用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 今日交左form
go

今日交左form [複製鏈接]

今早一早去排(不過都係第六百幾), 排左一小時左右, 秩序十分好...其間有家長向老師問:[大肚mama係吾係有特別安排, 可吾可以吾洗排隊].原來係有家長見倒有個大肚mama, 吾想佢排得咁辛苦, 主動向在場義工要求提供協助...而在場義工家長十分有禮貌, 另人印象深刻! 學校其實都幾舊, 第一個印象係..好似屋村學校...不過校內空間都幾大, 似一間小學多點...吾知點解要1月9日下午先有得in..仲諗住上午in 會好D, 所以今日特登攞假去交表, 有點失望...
排隊一小時後, 大約十時四十五分離開, 沿電梯路行落去香港站大約十五分鐘, 回到青衣城望一望錶..下~~十一點十五分....又會咁快!!
   0    0    0    0

我今日7點半去排,我既no.係7x,會9點鐘in ,所以早去就會早d  in
專營外貿日單嬰幼兒童裝 combi,nissen,西松,請按個人網頁登入參觀

我八點四十分到, 排3百幾. 上午11點半interview.
今年好多人報呢! 唔知聽日報果d 幾時in, 睇來1日可能都未必in得晒!

原帖由 sweetmemory 於 09-12-4 13:58 發表
我今日7點半去排,我既no.係7x,會9點鐘in ,所以早去就會早d  in

開頭怕太早in 阿女未醒....估吾倒遲左D去會變左下午...不過冇所謂...我對女女有信心~

今朝6 :15 到,排第一。
那時天還未光又有寒風,十分要命。

不過為了顯示出對學校的誠意,早點起床食下西北風也沒有辦法。

其實係某個家長心地好好就真, 佢見到個大肚媽媽要排隊, 所以好心問個義工家長" 大肚媽媽係咪可以有D特別安排".  

我就係在場協助O個個義工家長, 多謝您先:loveliness: , 不過其實我都只係幫手跑上跑落, 但我覺得主動幫忙大肚媽媽的家長, 先至真係值得一讚 .  

去青衣真係好快架, 我都係住青衣.

原帖由 珈珈mama 於 09-12-4 13:12 發表
今早一早去排(不過都係第六百幾), 排左一小時左右, 秩序十分好...其間有家長向老師問:[大肚mama係吾係有特別安排, 可吾可以吾洗排隊].原來係有家長見倒有個大肚mama, 吾想佢排得咁辛苦, 主動向在場義工要求提供協助. ...

原帖由 kwoksir 於 09-12-4 23:14 發表
今朝6 :15 到,排第一。
那時天還未光又有寒風,十分要命。

不過為了顯示出對學校的誠意,早點起床食下西北風也沒有辦法。

勁~~早過哂D工作人員....個number 咁靚...一定收你個女...

醒目開學勳章

我個女今日有比賽,我留在學校,有個家長12:30先到,遲晒,又要交表,又要見校長,d義工都好好脾氣同佢解釋,不過都係無收佢張表,我覺得岩,因為咁先對準時嘅人公平

原帖由 candietweety 於 09-12-5 22:24 發表
我個女今日有比賽,我留在學校,有個家長12:30先到,遲晒,又要交表,又要見校長,d義工都好好脾氣同佢解釋,不過都係無收佢張表,我覺得岩,因為咁先對準時嘅人公平 ...

又會咁遅....
‹ 上一主題|下一主題