用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

小一註冊 [複製鏈接]

各位聖安德肋的家長, 你們好!!本人今天收到2010年小一入學註冊信, 好開心!!! 希望你們能給予學校任何資料給本人! 謝謝!!  不知道學校的小一課程深唔深?
   0    0    0    0

醒目開學勳章

我都收到呀~~但係有幾個人話呢間幾好幾活動教學, 但係我係呢度睇左第二個post話好多功課做~~好驚呀~
[img][/img][img align=left

校長話一定有功課, 但我交表時有個主任說可能在家閱讀文章三次, 便計三樣功課!! 下午還有分組班, 如小朋友做得快可以做埋上午的功課!

醒目開學勳章

咁我見到你個POST, 而家都冇咁驚, 你係咪今早交左表啦~~大家可以傾下計~

是的, 我的小朋友是男子, 你的小朋友是男或女? 不知道第日會否是同學呢?

醒目開學勳章

我個係女, 佢仲有個細妹出年2010年讀K.1, 細妹讀聖安德肋幼稚園~~唔知呀, 可能做同學都唔定, 不過唔緊要都係同一間學校, 你囝囝而家讀緊邊間幼稚園??我地可以做個朋友嗎?

他現讀啟思(匯景), 梗係可以做朋友啦!! 你的大女都是讀聖安德肋呀?

醒目開學勳章

原帖由 contekong 於 09-12-1 14:26 發表
他現讀啟思(匯景), 梗係可以做朋友啦!! 你的大女都是讀聖安德肋呀?

哦, 你住邊區呀, 我家個屋苑都有幾個讀啟思幼稚園~~大女係讀聖安德肋小學, 細女聖安德肋幼稚園

我住油塘, 你的大女讀緊你應該很清楚學校的情況! 你可否透露下? 你又住邊到? 我是全職主婦, 你呢?

醒目開學勳章

我大女未讀, 2010年先入小學~~我住將軍澳, 我而家係part-time nurse, 以前係兒科專科nurse, 你有冇msn??

我無msn呀!!第日我小朋友有d咩事都可以問下你了解吓!

醒目開學勳章

可以呀, 幫到就幫, 無問題~~打比我都得

Thanks!  

原帖由 milkbear23 於 09-12-2 13:33 發表

哦, 你住邊區呀, 我家個屋苑都有幾個讀啟思幼稚園~~大女係讀聖安德肋小學, 細女聖安德肋幼稚園

Would you pls advise if St. Andrew kinder can link up St. Andrew Primary without problem??
‹ 上一主題|下一主題