用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Anyone received Keenmind letter for K1?
go

Anyone received Keenmind letter for K1? [複製鏈接]

0    0    0    0
簽名被屏蔽

原帖由 WLM 於 09-11-25 23:48 發表
Do you know when will have result?

上次in佢話12月中嘛

我地讀緊pn既上星五期先收到留位通知, 今個星期五deadline留位. 我估下個星期學校就會知有幾多位收其他小朋友.

pn學生可以直接留位, 不需要看成績和表現嗎?

原帖由 elmolly 於 09-11-26 10:26 發表
我地讀緊pn既上星五期先收到留位通知, 今個星期五deadline留位. 我估下個星期學校就會知有幾多位收其他小朋友.

簽名被屏蔽

原帖由 JaneJune 於 09-11-26 17:40 發表
pn學生可以直接留位, 不需要看成績和表現嗎?

要呀, 要評估左先知可唔可以升k1. 有d同學仔都係waiting list

我諗入waiting list果d同學一定會好唔開心... 劍鳴真係咁嚴選架?

原帖由 elmolly 於 09-11-26 23:42 發表

要呀, 要評估左先知可唔可以升k1. 有d同學仔都係waiting list

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 JaneJune 於 09-11-27 00:52 發表
我諗入waiting list果d同學一定會好唔開心... 劍鳴真係咁嚴選架?

又唔可以咁講嘅.. 因為聽聞大約有30%收外來生, 估計有8-9成小朋友會收到交留位費通常, 有d會交咗先決定走嘅, 咁先有30%咁多位~

我地估, 嗰d兩個幾月都仲成日喊, 又唔多坐得定唔多聽話唔多明老師講乜嗰d會waiting囉~

原帖由 JaneJune 於 09-11-27 00:52 發表

只可以講無諗過咁認真, 份評估會咁詳細. 唔好話waiting list果d, 就算我小朋友好彩有得留底都覺得個game好殘忍

咁細個返學都唔知做咩就話要考試 (評估) 真係得人驚 ~~

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 BBB2006 於 09-11-27 11:49 發表
咁細個返學都唔知做咩就話要考試 (評估) 真係得人驚 ~~

唔係考試
只係老師mark返低小朋友自己識唔識去指定地方玩玩具, 會唔會放回原位.. 聽唔聽老師指令, 仲會唔會喊, 有問題時會點 (喊? 求助? 唔出聲?) 專注力, 好奇心, 記性.. etc

原帖由 elmolly 於 09-11-26 23:42 發表

我舊年可以留位,無話有任何條件wor,不過不少家長無留,因為手上已經有其他offer喇

原帖由 share123 於 09-11-27 12:56 發表

我舊年可以留位,無話有任何條件wor,不過不少家長無留,因為手上已經有其他offer喇

Hi Hi, share123  understand you are KM's exiting parent.  Do u mind to let me know the expenses in KM? and outings? as well as their teaching skill? u know we are all conern the "language".  Understand KM is a really good school for "teaching Language" - English,  How about PTH? In addition, know their student can go to some famous primiary schools per their web-site.  Some friends told me that if our kids are boy, KM is really good choice as they get in to "LaSalle" is at high rate, but how about  for 'girl'?

Many thanks!!

簽名被屏蔽

‹ 上一主題|下一主題