用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日收到根德園既信好失望竟然係waiting list.. ...
go

今日收到根德園既信好失望竟然係waiting list..

請問有幾多人係waiting list ?我個仔排到去B549 唔知有無機會收呢?
終於大個仔返小學啦

請問知唔知徐左waiting 信仲有冇reject 信..........我waiting list ar.............

原帖由 MyToffy 於 09-12-4 12:56 發表

唔洗唔開心住, 因為有好多媽咪都係有好多 offer 係手, 我諗一定有媽咪經考慮後放棄KV學位的。

妳話好失望係因為當日妳個小朋友 interview 時表現好好嗎 ? ...

係呀. 個日佢表現好好咩都做哂連歌都唱埋.
終於大個仔返小學啦

請問你地封信係咪寫明係waiting list呀? 我個封冇提過waiting個字,只係話佢地好多人申請, "We regret to inform you that we are unable to offer your child a place for the 2010/2011 school year" 我諗我呢封真係reject信
有d失望, 雖然預左唔收, 但諗住有機會waiting list. 阿仔係細b(0711),但個日都肯唱晒成首ABC song,仲要唱完肯鞠躬同say thank you~~
不過冇辦法啦~~ 祝其他家長good luck 啦~

I received the reject letter too....

原帖由 cathykp 於 09-12-4 12:38 發表
請問有幾多人係waiting list ?我個仔排到去B549 唔知有無機會收呢?

唔好意思,我想問,你個B549應該係application no, 對嗎?

我記憶中,interview已經係個個no來架啦。

我個仔都係waiting list.................

原帖由 patmok 於 09-12-4 13:16 發表

你個仔真係好叻,唔好唔開心,只係同 kv 無緣份姐~

我都係咁安慰自己,個仔同kv無緣。

原帖由 姬絲蒂 於 09-12-4 13:10 發表
請問你地封信係咪寫明係waiting list呀? 我個封冇提過waiting個字,只係話佢地好多人申請, "We regret to inform you that we are unable to offer your child a place for the 2010/2011 school year" 我諗我呢封真 ...

姬絲蒂

我個封信都有你上面個句,但就多左一句:However, your child has been placed on our waiting list(呢句黑色及有underline的) and we will inform you should a place become available。

我諗我封係waiting信,但咁多人wait,都唔抱希望,同reject信無分別。

妳個仔好叻呀, 我個仔都係0711架, 連歌都唔識唱實唔得啦
原帖由 姬絲蒂 於 09-12-4 13:10 發表
請問你地封信係咪寫明係waiting list呀? 我個封冇提過waiting個字,只係話佢地好多人申請, "We regret to inform you that we are unable to offer your child a place for the 2010/2011 school year" 我諗我呢封真 ...

原帖由 cathykp 於 09-12-4 12:38 發表

B549 is the application no.,你之前填果張申請表已有這個號碼。
不如你攪清楚係accept/waiting/reject信先啦。

唔使失望,我舊年都係waiting list,之後佢哋都有call我話有位,不過我到最後都選擇唔讀去咗第二間。

原帖由 YYB 於 09-12-4 13:43 發表

唔使失望,我舊年都係waiting list,之後佢哋都有call我話有位,不過我到最後都選擇唔讀去咗第二間。

最後選咗那間呀?

可否告知WAITING 信的內容, 因為我媽折左來看.不過佢不是太知封信講什麼.我想都應該都是後備. 還有想問下WAITING LIST是否只是等佢CALL ?
http://hk.myblog.yahoo.com/matthewlai-0210

我仲未收到信呀

我個仔都係 Nov 07 出世架,  on waiting list, 不如大家講下唔收or on waiting list 的小朋友係唔係 07年10月之後出生? 就可知道係唔係多數係細仔....

原帖由 ghostkwong 於 09-12-4 13:35 發表
妳個仔好叻呀, 我個仔都係0711架, 連歌都唔識唱實唔得啦