好似很忙 !!
只叫我等 ..... 我會再寫信比校長。

醒目開學勳章

原帖由 ann25 於 09-12-10 16:02 發表
我都打過比德信, 那位小姐好似很忙 !!
只叫我等 ..... 我會再寫信比校長。

Good, I think I also need to write a letter although maybe no use

if that is the case, why don't they put it clear in the offer letter priority is given to whom, then I can make an informed choice.
anyway, I will give up the offer from this school as I  have another preferred one which came later than this one
hope you all get some good news from the school later.

我都係pm,第一日註冊同時交轉am信, 到而家都未有回覆

醒目開學勳章

原帖由 princesskit 於 09-12-10 22:25 發表
我都係pm,第一日註冊同時交轉am信, 到而家都未有回覆

我相信佢地都唔會轉比我地架la,我個妹都係教幼稚園架,佢話你既然比左$,你無得羅番,佢地上午有位,更係搵d未交$的人讀la,一來佢地唔使做咁多工夫同你地轉,二來又唔使再搵個人填番你個位,你地都知好多人都想上午班,唔想pm架啦。
其實我交前都有問過,不過我估唔到呢間學校真係唔會比我地呢d交左留位費的排先,覺得好唔 fair,早知我唔交留位費用黎食左好過。

我之前都係無交pm留位費, 之後有日打黎話有am班比我個仔叫我去交留位費...不過我都無交到, 因為有offer o係手了, 希望你地小朋友可以轉返去am班啦!