用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇 0810 將軍澳媽咪, 你地報咗 pre-nursery 未呀 ? ...
樓主: bbq812
go

有冇 0810 將軍澳媽咪, 你地報咗 pre-nursery 未呀 ? [複製鏈接]

原帖由 松鼠隊長 於 10-1-21 22:14 發表
有中文學既係主流班, 初時唔知, 所以報咗國際班, 但後來個老師同我講係冇中文學的, 如果要學埋中文就要加$返全日...之後我都轉報主流班

請問全日國際班同半日主流班所學嘅中文係用普通話定係廣東話教的呢? 同埋國際班要加幾多錢先可以學埋中文呢?

我想問o下有無媽咪會報metro town o個間將會開的boxhill呀??

If You accept Lam Tin Area, THINK and Cannan are also gd choices ...

原帖由 queenmiffy 於 09-12-31 12:22 發表

我考咗南田啟思n1, 但學費要3200同tko的私校差不多

我想知呢間學校好唔好, 同埋呢間學校既資料

原帖由 mini_cc 於 10-1-22 12:21 發表
我想問o下有無媽咪會報metro town o個間將會開的boxhill呀??

詳細價錢就唔清楚, 但好似係插埋下午既主流班一齊上, 咁就有機會學寫中文字. 至於係唔係用普通話教就唔知.
當時個老師話國際班係design for 準備讀國際小學既小朋友

原帖由 tantanmama 於 10-1-22 11:01 發表

請問全日國際班同半日主流班所學嘅中文係用普通話定係廣東話教的呢? 同埋國際班要加幾多錢先可以學埋中文呢?

原帖由 mini_cc 於 10-1-22 12:21 發表

我打算報呀. 我住維景, 貪佢夠近. 而家已經接受報名, 四月interview. 佢地話10月出世都有機會收. 我個女係12月出世就微d喇.

原帖由 松鼠隊長 於 10-1-25 12:36 發表
詳細價錢就唔清楚, 但好似係插埋下午既主流班一齊上, 咁就有機會學寫中文字. 至於係唔係用普通話教就唔知.
當時個老師話國際班係design for 準備讀國際小學既小朋友

...

我唔打算俾個女讀國際小學, 只係想個女喺幼稚園打好英文嘅底, 唔好怕聽同講英文. 如果有普通話學就順便學埋, 俾佢接觸下, 咁係咪應該讀主流班好d呢?

有聽過, 不過1歲先可以報名, 等咗年半(我個囝已開咗學一段時間), 先問我interview. 這間得廿幾個PN位, 但大部份會留給他們的托嬰(0歲-2歲)既小朋友先.

如果你想揾TKO附近的話, 你要考慮埋其他幼兒園, 仲有唔係間間幼稚園有幼兒部, 要留意喲!

原帖由 BLOWKU 於 09-11-23 17:51 發表
Hi ~ 我Dec 09 會搬入TKO, 而家先搵哩區o既Nursery, 之前搵左Kwun Tong o既 Think, 不過唔收....嗚嗚
請問有無人聽過 香港保護兒童會維景灣
HKSPC OCEAN SHORES NURSERY SCHOOL ...

請問有無多o的有關metre town boxhill 既資料? 我搵唔到佢網址, thanks.

http://www.boxhill.com.hk/main.htm

間野你開o家?
佢網址都冇話有 metro town, 你又"先知先覺"佢會開?

住TKO番藍田Pre-N你預左連校車4K一個月左右.

再加上個B要坐校車, 晨o甘早出門口坐車都坐到暈...

重要係Pre-N佢唔會放班學生出班房, 因為撞親跌左點算?

又唔覺Pre-N有乜學到..

再加上Pre-N你預左病,又成日唔番學...

4K一個月值唔值, 各人自有分數.

THere are posters posting up in Sai Kung and some of the TKO MTR saying that there is a branch opening up in Metro Town .. and they are receiving applications ...

原帖由 parknshop 於 10-1-25 23:21 發表

http://www.boxhill.com.hk/main.htm

間野你開o家?
佢網址都冇話有 metro town, 你又"先知先覺"佢會開?

原帖由 twinsstar 於 10-1-26 09:04 發表
THere are posters posting up in Sai Kung and some of the TKO MTR saying that there is a branch opening up in Metro Town .. and they are receiving applications ...

我係望到有海報貼咗係啇場外~

原帖由 parknshop 於 10-1-25 23:28 發表
住TKO番藍田Pre-N你預左連校車4K一個月左右.

再加上個B要坐校車, 晨o甘早出門口坐車都坐到暈...

重要係Pre-N佢唔會放班學生出班房, 因為撞親跌左點算?

又唔覺Pre-N有乜學到..:yum ...

其實未in晒,不過應該全部都揀下午班, 唔想佢要一早起身~

"
重要係Pre-N佢唔會放班學生出班房, 因為撞親跌左點算?'
I guess it depends on different schools la .. my son's school has outdoor act / ex for pre n students everyday ga wor....

原帖由 parknshop 於 10-1-25 23:21 發表

間野你開o家?

如果我咁有錢可以租間成8千呎的鋪開幼稚園就好喇~~~ 發夢中....
我見佢裝修緊仲貼晒poster叫人報名我先知之嗎,跟住見到d管理員又問o下,原來真係開...........佢d application form都已經加o左 metro town分校落去喇~~

原帖由 treasurebaby 於 10-1-25 22:51 發表
請問有無多o的有關metre town boxhill 既資料? 我搵唔到佢網址, thanks.

你打去火炭分校問喇~~佢地宜家暫時幫緊metro town分校收生呀

我都好想知"比華利"好唔好呢?? 其實, 我乜都未預備, 真係後知後覺!

原帖由 WCY 於 09-12-16 00:07 發表
比華利?  我暫時報左呢間 PN, 以前好出名, 但好似無乜人講呢間, 唔通 out 左?

我又想問...p lok 除左個校長商業味重之外, 其實d老師有冇愛心? d小朋友又開唔開心呢? 仲有校舍乾唔乾淨? 因為我想比囡囡讀一年n班, 之後, 去考心儀既幼稚園K1! 所以, 平平地, 又過得去, 都可以!

原帖由 mini_cc 於 10-1-26 12:23 發表

如果我咁有錢可以租間成8千呎的鋪開幼稚園就好喇~~~ 發夢中....
我見佢裝修緊仲貼晒poster叫人報名我先知之嗎,跟住見到d管理員又問o下,原來真係開...........佢d application form都已經加o左 met ...

你又知佢間鋪8千呎?

>>佢d application form都已經加o左

我 checked 佢個website無唔渦...
有冇"內部認購"單位或"內部application" form呀?
‹ 上一主題|下一主題