用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 會讀2010 K1報到區
樓主: lenny1130
go

會讀2010 K1報到區 [複製鏈接]

但見佢地派既津小又好好喎...

朗思和SN, 唔知大家點選擇呢?

報到! 0712細仔, AM class, 住荃灣
想問吓各位會唔會自己帶茶點定交$1800 (6個月)茶點費, 我覺得有的貴!!!

咁你朋友有冇comment 過哩間kg 呀?  考小學d 小朋友得唔得呀?

我諗住$1800唔交住, 如果開學前決定想join, 我估都冇問題掛..

原帖由 lovepooh215 於 10-2-10 23:45 發表
我唔會join茶點, 因真的很貴, 成 $15元一日.
自己買野食比佢食都唔使咁貴.
我朋友係裡面讀, 佢話都係比d 餅乾, 燒賣.
自己可以同佢安排d健康小食, 生果, 麵包... 都唔使 $15啦.

...

totally agree! i also will arrange it myself... save $$$

原帖由 lovepooh215 於 10-2-10 23:45 發表
我唔會join茶點, 因真的很貴, 成 $15元一日.
自己買野食比佢食都唔使咁貴.
我朋友係裡面讀, 佢話都係比d 餅乾, 燒賣.
自己可以同佢安排d健康小食, 生果, 麵包... 都唔使 $15啦.

...

agree, reasonable school fee, provide NET teacher and small class size, gd!

原帖由 lovepooh215 於 10-2-12 11:00 發表
我朋友對sn comment 各樣都ok. 但佢唔識k3的小朋友家長.  所以佢都唔知.

但她說在九龍塘 $2500 學費有外籍老師教英文, 真係好好.  

我過年前打過去問...佢地話學校既茶點都係要訂既...所以如果之後先話join訂會好麻煩...而且一般小朋友無食物敏感都係跟佢地食茶點喎...所以我都1516...

其實我比較concern係如果小朋友返到學校見到大部份既同學仔都食學校...佢無得食...會唔開心...
加上要每日諗唔同野俾佢帶返學校都幾頭痛...我諗自己帶都係乾糧多啦...包呀...餅呀之類...哈哈~~~可能我懶唔想諗帶咩野食返學校...

唔知有無人會點都跟學校茶點呢?

hihi , I'm also planning to let my girl study this KG , she is 0705 and she is offered AM class .  
I also live in Tai Kok Tsui and I may plan to take school bus just the morning and bring her back by myself / parents-in-law .
Actually , I also got an offer in SC AM class, but I'm old girl of a girl school , so I prefer to save the money for other interest classes .

原帖由 cutepig404 於 10-2-18 22:50 發表
hihi , I'm also planning to let my girl study this KG , she is 0705 and she is offered AM class .  
I also live in Tai Kok Tsui and I may plan to take school bus just the morning and bring her back by ...

揀sn / sc, 真係要想清楚,

07年出生的人多, 競爭大, 除非你有宗教分, 否則只有舊生分的話, 拿20分入多人揀的女校都要靠抽籤.

醒目開學勳章

有無人知 pm 有幾多班?

3月6日去交茶點費啦,你地會去嗎?? 我10:0-11:00am呀!

我都係10-11am呀,我会去交錢, only 唔買unifrom 住. 等另一間 confirm 唔收后,先至補買番.

我都會去, 我12-1

我會去呀...不過諗緊交唔交茶點...校服如果唔想煩就會即場訂住一套先...唔夠先再算...

其實照我所知佢咁早...除左想知邊d人真係會讀之外...主要係因為佢收額超額左...特別係am班...(eg. 100位...但係收左deposit可能收了120小朋友)...咁佢要早d confirm邊d真係唔讀純留位既...
而且佢係早過sc, kv, etc既學校收人...好多之後第二間收左交左錢其實係唔讀...我又覺得ok既...
‹ 上一主題|下一主題