用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 今日收到卷
go

今日收到卷 [複製鏈接]

今日收到4份卷,我都唔知佢有考試,我想問計唔計分架?佢k1,中英數全對,常識錯一題,但點解全部都係3個印仔?我話佢考得好好,一陣送份小禮物給他.佢好開心呀.

常識錯好孩子唔可以玩____
我問佢點降好孩子唔係唔可以玩火嗎?why選樹呀,佢話佢知道唔可以玩火,但秋天時候樹葉變黃,但我地都唔可以拿樹葉玩mouth:" />

1    0    0    0

KV每年有4次assessment,即每個term兩次,頭一次唔計分,每個term嘅第二次先至計分落成績表。

原帖由 elvisBB 於 09-11-23 13:46 發表
今日收到4份卷,我都唔知佢有考試,我想問計唔計分架?佢k1,中英數全對,常識錯一題,但點解全部都係3個印仔?我話佢考得好好,一陣送份小禮物給他.佢好開心呀.

常識錯好孩子唔可以玩____
我問佢點降好孩子唔係 ...

謝謝你
是否每年只計2次,同k2,k3也是這樣計?
原帖由 chingchingb.ma 於 09-11-23 13:56 發表
KV每年有4次assessment,即每個term兩次,頭一次唔計分,每個term嘅第二次先至計分落成績表。

Correct!!!

原帖由 elvisBB 於 09-11-23 14:27 發表
謝謝你
是否每年只計2次,同k2,k3也是這樣計?

請教大家! 謝謝!
今天收到4份卷,是已評估的試卷,定是用來溫習!
請問下次評估是幾時呢?

原帖由 chingchingb.ma 於 09-11-23 13:56 發表

是評估的卷, 係成績表既成績啦.

但K1 時只派回2份 assessment paper, 是否另外2份計分的PAPER不會派呢?

請問大家知唔知...是否好多小朋友全部4 份卷都100分?

不論計分與否,全部評估卷都會派番。而每個term嘅第二次assessment先會計落成績表。

原帖由 siumanmama 於 09-11-24 00:22 發表
但K1 時只派回2份 assessment paper, 是否另外2份計分的PAPER不會派呢?

k1 時, 真係所有卷都100分. (全年)

我估都好多人4份100分,呀仔錯左一題我都有d唔開心......

原帖由 moonychan 於 09-11-24 00:26 發表

same here!
One mistake is made when she answer the very last question of math paper. 'm petty sure that she was not concentrated at all since  she had been sitting there for long time (for my over active girl)!

我都唔知我係咪要求高D...

原帖由 elvisBB 於 09-11-24 00:30 發表
我估都好多人4份100分,呀仔錯左一題我都有d唔開心......

我果個K1時唔係科科100架!

嘻嘻。。。但我知真係好多人係

原帖由 moonychan 於 09-11-24 00:26 發表

味係!呀仔識但答錯我先唔開心,佢話"唔可以玩火但小朋友都唔可以玩樹葉架ma. "我先好笑又激氣

原帖由 siumanmama 於 09-11-24 00:49 發表
same here!
One mistake is made when she answer the very last question of math paper. 'm petty sure that she was not concentrated at all since  she had been sitting there for long time (for my over ac ...

Elvis BB,

Can you pls check PM? Thanks.

好攪笑~ 同我阿囝K1時一樣, 鼻要嚟做乜? 佢話流鼻水, 聞嘢外, 都要流鼻水架。

[quote]原帖由 elvisBB 於 09-11-23 13:46 發表
味係!呀仔識但答錯我先唔開心,佢話"唔可以玩火但小朋友都唔可以玩樹葉架ma. "我先好笑又激氣

‹ 上一主題|下一主題