用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 遊學團
go

遊學團 [複製鏈接]

Dear all:
有無俾子女(11-13歲)參加海外遊學團?
哪兒信譽好、安全、可靠些?
請分享下!
Thanks
   1    0    0    0
[img]http://www.fopix.net/d/1156209-2/P1011006.JPG[img]

英基有海外遊學團, 照顧非常好

原帖由 KK 於 09-11-27 14:55 發表
Dear all:
有無俾子女(11-13歲)參加海外遊學團?
哪兒信譽好、安全、可靠些?
請分享下!
Thanks

不是在英基就讀也可以 join 嗎?  帶團的是Native or Chinese or both?  Thanks

YES, 不在英基就讀也可以參加, 你只需打電話給他們索取資料便可以. 帶團的是外籍老師
.
原帖由 hilarywdv 於 10-2-23 14:45 發表
不是在英基就讀也可以 join 嗎?  帶團的是Native or Chinese or both?  Thanks

今年第一次參加ef攪既,唔知好唔好呢?

我覺得要看彩數, 因我仔連續參加了 3 年, 有好有唔好o

可否分享你們的經驗?

原帖由 hilarywdv 於 10-4-22 14:41 發表
我覺得要看彩數, 因我仔連續參加了 3 年, 有好有唔好o

我朋友個仔參加過永安搞的新加坡遊學, 好好玩, 讚不絕口,
http://www.wingontravel.com/chi/main/main_study_tour_new.asp

原帖由 sadsam 於 10-4-23 15:22 發表
可否分享你們的經驗?

宜家對EF有保留喇,佢地臨時加2千大元!!!:;pppp:

遊學團

我仔第一年參加時去UK, 寄住家庭父母只得20歲多, 仲有一個幾個月大baby, 晚上兩夫婦去街, 留下個已睡了覺的baby叫我個仔同roommate睇住o  不單止, 每日3餐都唔多理佢地, 鐘意就比個種, 所以住係附近D朋友仔囉咗屋企D麵包比佢地食o  有反映, 冇咩分別, 所以我個仔都有喊, 仲離譜到我仔晚上回家個Host Dad話Mom去咗街, 你自己吃帶來的杯麵啦!  到現在想起都覺得個仔好可憐!

這只是第一年的遊學經驗吧!

P.S 有了 experience, 第2年我記得request
      agent , Host parents 年紀要成熟
        及懂得照顧小孩o  但........

都是要選擇住在宿舍好 , 寄住家庭 唔知咩人, 女仔更危險.

原帖由 hilarywdv 於 10-4-29 15:10 發表
我仔第一年參加時去UK, 寄住家庭父母只得20歲多, 仲有一個幾個月大baby, 晚上兩夫婦去街, 留下個已睡了覺的baby叫我個仔同roommate睇住o  不單止, 每日3餐都唔多理佢地, 鐘意就比個種, 所以住係附近D朋友仔囉咗屋企D ...

你request左之後有冇改善丫?

你參加過咩機構舉辦既遊學團呀?

原帖由 hilarywdv 於 10-4-29 15:10 發表
我仔第一年參加時去UK, 寄住家庭父母只得20歲多, 仲有一個幾個月大baby, 晚上兩夫婦去街, 留下個已睡了覺的baby叫我個仔同roommate睇住o  不單止, 每日3餐都唔多理佢地, 鐘意就比個種, 所以住係附近D朋友仔囉咗屋企D ...

www.tasis.com

my daughter joined it last year at aged 14. she enjoyed it.

回覆 1# peace123 的文章

any comment?

We enrolled the summer program  of TASIS in England on-line. I found it was a good exposure to learn english and gather together with students from different countries and cultures. Just 3 or 4 HK students and several  students from  each country including Taiwan, China, Japan, Thailand , Korea  and other European countries.

‹ 上一主題|下一主題