用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到荃灣浸信通知信喇!!
樓主: seven仔
go

收到荃灣浸信通知信喇!! [複製鏈接]

Seven仔: 你講得好啱! 雖然我都等緊postman派信,Anyway順其自然啦! 最緊要係小朋友健康開心咁成長!

How many applicants this year?  Anyone know?

我剛收到信,好感動呀, 荃浸都收咗仔仔讀上午班。可以同littlefish334女女一齊做同學仔了!

回覆 5# seven仔 的文章

各位好, 因為我女是畢業舊生, 老師及校長好有愛心. 但上年細仔入唔到, 只是下午班備取生(証明有兄弟姐妹都唔會必入架), 好彩最後都入到間心儀而久的學校(因為女女沒有早些入紙, 要k2先話可以入). 所以好多時, 心諗想讀就唔可以讀, 不過我都深信"塞翁失馬, 焉知非福"的道理.

seven仔, 你同我上年的遭遇一樣, 小朋友唔收,但好好彩 , 佢入到另一間更加適合仔仔的學校.

各位下午班不要氣餒, 如果你地唔介意下午, 都有可能會等到, 但你地最好考多幾間la.

落選的朋友, add oil, 大家放心,小朋友必定有書讀架.

我都收到信結果都係唔收我個仔, 可能他是細仔, 唔肯講野. 吳國偉都收到信都唔收, 真是失望. 唯有等其他的幼稚園啦

我都收到信,仔仔讀上午班呀!
可以同Littlefish334女女, BergkampDaddy仔仔一齊做同學仔了!

我都收到信,女女讀上午班呀!
可以同Littlefish334女女,hkspecial 仔仔, BergkampDaddy仔仔一齊做同學仔了!

請問簡介會王校長曾提及過去年畢業生派往既小學係邊幾間?因我都忘記把它記下來,唔該哂!

恭喜晒各位收咗既小朋友同家長,荃浸收我個囡讀下午班waiting list,我唯有等其他消息啦

我兒子好好彩,荃浸收左佢讀上午班....11/30要交留位費了

原帖由 poohlet 於 09-11-19 14:02 發表
How many applicants this year?  Anyone know?

好似接近1千人

littlefish334 你好呀!
荃浸都收咗我個仔讀上午班
大家以後多D交流下呀!
‹ 上一主題|下一主題