用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港培道小學(幼稚園部) 有冇收到培道的通知信?
go

有冇收到培道的通知信? [複製鏈接]

有冇人已經收到培道的取錄或不取錄的通知信
   0    0    0    0

一個月之內先通G....

好奇怪, 我朋友上星期打電話去學校問,學校叫佢17去interview ,  乜K1 interview 唔去過左咩 ?

我個仔今日收左通知書…收左下午班
http://hk.myblog.yahoo.com/cherry1213lee

我囡昨天已經收到消息,這間係IN得最差,問D問題勁難,打定輸數,張收據差D比我掉咗,好在搵番,如果唔係都唔知點註冊。
我都唔想IN其他,牙住D位唔係幾好。

am class

我女女都收左下午班, 呢個係佢一生人第一個interview, 雖然問題難左d, 但佢都答得ok, 我覺得個個老師都好nice~

收在pm class.但...請問各位對此校的comment?

原帖由 nlmb 於 09-11-22 12:56 發表
收在pm class.但...請問各位對此校的comment?

我都想知呀

我女兒昨天收了上午班,但唔知註唔註冊好,因為其實對此校認識不多, 請問有冇人可以比比意見??

我囡囡都收左上午班!
你有無去佢地open day?我地一家3口有去,雖然間學校有d舊,但係老師、校長、副校都好親切,學生(小學生)好乖巧有禮,感覺佢地好關顧家長同小朋友的感受。到去interview,親身接觸d老師,好nice、好有耐性,做事有系統,最重要係囡囡2次去都開開心心,所以會揀培道。
原帖由 BB1026 於 09-11-22 13:38 發表
我女兒昨天收了上午班,但唔知註唔註冊好,因為其實對此校認識不多, 請問有冇人可以比比意見??

收左am class, 我地一家三口都有去培道小學及幼稚園的開放日, 總共去左三次培道, 除左學校細d同舊d外, 其他安排都十分滿意, 而且很認同winglink對培道的感覺.

不過, 培道係阿囡第一間面試的學校, 還報了創價及九龍禮賢未面試, 但很大機會選擇係培道讀.

我有兩個朋友收到培道waiting list, 他們好唔開心呀! 因為一直諗住培道比較容易入, 點知今年間間都咁多人報名......><

收左AM CLASS, 呀女表現好好, 意料之內:D

感覺D 老師好認真, 好NICE

我女女IN了多間, 最令我同老公IMPRESSIVE就係培道,  老師好NICE, 感覺好親切, 連校工嬸嬸都笑容滿面~多謝培道收了我女女...

囡囡收咗讀A.M. Class, 我同囡囡去咗2次,一次open day, 一次interview, 感覺好好,老師好認真得嚟又好nice,未in之前好擔心,因知道好多人in,囡囡又係12月超細女,就算收都可能會入P.M. Class。

當日囡囡雖然一開始就冇答老師佢叫什麼名,老師亦好有耐性指住報名表上佢張相,問哩個邊個哩架,囡囡終於有答,其餘表現都ok,老師仲讚佢都幾叻,對小朋友鼓勵,最後終於收咗,仲係A.M. Class,真係喜出望外,唔似有D所謂"名校"歧視細仔細女,什至連報名都冇份,咁先至係有教無類, see???

原帖由 sidneychan 於 09-11-24 22:12 發表
囡囡收咗讀A.M. Class, 我同囡囡去咗2次,一次open day, 一次interview, 感覺好好,老師好認真得嚟又好nice,未in之前好擔心,因知道好多人in,囡囡又係12月超細女,就算收都可能會入P.M. Class。

當日囡囡雖然一開始就冇答老 ...

同意你所講呀! 我女女都係11月細女, 係培道完全唔覺歧視我細女喎...

my daught accepted pm class ....  but we live in tseung kwan o.... i am afraid too far for her to go to school.... is there anyone can give me more comment above this school.... ^^

原帖由 circle2009 於 09-11-25 20:18 發表
my daught accepted pm class ....  but we live in tseung kwan o.... i am afraid too far for her to go to school.... is there anyone can give me more comment above this school.... ^^

We live in TKO too! On registering day we can ask the school bus arrangment...

Thank you for your reply.
you live in tseung kwan o too. so, do you choose other KG in tseung kwan o or kowloon tong....  because i am still thinking how to choose KG for my daught.....   so wondering....

原帖由 MyAshley 於 09-11-25 20:25 發表

We live in TKO too! On registering day we can ask the school bus arrangment...

TKO 個個MTR 站都有BUS 到培道喇..o個日我拿了校巴INFO, 有媬姆車到的~
‹ 上一主題|下一主題