用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 民生書院幼稚園 09-10 K1D 同學仔及家長有冇興趣gathering
樓主: jackjackb
go

09-10 K1D 同學仔及家長有冇興趣gathering

係咪仲有20蚊交換禮物?

係呀! $20 budget自己買禮物比小朋友當日交換禮物用

原帖由 yijing 於 09-12-22 12:52 發表
係咪仲有20蚊交換禮物?

回覆 3# HarveyF 的文章

HarveyF

已入數, 請CHECK PM

回覆 7# HarveyF 的文章

----deleted----

原帖由 HarveyF 於 09-12-18 09:12 發表
孖bJAN        子晴        2大2細   
WanWah 紀彤    1大1細 (to confirm)

請問你們會唔會參加,我沒有收到你錢。
其他媽媽,已經全部收到啦。

我上星期在facebook留言已入$220, 請問你收到了嗎?

已經全部收到,共20大人,我們有$2,200 budget。

jackjackb 會set menu 比大家。

係唔係有媽媽可以幫手安排遊戲?

WanWah 紀彤    1大1細 (to confirm)

紀彤仍然沒有回應,應該不參加啦。

好開心呀!今次活動有12位同學仔參加。包括有:
小朋友姓名     組別    出席人數 費用
梓竣(Kobe)    小象     21
     $220
睿琳 (Erin)     小羊     11
    $110
子晴                 小羊     22
    $220
明翰  (Harvey) 小象    21
    $220
思衍                 小羊     22
   $220
巧嵐                 小象     21
   $220
以靜                 小兔     22   $220
凱桐                 小兔     21
  $220
蕙心                 小羊     11  $110

浚羲                 小象     11細  $110
希彤 (Natalie)  小象      1大1細 $110
後禮                         2大2細 $220
Total: 20大人16小童

預算用around 1,000 order食物,思衍媽媽幫手check過原來蘭香園及5餅2魚2間都要$100車費。為了慳多$100,我同明翰媽媽傾過不如外買自取。我比較過美心、大家樂及大快活,一來美心好似好味d,二來好似平d,所以我選擇美心。

suggest menu 如下:
1. 經典三式薯仔沙律(4磅) $131.6 (渣打優惠價)
2. 蜜汁烤焗煙燻維珍火腿(2磅) $187.6
3. 葡汁焗四蔬 (4磅) $131.6
4. 雙色三文治 (48件) $176
5. 和味港風(32件) $159.6
6. 日式雞柳炒烏冬 (4磅) $138.6
7. 五目鰻魚炒珍珠飯 (4磅) $138.6
8. 椰茸嗜喱糖 (4磅) $96.6
Total: $1,160.2

我12月28日會fax order. 如問題請12月27日內回應。

預算支出:
1. 食物 $1,160.2
2. book 房 $420
3. 買飲品 $200
4. book 會所外草地 $100 (TBC)
5. 每位小朋友一份小禮物, total budget $200 (等我周圍搵搵有冇)
餘數當日會計返比大家

請問有冇媽咪或Dady當日可幫手
1. 去美心取外買
2. 去supermarket買嘢(例如飲品、紙碟、叉及紙巾)

請pm我或HarveyF

請問空位一可否讓我先生補上,另我們住在坑口可幫手取外買或買食物。己pm電話給你。

浚羲媽咪

浚羲媽媽:
of course ok, updated the list as below.
Thanks a lot for your help.
我地剛剛回家, 依家太夜明早call 你.

小朋友姓名     組別    出席人數 費用
梓竣(Kobe)    小象     21
     $220
睿琳 (Erin)     小羊     11
    $110
子晴                 小羊     22
    $220
明翰  (Harvey) 小象    21
    $220
思衍                 小羊     22
   $220
巧嵐                 小象     21
   $220
以靜                 小兔     22   $220
凱桐                 小兔     21
  $220
蕙心                 小羊     11  $110

浚羲                 小象     21細  $220(updated)
希彤 (Natalie)  小象      1大1細 $110
後禮                         2大2細 $220
Total: 21大人16小童

原帖由 haihaimom 於 09-12-26 10:00 發表
請問空位一可否讓我先生補上,另我們住在坑口可幫手取外買或買食物。己pm電話給你。

浚羲媽咪

原帖由 HarveyF 於 09-12-24 09:26 發表

係唔係有媽媽可以幫手安排遊戲?

hi,

遊戲我有以下提議:
(1) 室內:
      a. 焗曲奇/做手工
      b. 天才表演(自由參與)
(2)草地
      a. 搶尾巴
      b. 吹泡泡
      c. 拉龍
      d. 運波波

我可以買材料(氣球和bubble)和帶遊戲(帶埋個mic去), 不過到時可否請其他媽媽協助維持小朋友秩序?

另外, 屈凱琳都在facebook留言想參加呀

唔洗客氣,$110我會星期一入同一Account,然後再通知明翰媽咪。唔該各位。

冇問題,隨時call我。

孖bJAN,
Thanks a lot! 唔使擔心wor, 大家一定會幫手維持小朋友秩序.
歡迎其他媽咪提出其他遊戲一齊玩.

原帖由 孖bJAN 於 09-12-27 06:48 發表

hi,

遊戲我有以下提議:
(1) 室內:
      a. 焗曲奇/做手工
(2)草地
      a. 搶尾巴
      b. 吹泡泡
      c. 拉龍
      d. 運波波

我可以買材料(氣球和bubble)和帶遊戲(帶埋個m ...

孖bJAN,
你有冇同佢聯絡開? 今次最好集齊於BK報名WOR. 可否叫佢在此報名?

原帖由 孖bJAN 於 09-12-27 07:12 發表
另外, 屈凱琳都在facebook留言想參加呀

各位
食物已訂美心,另送三枝1.25公升可樂及樹頭蛋糕,已通知送到蔚南會所,不另收費。是否需要買飲品?我可以在就近百佳買。

浚羲媽咪

hi 明翰媽媽,
已再存$110, please check PM, Thanks!

我會整按最updated list 整label 及抽禮物的material.
會通知屈凱琳mama在此報名.
當fianl la, okay?

原帖由 孖bJAN 於 09-12-27 06:48 發表

hi,

遊戲我有以下提議:
(1) 室內:
      a. 焗曲奇/做手工
(2)草地
      a. 搶尾巴
      b. 吹泡泡
      c. 拉龍
      d. 運波波

我可以買材料(氣球和bubble)和帶遊戲(帶埋個m ...