用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼教雜談 小小莫札特音樂
go

小小莫札特音樂 [複製鏈接]

請問小小莫札特音
樂,一個學期要幾錢?
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

實數唔記得.. around $2400
再加$200-300教材書包

覺得有用嗎 ? 上堂氣氛如何? 小朋友學唔學到野 ? 我都諗過同小朋友報呢個, 或者tom lee那一個, 大家有無人上過? 有咩comment?

我自己係英國大學音樂演奏系畢業﹐現時係全職鋼琴和小提琴老師。我細個0個陣都係好傳統0甘學睇五線譜上的音符和節奏﹐透過很多理性的東西去思考﹐反而我而家會希望我個小朋友可以0係幼兒階段多接觸 singing, ear training﹐ improvisation 和 music appreciation 。所以﹐我就同個仔報左Tom Lee的Music Wonderland﹐不過未開始上。

原帖由 SNOWPUI 於 09-12-7 16:29 發表
覺得有用嗎 ? 上堂氣氛如何? 小朋友學唔學到野 ? 我都諗過同小朋友報呢個, 或者tom lee那一個, 大家有無人上過? 有咩comment?

原帖由 ohmygosh 於 09-12-8 14:14 發表
我自己係英國大學音樂演奏系畢業﹐現時係全職鋼琴和小提琴老師。我細個0個陣都係好傳統0甘學睇五線譜上的音符和節奏﹐透過很多理性的東西去思考﹐反而我而家會希望我個小朋友可以0係幼兒階段多接觸 singing, ear training﹐  ...

Thanks for ur idea~

請問幾大個開始學好呢? 小朋友現只得2歲4個月.

I WANT TO KNOW, 2.  MY BABY IS JUST TWO YEARS OLD NOW.  

小小莫札特係2歲半開始的, 我已經幫我囡囡報咗下年7月開始的堂.

原帖由 小曳人 於 09-12-1 10:50 發表
實數唔記得.. around $2400
再加$200-300教材書包

學費應該係$2550 for 15堂, 再加$330教材

想問下....柏斯教得好唔好呢?

原帖由 Denisech 於 09-12-11 16:47 發表

學費應該係$2550 for 15堂, 再加$330教材

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 carol716 於 10-1-14 13:47 發表
想問下....柏斯教得好唔好呢?

我個仔上嗰個導師.. 叫ok啦
點知佢放假有個代課上, 老公話好好多!
所以我覺得教得好唔好就睇彩數
但係如果你話內容嘅.. 阿仔返到屋企會講返學到嘅terms: steady beat, high sound low sound,  fast/slow/stop, quarter note, quarter rest..
內容我就覺得幾好~

我都想知幾多錢啊

小曳人 發表於 10-1-15 12:07
但係如果你話內容嘅.. 阿仔返到屋企會講返學到嘅terms: steady beat, high sound low sound,  fast/slow/stop, quarter note, quarter rest..
內容我就覺得幾好~~

小曳人, 你個仔都幾叻啊, 可以講返俾你知學左乜野. 想問下你個仔是不是2.5歲開始上課? 謝謝!

我都幫我女報了5月份在Time's Square上課. $2,550 15堂, 另有教材費好似係$280, 上課先交.

some class room are smallllllll

我都想報, 請問你係邊間學緊, 導師教得好唔好呀?

原帖由 小曳人 於 10-1-15 12:07 發表

但係如果你話內容嘅.. 阿仔返到屋企會講返學到嘅terms: steady beat, high sound low sound,  fast/slow/stop, qua ...

請大家比D意見丫!

女兒3yr3mth, 未學過音樂班, 我想選一間由基礎學起既音樂班比佢, 打好個基礎先, 唔知tom lee(music wonderland) or 柏斯(小小莫札特)好d呢?

原帖由 conniew117 於 10-1-19 11:40 發表

My name is JanEsSa CHAN

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 lottyfish 於 10-1-16 22:58 發表

小曳人, 你個仔都幾叻啊, 可以講返俾你知學左乜野. 想問下你個仔是不是2.5歲開始上課? 謝謝!

我都幫我女報了5月份在Time's Square上課. $2,550 15堂, 另有教材費好似係$280, 上課先交. ...

係呀~ 啱啱2.5歲開始

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 conniew117 於 10-1-19 10:40 發表

我上Sunday am嘅旺角呀
老師ok啦..我估佢地d老師周圍走架..

我報左Kowloon Tong柏斯, 不過二月底先上課, 我都好期待....

原帖由 FannyLee1108 於 10-1-25 17:56 發表
請大家比D意見丫!

女兒3yr3mth, 未學過音樂班, 我想選一間由基礎學起既音樂班比佢, 打好個基礎先, 唔知tom lee(music wonderland) or 柏斯(小小莫札特)好d呢?

...

我都係鋼琴老師, 小朋友要係細個培養對音樂感, 節奏感係好重要。我個女16mth, 而家比較緊邊間的音樂班內容, 上過堂的大家可否分享下
‹ 上一主題|下一主題