用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 票選:面試後最令人失望及最有驚喜的幼稚園 ...
樓主: BBvivian
go

票選:面試後最令人失望及最有驚喜的幼稚園 [複製鏈接]

面試後最令人失望的幼稚園: KV

面試後最有驚喜的幼稚園: 祟真

會很讚成!!!!!

原帖由 greg 於 09-11-23 11:01 發表
面試後最令人失望的幼稚園:民生
面試後最有驚喜的幼稚園: 根德園

面試後最令人失望的幼稚園: 民生

面試後最有驚喜的幼稚園: 祟真, 根德園

面試後最令人失望的幼稚園: 崇真

面試後最有驚喜的幼稚園: 根德園

面試後最令人失望的幼稚園: Good Hope

面試後最有驚喜的幼稚園: SC

[url=http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/ck.php?n=a136fd32&cb=11224492]面試[/url]後最令人失望的幼稚園: Good Hope

[url=http://ads.baby-kingdom.com/www/delivery/ck.php?n=a136fd32&cb=11224492]面試[/url]後最有驚喜的幼稚園: SC

本星期六囡囡都去soka interview (仲要9:00),聽你地咁講好似打仗. 相對其它學校 又一村真係幾驚喜,上上下下好好笑容.安排妥當,老師詳細講解及家長可發問.

最令人失望的幼稚園: 創價
同好多媽咪的經歷一樣, 好似老師已知收唔收我地, 問幾個普通問題便走得, 唔明白標準? 點係幾千人取錄幾百人

最有驚喜幼稚園:st cat
覺得安排流暢, 跟我們in的老師真係有耐性同小朋友傾計

民生未in, 好似in 左的媽媽們都覺得ma ma 地

原帖由 hyto 於 09-11-24 08:21 發表
我仔仔是之前的APPLICANT,
但都想講下...
面試後最令人失望的幼稚園: 根德園
老師趕住收工,連我個仔個名都叫錯,一味催我地"快D!快D",好似打杖甘...

面試後最有驚喜的幼稚園: 鑽石山靈糧堂(同以上家長所言...)

所以 ...

請問你覺得課程會唔會淺左點呢?因我想仔仔可以開開心心學習,但又驚無乜野學到,到左小學就要追得辛苦點?會嗎?

最有驚喜: 鑽石山靈量幼稚園帶領小朋友,家長和校長唱歌個part的靈靈老師, 如以為自已去咗playgroup, 她唱得很動聽, 友善親切! well done, 安排流暢!

in左4間,未有一間係有驚喜 等就等得耐啦,見就問4條問題,in第一間時,個老師叫我個仔同佢講bye bye,下!!心諗唔係走得ma~

原帖由 princess_sumyin 於 09-11-24 15:18 發表
面試後最令人失望的幼稚園: KV

面試後最有驚喜的幼稚園: 祟真
-->
TT surprised me with the big teams of both Native English Teachers (18) and Putonghua Teachers (30)
The school has really put so much effort and resource on this.

學費便宜﹐師資可媲美國際學校~底讚~

面試後最令人失望的幼稚園: 民生
( 安排勁差,老師只夠時間問我仔仔2條問題,
呢個係咩車呀?
呢個係咩顏色呀?
"叮噹"
夠鐘,唔夠時間再問便當問完...無野呀... )

面試後最有驚喜的幼稚園:培道

暫時係
面試後最令人失望的幼稚園: St Cat.同劍嗚

面試後最有驚喜的幼稚園: 金巴倫

仲有三間未IN

同意, 小朋友同我自己都好投入呀, 呀女in呢間in得最開心

原帖由 little-noon 於 09-11-25 01:00 發表
最有驚喜: 鑽石山靈量幼稚園帶領小朋友,家長和校長唱歌個part的靈靈老師, 如以為自已去咗playgroup, 她唱得很動聽, 友善親切! well done, 安排流暢!

面試後最令人失望的幼稚園: 德望 (等左3個鐘 IN.得1分鐘)
面試後最有驚喜的幼稚園: YORK (問左十幾個問題) / 祟真 (外籍老師好有心機對小朋友)

絕對有同感!

原帖由 phoebe37 於 09-11-24 15:11 發表
最令人失望的幼稚園: 民生 (唔使多講, 呢度都講晒)

最有驚喜的幼稚園: 鑽石山靈糧

最滿意安排幼稚園 : Soka  (我反而對佢地安排幾滿意喎, 直接去房門口向老師報到, 小朋友在房門口玩一陣, 等左15分鐘就入去in喇,  ...

簽名被屏蔽

面試後最有驚喜的幼稚園: 聖保羅堂

仔仔因病錯過了數個面試, 惟獨係聖保羅堂有得補考 (其他學校一致話無得補).  面試時老師很親切和有耐性, 面帶笑容, 沒有因我係補考而草草了事, 很公平 (雖然我最後只係waiting list).

面試後最令人失望的幼稚園: 九龍城迦南

面試超快時間完成, 只問了仔仔兩樣野: 疊高幾塊積木+餵媽媽食香蕉, 求其得很.
‹ 上一主題|下一主題