用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 德雅小學 學校旅行
go

學校旅行

明天旅行, 家長是否可以陪同去 ? 阿囡昨晚先同我講話家長可以一齊去, 但通告好似冇話喎.....

請問有冇家長知呀 !  謝謝 !~~

原帖由 aprilma 於 09-12-1 10:13 發表
明天旅行, 家長是否可以陪同去 ? 阿囡昨晚先同我講話家長可以一齊去, 但通告好似冇話喎.....

請問有冇家長知呀 !  謝謝 !~~

阿仔返來都無講話有此安排喎!
就算真係有, 得返一日,
學校都無法安排家長的旅遊巴接送服務
該不是真的!
會唔會個別家長想參加, 自行駕車去.

係呢, 你哋打算為仔仔女女安排D乜野食物呀? 另外, 有少少擔心阿仔走失, 你哋話要唔要俾個电話佢袋住呢?

我都相信學校冇此安排, 可能只是我囡想我陪佢一齊玩啦!

今晚放工至同阿囡去 SUPERMARKET 選食物, 我諗住整三文治 & 腸仔, 原本想整雞亦, DADDY話唔好, 驚佢食到周圍都係 "肥騰騰"喎, 帶支水+2盒紙包飲品, 另外+少零食, 阿囡已經話要買薯片、百力支... 我諗D小朋友都掛住玩, 唔會食太多.

又唔洗太擔心佢地會走失, 我對老師好有信心, 一定會睇實班小朋友, 還要相信我地小朋友都會好守規則紀律的.

原帖由 羊咩囝 於 09-12-1 10:58 發表

阿仔返來都無講話有此安排喎!
就算真係有, 得返一日,
學校都無法安排家長的旅遊巴接送服務
該不是真的!
會唔會個別家長想參加, 自行駕車去.

係呢, 你哋打算為仔仔女女安排D乜野食物呀? 另外, 有少少擔心阿仔走失 ...

我都係帶面包, 腸仔同一隻蕉, 水一支, 一盒荳奶加動物餅, 亞囡己經講定要請邊個食添

我唔驚亞囡會走失, 不過叫咗佢要跟住大隊, 去洗手間都要同同學一齊.

希望佢哋玩得開心d啦