用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 仔女經 << Part 35>> 之 334 白老鼠延續篇 ...
樓主: 布甸仔媽媽
go

仔女經 << Part 35>> 之 334 白老鼠延續篇

dear betty,

加埋格格呀唔該....  

原帖由 vivi_vivi 於 09-12-4 09:16 發表
大家早晨好~~

betty,

想請問有冇得外賣架

BB,

你不如係公司做埋包伙食啦, 咁掂!

原帖由 bettylam 於 09-12-4 09:12 發表
ALL:早人呀!

今早又帶左個熱辣辣人氣排骨煲仔飯,引你地滋味下,你地睇下掂吾掂 ...
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

betty

流晒口水啦
原帖由 bettylam 於 09-12-4 09:12 發表

今早又帶左個熱辣辣人氣排骨煲仔飯,引你地滋味下,你地睇下掂吾掂 ...

原帖由 正46 於 09-12-4 08:26 發表
長老,

我講經濟市道, 你講吃喝玩樂, 根本就唔同"呢"!

We always agree you are superior here ........

Dear Betty,

I feel so hungry ........ please prepare one for my lunch next monday, I can pick up at MTR station .. hehe

醒目開學勳章

dear布媽all:

查實我今早攪左一個咋,因為趕時間,拎到返黎公司雞咁腳用手機影相,可能光線問題,第一張麻麻地,好彩第2張ok喎..

等我有機會換新屋時或整靚間屋時,煮過你地食....而家間屋而殘又舊,吾敢招呼人去坐

betty

醒目開學勳章

dearsmum

betty

流晒口水啦 >>>我地食12點半,仲暖暖地,尋晚又整,即時食,都真係超正...

醒目開學勳章

dear2b:

你當早餐食就非常ok!如當中午,一定要好似我咁,吾怕佢凍左,只係暖暖地

46哥:我係樹密謀緊退休後出黎開間小食店,希望你地到時照顧下我呀!

vivi&all:查實好易整架咋~

我呢個煲勝就勝在吾痴底,好易洗細細個,煮一殼米,緊緊吾瀉咁啦!

你要煮之一晚去街市買定的肉排,記得叫佢砌細細舊,因為如果太大舊驚吾熟呀!番黎拎的豆粉醃味,生油,小許,豉油或者用蒜蓉豆豉,過夜會入味的.

朝早洗一殼米,浸住水約10分鐘,將排骨,臘腸同菜用筷子整齊排在飯面上,然後猛火煲至見出煙,馬上收至最細火,呢段期間如吾熟手,千奇吾好行開,熟手女工除外因為好快會燶,一嗅到燶味就要即刻熄火.

原帖由 bettylam 於 09-12-4 13:10 發表
dear布媽all:

查實我今早攪左一個咋,因為趕時間,拎到返黎公司雞咁腳用手機影相,可能光線問題,第一張麻麻地,好彩第2張ok喎..

等我有機會換新屋時或整靚間屋時,煮過你地食....而家間屋而殘又舊,吾敢招呼人去坐

betty ...

Dear Betty

I don't mind ......... please invite me

原帖由 bettylam 於 09-12-4 13:21 發表
dear2b:

你當早餐食就非常ok!如當中午,一定要好似我咁,吾會佢凍左,只係暖暖地

46哥:我係樹密謀緊退休後出黎開間小食店,希望你地到時照顧下我呀!

我呢個煲勝就勝在吾痴底,好易 ...

Dear Betty

My lunch starts at 12:15 and I have microwave in office .........

No one notice I am here today !

早晨,今日有無人要返工 ?

醒目開學勳章

dear2b&all:

今日天x氣朗,不過天氣報告,今晚又

早晨,今日有無人要返工 ? >>>我無洗返工 6點幾已經起身撞鴛鴦,泡制韓國辣肉腸撈麵,跟住煲~~~~~~~~~~~~~~劇,然後睇才華情,再黎係好目訓

今晚拿哥指定項目,打鞭爐

原帖由 bettylam 於 09-12-5 10:07 發表
dear2b&all:
早晨,今日有無人要返工 ? >>>我無洗返工 6點幾已經起身撞鴛鴦,泡制韓國辣肉腸撈麵,跟住煲~~~~~~~~~~~~~~劇,然後睇才華情,再黎係好目訓

今晚拿哥指定項目,打鞭爐 ...

