用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香兒合唱團高班歌書
go

香兒合唱團高班歌書 [複製鏈接]

女女明年一月便升香兒合唱團高班,每堂要返3小時,吾知仲有冇咁多時間可以last for 到咁耐,所以吾想side錢買套全新的歌書俾女女.  聽啲家長講話高班會有好多小朋友退出,吾知有冇媽咪可以送出歌書給我女兒呢?

Million thanks,
   0    0    0    0

why?

原帖由 加油 於 09-12-10 10:43 發表
女女明年一月便升香兒合唱團高班,每堂要返3小時,吾知仲有冇咁多時間可以last for 到咁耐,所以吾想side錢買套全新的歌書俾女女. 聽啲家長講話高班會有好多小朋友退出,吾知有冇媽咪可以送出歌書給我女兒呢?

Million  ...

因為有啲家長話如果唱高班唱左一段時間都入吾到個班表演班(即係最top個班)的話,就吾想再side時間係香兒,因為此中都要花3個鐘時間去練習,可能有啲學生又入左中學,時間上真的未必安排到,所以真係會有一大部份人會give up. 我個friend已經係一個例子啦,佢女女明年要入中學,佢話如果入吾到最top個班,佢今年就會吾學因為實在occupy得太多時間,一來一回都去左5個鐘,但佢好lucky,佢女女剛剛收到通知,終於入到個一班,所以佢啲書俾吾到我 . E +明哂啦!

原帖由 Q蝦毛joba 於 09-12-10 15:04 發表
why?

ic,你所指"即係最top個班"係指Concert Choir or 高班呢?高班應該有兩班系top既,分別系高A和高B.

原帖由 加油 於 09-12-10 19:00 發表
因為有啲家長話如果唱高班唱左一段時間都入吾到個班表演班(即係最top個班)的話,就吾想再side時間係香兒,因為此中都要花3個鐘時間去練習,可能有啲學生又入左中學,時間上真的未必安排到,所以真係會有一大部份人會give  ...

我朋友個女女入到高A.  其實我都吾知呢2班有乜野分別,我正係知道有top班,你可吾可以話我知Concert Choir and 高班有乜野分別呢? 但老實講,我都吾敢去諗女女可以入到呢啲top班,我俾佢入香兒都因為女女鐘意唱歌,我從來都冇諗過他朝有日如果女女入吾到top班就吾參加. 反而係如果時間handle吾到的話,我諗真係忍痛都要放棄了.  

原帖由 Q蝦毛joba 於 09-12-10 19:57 發表
ic,你所指"即係最top個班"係指Concert Choir or 高班呢?高班應該有兩班系top既,分別系高A和高B.

Concert Choir is the top / touring group of HKCC.  Members from Concert Choir are selected from Senior A / B.

oic .

原帖由 bobomama08 於 09-12-11 00:46 發表
Concert Choir is the top / touring group of HKCC.  Members from Concert Choir are selected from Senior A / B.

超級認同你ne句!

我俾佢入香兒都因為女女鐘意唱歌,我從來都冇諗過他朝有日如果女女入吾到top班就吾參加. 反而係如果時間handle吾到的話,我諗真係忍痛都要放棄了

原帖由 加油 於 09-12-10 22:42 發表
我朋友個女女入到高A.  其實我都吾知呢2班有乜野分別,我正係知道有top班,你可吾可以話我知Concert Choir and 高班有乜野分別呢? 但老實講,我都吾敢去諗女女可以入到呢啲top班,我俾佢入香兒都因為女女鐘意唱歌,我從來 ...

That's why 我吾想浪費金錢去買新的歌集因我都怕女女吾知可吾可以花咁多鐘係香兒的高班,其實佢啲學業成績都係麻麻, 但直到現在都冇媽咪送出歌集 .

原帖由 Q蝦毛joba 於 09-12-11 11:25 發表
超級認同你ne句!

我俾佢入香兒都因為女女鐘意唱歌,我從來都冇諗過他朝有日如果女女入吾到top班就吾參加. 反而係如果時間handle吾到的話,我諗真係忍痛都要放棄了

...
‹ 上一主題|下一主題