用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 2010-入讀協和下午校(小一)
樓主: faylam1102003
go

2010-入讀協和下午校(小一) [複製鏈接]

醒目開學勳章

我個仔都冇話老師點, 不過呢幾日教既老師, 其實唔係班主任黎架, 所以都要睇埋九月正式開學至知班主任係點...

阿仔話小息都有同其同同學傾計, 咁我問佢記唔記得人地叫咩名呀? 佢就話d小朋友有時講得太快佢聽唔清楚, 個個叫對方都係"喂", "喂", "喂"咁囉..

原帖由 hei314 於 10-8-26 15:03 發表
AA媽媽

我仔仔都ok﹗同學相處都可以,佢在小息都會同其他小朋友分享食物。仔仔都無話老師太惡,老師都有帶佢地去洗手間。希望繼續愉快學習﹗一齊努力﹗ ...

醒目開學勳章

hahaa...人細鬼大~

原帖由 ahli528 於 10-8-26 18:57 發表
AA 媽媽,阿仔話okay,但係小息只可以去廁所,飲水,食野,無玩具玩,我話大個仔所以無玩具玩。最好笑是有一個女仔同佢說我愛你,才認識三日便這樣。現在小朋友看太多電視。 ...

醒目開學勳章

今日收到通告關於學樂器, ....我個仔本身有學琴, 所以我唔考慮住呶...你地呢?

你地有冇交錢join功課輔導班呀?

原帖由 AA媽媽 於 10-8-26 23:30 發表
今日收到通告關於學樂器, ....我個仔本身有學琴, 所以我唔考慮住呶...你地呢?

你地有冇交錢join功課輔導班呀?

HI各位mama.

想問下你地知唔知明天個個小一迎新日有咩做, 是否會分班見到班主任?

回覆 2# AA媽媽 的文章

其實係咪一定要揀一樣學嫁?
[center]Larry's birthday ticker[/center]

醒目開學勳章

10:00 返去聽下講座 (唔知講會乜)...
聽到12:00左右啦, 就會大班人去見各科老師喎....

學生必須穿著整齊校服出席
原帖由 muima 於 10-8-27 10:27 發表

HI各位mama.

想問下你地知唔知明天個個小一迎新日有咩做, 是否會分班見到班主任?

醒目開學勳章

唔係~
仲有其他興趣班陸續有黎, 通告話唔報名可以唔駛理。

原帖由 hellojoyce 於 10-8-27 18:02 發表
其實係咪一定要揀一樣學嫁?

我個仔都有同同學仔交換野食,
佢都鍾意返學, 老師姓乜同d同學仔叫乜名都未知,
尋日講左個同學仔既名但係又唔肯定,
比老師話過一次唔專心,
但我覺得佢真係講多左普通話.

今日既表演非常混亂, 而且1W最亂.
希望果個老師唔係班主任, 係既話d秩序肯定冇眼睇.

醒目開學勳章

果個唔係班主任黎架...

其實我睇番張紙, 我覺得1W果首歌都有難度, 未學過普通話既小朋友, 返得果四日, 邊鬼度可以表演丫....end up咪得啖笑囉....

原帖由 waiwinglaiyee 於 10-8-27 19:25 發表
今日既表演非常混亂, 而且1W最亂.
希望果個老師唔係班主任, 係既話d秩序肯定冇眼睇. ...

醒目開學勳章

但想問下上午校同下午校邊間會好d << 唔清楚, 我係因為上午校地區唔近, 所以揀下午校

下午校係返太子

2011年三月先"可能"轉晒全日

小朋友暫時讀得開心

原帖由 teresatze 於 10-9-8 11:17 發表
hi 咁多位mama
我個仔出年讀小一, 都諗住俾佢讀協和(baba係協和畢業), 但想問下上午校同下午校邊間會好d, 又見上午校出年好似會搬去長沙灣做全日, 咁下午校係咪都係返太子? 都係做全日還是得半日? 我都有上協和個網 ...

升中網油尖旺是否不太理想?我都有興趣協下,但擔心升中網不及九龍城,你們有何看法?

大家好呀! 我囡囡今年K2, 明年便要選學校。

我想問Daddy 係協下畢業生,即囡囡應該有25分,是否入的機會很大? 係唔係入表就會收? 定係學校都會挑選?

(因我見話有23x份表格只收幾十個位)

原帖由 sumsumpapa 於 09-11-24 19:57 發表
大家好,阿囡都係20分入協下
其實除去30%世襲生
咁係咪首輪只會收約36個學位
所以我都好憂心拿20分也入不到
而今年有約23x份表申請

不如問下有無15分被抽中喇 ...
‹ 上一主題|下一主題