用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大家覺唔覺得不同幼稚園面試時的打扮和穿衣好唔同? ...
go

大家覺唔覺得不同幼稚園面試時的打扮和穿衣好唔同? [複製鏈接]

如題
大家覺唔覺得不同幼稚園面試時的打扮和穿衣好唔同?
   0    0    0    0

我又唔太覺.
會唔會係考唔同地方學校o的家長屋企唔同呀! 如屋村學校o的人會著得 causal o的. 九龍塘私幼o的人有錢o的咪著得靚o的?
我同個女考左四間, 都係著 style 禁上下o既衫.

原帖由 fishmaruko 於 09-11-23 23:50 發表
如題
大家覺唔覺得不同幼稚園面試時的打扮和穿衣好唔同?

醒目開學勳章

覺....

in 過屋村同九龍塘, 衣著真係有分別的, 屋村嘅真係好causual.好似去街市咁, 爸爸有d t shirt 短褲 + 拖鞋...九龍塘真係未見過有人會causual 成咁。

原帖由 牛精仔 於 09-11-25 09:58 發表
覺....

in 過屋村同九龍塘, 衣著真係有分別的, 屋村嘅真係好causual.好似去街市咁, 爸爸有d t shirt 短褲 + 拖鞋...九龍塘真係未見過有人會causual 成咁。

我係SC同KM見過

普遍都應該係私文大方架啦,有咩會唔同?

其實除咗見到面試九龍塘嗰啲幼稚園著得無咁causual 外,有啲爸爸媽媽都好似無咁隨和咁
人心籌算自己的道路;惟耶和華指引他的腳步(箴言16:9)

neat and tidy are basic for respecting the interview

同意, 屋村KG的小朋友和家長, 衣著真係CAUSUAL O的.. 我見有O的小朋友著到好似茖屋企樓下落公園玩咁.... 但出面的KG, 就好少見小朋友著得咁CAUSUAL...

原帖由 牛精仔 於 09-11-25 09:58 發表
覺....

url=http://www.TickerFactory.com/]

I only see overkill when kids come in their wedding party dresses!  And, parents come in their business suits!

有同感喎~

原帖由 Grace1010 於 09-11-25 17:47 發表
其實除咗見到面試九龍塘嗰啲幼稚園著得無咁causual 外,有啲爸爸媽媽都好似無咁隨和咁
當你見到天上星星,可有想起哥哥...
‹ 上一主題|下一主題