用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Catherine vs st. nicholas
樓主: aidenma
go

St. Catherine vs st. nicholas [複製鏈接]

I'm actually choosing between THINK n SC ...as my son is v happy in THINK .... don't know if it worths changing

原帖由 shootingstar 於 09-12-18 22:47 發表

應該keep到, 因為我有去個talk, 校長話今年報名人多, 加開左兩班下午班, 之前只有上午班架咋.

其實sn我都好鐘意, 最鐘意佢派位唔錯+小班, 而且學費唔太貴, 而家我頭痛緊Think定SN, 你地覺得邊間好d?

Think比我上 ...

原帖由 twinsstar 於 09-12-21 21:11 發表
I'm actually choosing between THINK n SC ...as my son is v happy in THINK .... don't know if it worths changing

我就煩緊揀Think (美孚) or SN,

大家覺得點選好?

我target係傳統小學, 唔會讀國際學校, 家住美孚, 讀Think唔駛坐校車, 但SN又多人讚, 所以仲係1516.

Twinsstar, 請問你bb係邊間think?  係唔係美孚?

mine is Lam Tin ar as it is near our home. I don't want him to travel when he was in LN ... too small to travel long to school!

I don't know about SN but my son loves THINK very very much and he  learns a lot from school too ... n i love his teachers (v caring) that;s y i;m struggling ....

原帖由 shootingstar 於 09-12-21 21:19 發表

大家覺得點選好?

我target係傳統小學, 唔會讀國際學校, 家住美孚, 讀Think唔駛坐校車, 但SN又多人讚, 所以仲係1516.

Twinsstar, 請問你bb係邊間think?  係唔係美孚? ...

原帖由 shootingstar 於 09-12-21 21:19 發表

大家覺得點選好?

Twinsstar, 請問你bb係邊間think?  係唔係美孚? ...

如果你嘅target係傳統小學, 我唸讀sn 會好啲,
sn 嘅課程銜接小一會貼近啲, 傳統幼稚園做功課, 寫字, 默書都好有系統, 係一間唔錯嘅選擇:loveliness:

簽名被屏蔽

原帖由 VIVIANSHUM 於 09-12-21 23:42 發表
我阿女都係美孚THINK LNC班,你係邊班架?

我阿仔1月頭先開學插班LN, 所以未知乜野班.

你打唔打算在THINK讀K1?

睇你要brand or quality.
睇你要直資 or gold lotto...
if you dont know now...better SC
‹ 上一主題|下一主題