用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 喇沙小學 LSPS 小一家長交流區(2010/11)
樓主: LS+MCS
go

LSPS 小一家長交流區(2010/11)

原帖由 bosco 於 10-8-31 22:47 發表
我都覺得套運動服好舊,似灰白色唔似白色。

你地指舊定新個套?

There were one police van +one police car + 4 ploice + 2 coffee boys petrol on la salle road this morning. I saw one car with driver inside got a ticket (not sure the reason?).. be careful...
原帖由 maria_lai 於 10-8-31 23:57 發表

你地指舊定新個套?

原帖由 InitialD 於 10-9-1 10:11 發表
There were one polce van +one police van + 4 ploice + 2 coffee boys petrol on la salle road this morning. I saw one car with driver inside got a ticket (ot sure the reason?).. be careful...

嘩, 咁大陣仗?!

祝各位開學愉快!

係新果套. 真係好舊, 有點意外和失望. 今年仲話可以著住返學tim.
原帖由 maria_lai 於 10-8-31 23:57 發表

你地指舊定新個套?

原帖由 eileenycm 於 10-9-1 23:13 發表
係新果套. 真係好舊, 有點意外和失望. 今年仲話可以著住返學tim.  

吓, 唔係呀?  我仲以為今年可以有件靚靚運動衣穿

原帖由 phyonna 於 10-9-2 16:42 發表

maria_lai
你好?
祝各位健康快樂 !

亞仔今天番學點呀?

原帖由 eileenycm 於 10-9-1 23:13 發表

著住返學?  你指冬季個套?  定係連夏天個套都可以著住返學?

係夏天果套. 今日再攞出嚟睇, 真係有些接受唔到, 真係太舊了.  唔知學校有無見過呢?

原帖由 maria_lai 於 10-9-2 17:09 發表

著住返學?  你指冬季個套?  定係連夏天個套都可以著住返學?

原帖由 eileenycm 於 10-9-2 22:19 發表
係夏天果套. 今日再攞出嚟睇, 真係有些接受唔到, 真係太舊了.  唔知學校有無見過呢?

一向夏天個套都要番學校換, 但我無收到學校通知, 如果係就好, 方便好多

請問你係點知架?

我都覺得件運動衫好舊.

原帖由 eileenycm 於 10-9-2 22:19 發表

8月28日家長會時校長話有PE堂嗰日可以直接著運動服返學, 夏天個套都可以 :)

原帖由 mar5ia_lai 於 10-9-3 00:54 發表

一向夏天個套都要番學校換, 但我無收到學校通知, 如果係就好, 方便好多

請問你係點知架?

原帖由 LikLik 於 10-9-3 01:51 發表
8月28日家長會時校長話有PE堂嗰日可以直接著運動服返學, 夏天個套都可以 :)

剛打電話去學校問, 原來穿新個套就得, 我地舊個套都係要番學校換.  但你地話新個套好唔靚, 咁點穿出街呀?

想請問學校需唔需要小朋友改英文名字的呢?同埋想問下如果星期六同小朋友番學校聽簡介會之類, 小朋友要唔要著校服?

原帖由 bb2 於 10-9-3 15:49 發表
想請問學校需唔需要小朋友改英文名字的呢?同埋想問下如果星期六同小朋友番學校聽簡介會之類, 小朋友要唔要著校服?
呢個問題我都想知,今日打過去問,接電話位女士話要,但係上午棋藝同下午樂器都去,咪著成日囉:(

原帖由 maria_lai 於 10-9-3 08:45 發表

剛打電話去學校問, 原來穿新個套就得, 我地舊個套都係要番學校換.  但你地話新個套好唔靚, 咁點穿出街呀?

又唔係咁差既...不過就唔夠白淨low
可能以前果d夠sharp醒,你地感覺大d
下星期一我仔仔就會著返學啦,你地幾時有體育課呀..??

原帖由 ritaor66 於 10-9-3 16:09 發表
呢個問題我都想知,今日打過去問,接電話位女士話要,但係上午棋藝同下午樂器都去,咪著成日囉:(

理應要著校服,唔著都可,但校長話過,校服係對學校的尊重.

自己行量

原帖由 TheFamilyMan 於 10-9-3 20:12 發表

理應要著校服,唔著都可,但校長話過,校服係對學校的尊重.

自己行量

係, 穿校服安全D