用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會協和小學 2010-入讀協和下午校(小一)
go

2010-入讀協和下午校(小一)

我小朋友收左啦!

我個仔都入咗﹗

我個仔都入左..~

醒目開學勳章

恭喜各位~~下年我個就做學姐喇!yeah~
[

回覆 1# koo 的文章

想問吓:多唔多人15分入?
[center]Larry's birthday ticker[/center]

醒目開學勳章

hi~ 我個仔黎緊都係協下既準學生喇!!

阿仔係揸20分入協和的。

醒目開學勳章

原帖由 AA媽媽 於 09-11-24 02:39 發表

AA媽,仔仔終於入協和,恭喜哂呀!!
[

醒目開學勳章

HELLO~
你係咪認得我入過黎你地09年入讀既topic問野呀?^^
haha. . 係呀, "昅"咗咁耐, 終於都安樂晒喇!! 我見你有好多時都係呢度發言, 以後真係多多指教喇!!

原帖由 dudu19812002 於 09-11-24 11:37 發表

AA媽,仔仔終於入協和,恭喜哂呀!!

回覆 7# dudu19812002 的文章

阿賢認得我嗎?同你msn個媽媽、我小朋友收左啦!

回覆 4# dudu19812002 的文章

多謝你在msn回答我D問題

我個仔都係20分入,不過都想知道係咪揸20分就一定入到呢?!

原帖由 AA媽媽 於 09-11-24 02:39 發表

[center]Larry's birthday ticker[/center]

我個仔都係20分, 唔知今年20分的駛唔駛抽呢?

醒目開學勳章

係啦~ 我之前都諗過, 如果有好多好多25分/20分, 咁咪即係有部分揸20分都入唔到囉。 所以就算d朋友話有20分都好大機會, 我都唔敢咁"老定"。

原帖由 hellojoyce 於 09-11-24 13:17 發表
我個仔都係20分入,不過都想知道係咪揸20分就一定入到呢?!

醒目開學勳章

原帖由 AA媽媽 於 09-11-24 12:15 發表
HELLO~
你係咪認得我入過黎你地09年入讀既topic問野呀?^^
haha. . 係呀, "昅"咗咁耐, 終於都安樂晒喇!! 我見你有好多時都係呢度發言, 以後真係多多指教喇!!

...

真係安樂哂!我一定認得你啦~我仲ADD左你係好友MA~

依家仲要係同校既家長,HAPPY~~~
我近排都少左上黎喇~因為真係忙左好多,今日先考完試咋....
[

醒目開學勳章

原帖由 faylam1102003 於 09-11-24 12:47 發表
阿賢認得我嗎?同你msn個媽媽、我小朋友收左啦!

認得你....恭喜哂呀!!!唔需要咁擔心啦....

你地住得近唔近架?我住葵涌架~唔知明天有冇機會有小朋友同阿女同車呢??
[

醒目開學勳章

yeah! 我都add咗你為好友喇. . .仲bookmark埋bk協和呢個section添, 哈哈. . . .
真係興奮, 聽日拿拿林去協和辦手續先!

原帖由 dudu19812002 於 09-11-24 14:17 發表

真係安樂哂!我一定認得你啦~我仲ADD左你係好友MA~

依家仲要係同校既家長,HAPPY~~~
我近排都少左上黎喇~因為真係忙左好多,今日先考完試咋....

醒目開學勳章

原帖由 AA媽媽 於 09-11-24 14:31 發表
yeah! 我都add咗你為好友喇. . .仲bookmark埋bk協和呢個section添, 哈哈. . . .
真係興奮, 聽日拿拿林去協和辦手續先!

YEAH!!我當時都好似你地咁興奮,不過我就係叩門入既~~

明天帶齊野呀~~~
[

大家好,阿囡都係20分入協下
其實除去30%世襲生
咁係咪首輪只會收約36個學位
所以我都好憂心拿20分也入不到
而今年有約23x份表申請

不如問下有無15分被抽中喇

醒目開學勳章

HI, 阿賢 (其實我個名都有個"賢"字)

我今日帶齊野喇, 我想問下你, 下面呢幾樣既開支大約幾多, 等我而家都有個預:

校服

午餐費
校車
買白or黑鞋?

麻煩晒你先

原帖由 dudu19812002 於 09-11-24 14:33 發表

YEAH!!我當時都好似你地咁興奮,不過我就係叩門入既~~

明天帶齊野呀~~~

醒目開學勳章

原帖由 AA媽媽 於 09-11-25 10:43 發表
HI, 阿賢 (其實我個名都有個"賢"字)

我今日帶齊野喇, 我想問下你, 下面呢幾樣既開支大約幾多, 等我而家都有個預:

校服

午餐費
校車
買白or黑鞋?

麻煩晒你先

...

鞋就黑白都要買!!睇下邊度買啦..我見有人等暑假去吉之島買,好似平D~~
校車好似4百幾,因為我阿女係搭褓姆車!
午餐我覺得平,今年$15.5一餐,可以+飯另計!不過,好多都食唔哂...睇下當個月有幾多日係返學,照計既!
簿就$200有找.,書我就唔係好記得,但2000一定有找~

校服我個女就冬季+夏季都大約1500~~男仔就唔知,因為冇買咁多野架MA...

HAHA~用"賢"呢個字真係好好聽....識揀...
[