Dear Betty

您好健康呀,日日都咁早,我都係 7 點幾起身 (其實俾電話嘈醒

bb,

依個仲使講咩, 一定多多幫襯啦,
最緊要係早D單聲, 等我送番個花籃賀下你間鋪開張大吉.

原帖由 bettylam 於 09-12-4 13:21 發表
dear2b:

你當早餐食就非常ok!如當中午,一定要好似我咁,吾怕佢凍左,只係暖暖地

我呢個煲勝就勝在吾痴底,好易 ...
[img align=right]http://xs511.xs.to/xs511/07021/dance009d23t.gif[/img]

醒目開學勳章

hihi!all:

早上好,人呢~矛晒人

衰鬼2b,獨個獨個黎,係咪要煲仔飯啫,我今日去砌肉掛喎

46哥:

>>你真客氣,有你支持,開硬啦!搵間幾十吹,企到我就ok架啦!到時百無了賴,打發時間最好佳選  

betty

醒目開學勳章

dear 2b

Dear Betty
您好健康呀,日日都咁早,我都係 7 點幾起身 <<貢好有人call你?

我都以為自己好健康,我之前係咁猛試的飛蘇試做價,但覺得佢地的手勢吾係好掂,不過上個月搵到間,又吾會點hardsell你買佢地用品或谷你開course,仲係屋企附近公司附近都有店舖添....我呢個醃尖鬼終於搵到間叫做ok手勢,價錢又商宜的飛蘇,仲要係屋企附近有分店,公司附近有正店,正店上次book左老板娘做,我二邊都試過,始終感覺呢邊好的.

終於感覺到個天都對我不薄

上星期五book左屋企附近做,因為佢話第一次試做價hkd150.-包香薰按肩頸同修眉,跟住做就要開十次course價hkd1680.-仲吾送肩頸按摩,修眉.我覺得吾合理,所以打去同北角個老板娘炸形.叫佢同呢邊講,先開5次course,送埋按肩頸同修眉..

佢又鬼咁爽喎,ok!ok!

舒服晒,不過上次試做果時個飛蘇姐姐按到我下顎位話有粒野識走的,叫我睇開醫生睇埋,可能係淋巴塞左...仲有面部有少許水腫,勁吾夠訓,按出好多火....

嘩~係咪年紀大,越來越多野ai~起初以為佢想sale野,不過又無喎...

真係要保重身體囉~

原帖由 bettylam 於 09-12-6 09:56 發表
hihi!all:

早上好,人呢~矛晒人

衰鬼2b,逐個逐個黎,係咪要煲仔飯啫,我今日去砌肉掛喎

46哥:

>>你真客氣,有你支持, ...

Dear Betty

我同您心有靈犀架,知道您會現身,早餐都未食都要上黎巡一巡,係咪整煲仔飯俾我先 ? (恨水隔離囉   )

原帖由 bettylam 於 09-12-6 10:00 發表
dear 2b

Dear Betty
您好健康呀,日日都咁早,我都係 7 點幾起身

Dear Betty

不用提啦,呢 D 晨早奪命 call 邊度有好野呀
咁今日去唔去飛蘇呀,我下星期會放假,到時先去囉

等緊 HB 整既愛心早餐的 2B

原帖由 bettylam 於 09-12-6 10:00 發表
dear 2b

Dear Betty
您好健康呀,日日都咁早,我都係 7 點幾起身

Dear Betty

又要分段覆您添 .....
您咁天生麗質,應該無乜大問題既,不過如果您唔放心,咪搵個醫生 check 一 check 囉,話薯話,您既講價能力咁鬼強既 甘拜下風