用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日收到根德園既信好失望竟然係waiting list.. ...
樓主: cathykp
go

今日收到根德園既信好失望竟然係waiting list..

我都打定輸數..我個係細b (0712), 我覺得佢面試時表現不錯.

結果係 waiting.....都算好.

我重未收到信,我係15 IN...係唔係遲一批??

haha...我都係呀 我個case同你一樣,老師指住幅圖(係缸魚)問阿女條魚做緊咩,佢話條魚望住哥哥,剛好有個男仔係缸魚隔離,其實原意想佢答游緊水,點知...之後個老師問我有無親戚朋友讀緊時我都話無,佢又問我點識佢間學校,我話口唕好,我掛住睇阿女唱歌,個先生叫我講多d,我都唔記得自己答左咩,走時先生比小禮物佢,阿女又唔望住先生講多謝,掛住走,我估我個女都係唔得多   

原帖由 zoesychan 於 09-12-4 15:07 發表
我覺得我我 IN 得唔好, 個MISS問我有無親戚朋友讀緊時我掛住聽阿女IN答佢無, 跟住佢再問我點識佢學校我就話有朋友小朋友讀過 ...
阿女答哂所有問題, 係睇圖時將隻兔當左係狗 .. 果隻野隻耳一D都唔長...
又唱 ...

我同你相反,我掛住答老師問題,亞女同另一個老師攪咩都唔知,直頭唔知老師有無叫佢唱歌...應該無叫掛。
老師問有無親戚朋友喺到讀,我答以前有,佢就再問係親戚定係朋友,我答親戚...唔知親戚同朋友係唔係唔同"分"呢?
原帖由 candykiki123 於 09-12-4 16:15 發表
haha...我都係呀 我個case同你一樣,老師指住幅圖(係缸魚)問阿女條魚做緊咩,佢話條魚望住哥哥,剛好有個男仔係缸魚隔離,其實原意想佢答游緊水,點知...之後個老師問我有無親戚朋友讀緊時我都話無,佢又問我點識 ...

原帖由 muibaby 於 09-12-4 13:51 發表

最後選咗那間呀?

我選咗民生,唔好唔開心,waiting list係有機會的。

咁學校大概幾月再call番你架? Thanks! 因為我都係waiting list~

原帖由 YYB 於 09-12-4 13:43 發表

唔使失望,我舊年都係waiting list,之後佢哋都有call我話有位,不過我到最後都選擇唔讀去咗第二間。

原帖由 小天使 於 09-12-4 14:36 發表
其實我想真是唔關大,細仔問題,我個仔07年2月都是WAITING LIST LA.

Yes, me 2.  My daughter is 0702 but had been put on waiting list also

我都不幸收到waiting信, 但又無失望, 因為仔仔當日表現的確麻麻, 唔肯唱歌, 唔講多謝, 唔拉chair, 細聲答問題, 是最差表現的一次...

accept果d會係12月12日前交留位費, 咁應該12號後學校就聯絡waiting list 既人, 我抱有希望....直到出年開學前....希望收到call啦!

目前有兩個offer, sn同sc, 兩間各有各好, 考慮當中.

好唔明~我朋友一早已經話佢個仔仔in得好好,又唱歌又答中全部問題,我都知道佢仔仔好聰明,講野好叻!!另一個同事一早話佢個女女in得不太好,唔唱歌,不過當日就好好笑容!結果前者唔收,後者收...大家都莫名其妙!!!有無人知道why???是否要看家長學歷??是否要看住址??是否早in與遲in的分別???佢地都唔識人及沒親戚在該校讀的...

原帖由 QEgg 於 09-12-4 16:48 發表
咁學校大概幾月再call番你架? Thanks! 因為我都係waiting list~

確實日期唔記得,第一輪留位,通常都唔會有位剩,因為大部份都會交留位費,應該係第二輪交學費時,約3-4月,到時好多持有幾個offer的家長會決定後將位放出來。

原帖由 luiflora 於 09-12-4 16:54 發表
好唔明~我朋友一早已經話佢個仔仔in得好好,又唱歌又答中全部問題,我都知道佢仔仔好聰明,講野好叻!!另一個同事一早話佢個女女in得不太好,唔唱歌,不過當日就好好笑容!結果前者唔收,後者收...大家都莫名其妙!!!有無人知 ...

再講多次.其實學校唔一 定係要叻既學生
係要受教同安定既學生

知唔知共收幾多人呀 !!

原帖由 gigi812 於 09-12-4 17:05 發表
知唔知共收幾多人呀 !!

應該係6xx

如果聽日收信唔知係唔係reject ne.

原帖由 QEgg 於 09-12-4 16:53 發表
我都不幸收到waiting信, 但又無失望, 因為仔仔當日表現的確麻麻, 唔肯唱歌, 唔講多謝, 唔拉chair, 細聲答問題, 是最差表現的一次...

accept果d會係12月12日前交留位費, 咁應該12號後學校就聯絡waiting list 既人,  ...

我有打去學校問, 佢地話尋日全部寄出.

原帖由 bcw 於 09-12-4 17:41 發表
最新消息!有人話部份通知書今日仍未處理好,即是明天也不會收到。

quite surprised that my girl is put on waiting list, hehe, even though she cant get in, i am still proud of her ! she's 0711 :)

How did you know???