用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無小朋友15分得左架
樓主: vinyasa
go

有無小朋友15分得左架 [複製鏈接]

我女女15分,入91網聖公會主風.

甘今年15分 都真係 有机
原帖由 babyyantung 於 09-11-24 09:48 發表
我女女15分,入91網聖公會主風.

My son has succeeded in getting a seat at Hennessy Road Government Primary PM School with 15 marks.
Photo Album WWW-Wai Wai's World Harry's Videos 影樓相-29/12/04 影樓相-30/05/05 [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD2/42099/WWMM.gif[/img]

Congraulation !!你女女讀邊間幼稚園?

原帖由 Ying_Mami 於 09-11-23 20:18 發表
My daughter bingo. Net 72 "Tin Tin"
:-D :-D

原帖由 Sweetsoul 於 09-11-24 10:11 發表
My son has succeeded in getting a seat at Hennessy Road Government Primary PM School with 15 marks.

仔仔15分入91網胡素貞上午

Hi, 小木偶媽咪

我就係知道15分抽St. Mary's及最後扣門位也不用想,所以先至作保守安排將15分去抽聖家(九龍城),一心想多數都是陪跑,到時大抽獎,安排抽回自己網St. Mary's 如真的都是唔好彩抽唔到,就跑回聖家扣門,起碼有個幾會,點知小女真的非常好彩一抽即中聖家(九龍城),所以現在才15/16...現在反而心煩, 真的是自己攞嚟的...

不過真的非常多謝你的回覆

原帖由 小木偶媽咪 於 09-11-24 07:39 發表
15分抽St.Mary's機會係0
至於好唔好放棄,老實講..要視乎你小朋友能力

HI, vinyasa,
我想請問你朋友女女(15分聖羅撒)...係咪住同網架?
出年輪到我女女...我地已開始緊張了..
THANKS!

原帖由 vinyasa 於 09-11-23 23:05 發表
朋友囝囝15分嘉諾撒小學(黃大仙), 仲有同班嘅2個同學都係

另一朋友女女15分聖羅撒

sorry deleted

原帖由 leil_girl 於 09-11-24 10:59 發表
Hi, 小木偶媽咪

我就係知道15分抽St. Mary's及最後扣門位也不用想,所以先至作保守安排將15分去抽聖家(九龍城),一心想多數都是陪跑,到時大抽獎,安排抽回自己網St. Mary's 如真的都是唔好彩抽唔到,就跑回聖家扣門,起 ...

我覺得round 2大抽獎既機會好低,如果甘博,我擔心最後會無得讀好學校wor.你有無私校backup先?

我覺得你要諗下你同小朋友係未可以承受到st mary既壓力, 成日聽聞d小朋友讀得好唔開心, 成日畀亞媽鬧, 幾百樣野要學, 學琴時瞓著.....
聖家(九龍城), 好多quiz同dictation....

其實每間都有好同唔好, 睇你要乜, 你再了解d學校先諗啦

原帖由 leil_girl 於 09-11-24 10:59 發表
Hi, 小木偶媽咪

我就係知道15分抽St. Mary's及最後扣門位也不用想,所以先至作保守安排將15分去抽聖家(九龍城),一心想多數都是陪跑,到時大抽獎,安排抽回自己網St. Mary's 如真的都是唔好彩抽唔到,就跑回聖家扣門,起 ...

原帖由 vinyasa 於 09-11-23 23:05 發表
朋友囝囝15分嘉諾撒小學(黃大仙), 仲有同班嘅2個同學都係

另一朋友女女15分聖羅撒

15分抽到聖羅撒, 真係好好彩呀. 我都問緊有冇人今年15分抽中, 原來真係有. 甘我都仲有一絲希望 .

你唔好咁老定, 我都驚緊
2004年48914出生人口
2005年57124出生人口
2005年多8210人, 仲未計有d做大仔喎, 所以今年唔可以作準,  如果2005年少左人又唔同講法

原帖由 BBTWIN 於 09-11-24 15:57 發表

15分抽到聖羅撒, 真係好好彩呀. 我都問緊有冇人今年15分抽中, 原來真係有. 甘我都仲有一絲希望 .

有私校做backup,

就是擔心最後派唔到,反而得不償失,所以才會有忐忑的心

但作為媽媽的幾時都係想給小朋友最好的...

原帖由 share123 於 09-11-24 13:36 發表

我覺得round 2大抽獎既機會好低,如果甘博,我擔心最後會無得讀好學校wor.你有無私校backup先?

老實講,未入讀真的唔知承唔承受到st mary既壓力,不過小女的學習能力都算幾好(在我心中),我在早一個月前已開始訓練她每星期默兩次英文,而每天也學幾個生字要識串,她都能應付,所以我才會有這個進取的想法,

原帖由 BBron 於 09-11-24 15:56 發表
我覺得你要諗下你同小朋友係未可以承受到st mary既壓力, 成日聽聞d小朋友讀得好唔開心, 成日畀亞媽鬧, 幾百樣野要學, 學琴時瞓著.....
聖家(九龍城), 好多quiz同dictation....

其實每間都有好同唔好, 睇你要乜, 你 ...

你係未全職媽媽?
原帖由 leil_girl 於 09-11-24 16:26 發表
老實講,未入讀真的唔知承唔承受到st mary既壓力,不過小女的學習能力都算幾好(在我心中),我在早一個月前已開始訓練她每星期默兩次英文,而每天也學幾個生字要識串,她都能應付,所以我才會有這個進取的想法,

...

唔係, 不過放工時間非常準時

點解會咁問 ??

原帖由 BBron 於 09-11-24 16:27 發表
你係未全職媽媽?

係全職先好諗d勁校, 我朋友忠告!

仲有, 我是旦有一間好d入到就算, 唔想受半年折磨, 然後都係唔得, 我會接受唔到!
原帖由 leil_girl 於 09-11-24 16:46 發表
唔係, 不過放工時間非常準時

點解會咁問 ??

我都是怕最後抽唔到會接受不了, 因我由小女k2以開始準備小一的資料,會考邊幾間直資/私小這個過程已折磨了很久,但到現在個心居然.....15/16,所以我才說自找煩惱....

你小朋友呢..是否也是10/11讀小一 ??

原帖由 BBron 於 09-11-24 17:07 發表
係全職先好諗d勁校, 我朋友忠告!

仲有, 我是旦有一間好d入到就算, 唔想受半年折磨, 然後都係唔得, 我會接受唔到!

回覆 15# chanelho2001 的文章

St Jerome's Kindergarten

原帖由 @x@ 於 09-11-24 10:50 發表

仔仔15分入91網胡素貞上午

yeah, my daughter also get 15 marks into this school, we are lucky
‹ 上一主題|下一主題