用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血會伍季明紀念學校 今年有冇人15分入到呀?
go

今年有冇人15分入到呀? [複製鏈接]

今年有冇人15分入到呀?
   0    0    0    0
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

原帖由 celialing 於 09-11-24 17:57 發表

我囡囡是15分入思源.

恭喜晒,我希望我下年都係咁好呀

原帖由 chingchung 於 09-11-26 17:43 發表

我囡囡是15分入思源.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

我小朋友今年 5分收咗佢, 好好彩, 你個小朋友在那裡讀幼稚園.

佢係青衣卓思,你呢,你係邊區

原帖由 katie0921 於 10-1-5 16:13 發表
我小朋友今年 5分收咗佢, 好好彩, 你個小朋友在那裡讀幼稚園.

我在荔景區, 荃灣聖母幼稚園返學.

原帖由 celialing 於 10-1-6 14:37 發表
佢係青衣卓思,你呢,你係邊區

回覆 7# katie0921 的文章

HI Katie,我也是在荔景區, 有問題想問一下,可以幫忙嗎?我仔今年9月k1,荃灣聖母幼稚園(下午)及美孚佳寶(上午)收了我仔仔,你覺得邊間好d? 荃灣聖母幼稚園是什麼教學理念? 謝謝幫忙!

請問你是否大抽獎抽到呢,你的排位是否思源排第一呀,因9月我囡囡都要選校了,而我想選思源和伍季明,謝謝

原帖由 chingchung 於 09-11-26 17:43 發表

我囡囡是15分入思源.
:-P :party: :weapon: :wink: :lol:

唔好意思, 因好耐冇入嚟, 所以睇唔到有問題搵我
我個仔仔9月都係在聖母幼稚園返下午班, 咁你同仔仔選擇咗邊間幼稚園呢?

原帖由 cherry1231 於 10-6-17 12:37 發表
HI Katie,我也是在荔景區, 有問題想問一下,可以幫忙嗎?我仔今年9月k1,荃灣聖母幼稚園(下午)及美孚佳寶(上午)收了我仔仔,你覺得邊間好d? 荃灣聖母幼稚園是什麼教學理念? 謝謝幫忙! ...

醒目開學勳章

住荔景都可以揀荃灣架??THX
原帖由 cherry1231 於 10-6-17 12:37 發表
HI Katie,我也是在荔景區, 有問題想問一下,可以幫忙嗎?我仔今年9月k1,荃灣聖母幼稚園(下午)及美孚佳寶(上午)收了我仔仔,你覺得邊間好d? 荃灣聖母幼稚園是什麼教學理念? 謝謝幫忙! ...

They are talking about the choice of kindergarten. And which kindergartens have the highest chance to go into Si Yuen Primary School.

我係第一輪自行收生, 因不論地區, 所以第一輪跨區都可以, 第二輪大抽獎, 就要揀返申報地址的校網....你個女係咪嚟緊10月揀小校......

原帖由 ChammyMAMA 於 10-7-13 22:12 發表
住荔景都可以揀荃灣架??THX

醒目開學勳章

係呀,囡囡今年K2過多幾個月要揀學校喇,都唔知點揀好!!
原帖由 katie0921 於 10-7-14 15:53 發表
我係第一輪自行收生, 因不論地區, 所以第一輪跨區都可以, 第二輪大抽獎, 就要揀返申報地址的校網....你個女係咪嚟緊10月揀小校......

最緊要睇你小朋友讀書是怎樣, 你住邊區呀?
如小朋友成績是應付到功課多, 就揀傳統學校, 否則就揀其他學校.....

原帖由 ChammyMAMA 於 10-7-14 17:45 發表
係呀,囡囡今年K2過多幾個月要揀學校喇,都唔知點揀好!!

醒目開學勳章

早2日問咗班主任,囡囡跟唔跟得上,老師話都跟到,但可能係細b,所以小肌方面爭少少,同埋囡囡都肯做功課,有時上堂心散d,同埋鍾意傾計喎!!
原帖由 katie0921 於 10-7-16 16:05 發表
最緊要睇你小朋友讀書是怎樣, 你住邊區呀?
如小朋友成績是應付到功課多, 就揀傳統學校, 否則就揀其他學校.....

醒目開學勳章

終於到我揀學校喇,月尾就要交表,好緊張呀,希望囡囡可以順利喺第一輪入到思源啦!!

回覆 16# chingchung 的文章

請問你係round 1 or round 2??

醒目開學勳章

我想問下思源多唔多人揀架???

如果有十五分,非天主教徒,有機會入自行分配(第一輪)嗎?
‹ 上一主題|下一主題